-

Babyeczeem door chocolade en olijfolie, pinda voorbij

pindarotsjesAls baby kreeg Luz last van babyeczeem. Chocolade en olijfolie en pinda bleken belangrijke oorzaken te zijn.

 

Symptomen : Babyeczeem op de handen, nek en de plooien van armen en benen, opzwelling van de lippen bij aanraking van pinda
Behandeld op : o.a. chocolade en olijfolie, pinda, emotie 'verdriet bij het loslaten'
Therapeut : Veerle Wauters, praktijk Mannahuis te Wetteren (België)
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Aantal behandelingen: 17


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Luz is een meisje van 18 maand als ze voor het eerst bij Veerle langs gaat. Haar handjes staan vol eczeem alsook haar nekje en de plooien van armen en benen. Hoewel Wetteren een heel eind is willen we het toch proberen want mensen die NAET onder de knie hebben zijn er niet zo veel.

De praktijk is nog maar een maand of drie draaiende en we beginnen vol goede moed met Naet à la lettre, de systematische controle van de 15 basisstoffen en de correctie hiervan indien er onevenwichten worden vastgesteld.

*Tip van Allergie-weg.nl

Wilt u weten of uw aandoening wellicht wordt veroorzaakt door voedselallergieën? Probeer dan eens dit!

 

24-uurs allergeen-arm dieet

 

- kook veel water 20 minuten lang, laat het afkoelen en schep dan met een soeplepel de bovenste helft over in een andere pan of fles. Hierdoor blijft het calcium achter. Calcium kan ook een allergeen zijn!

 

- gebruik de rest van de 24 uur alleen dit water om te drinken, bij bereiden van maaltijden, tanden te poetsen en te wassen.

 

Maak bouillonsoep met meegekookte rijst. Rijst vormt zelden een allergeen en heeft veel voedingswaarde. Zo kunt u best een dag doorkomen!

 

Is dit dieet u iets te barbaars? Neem dan alleen de toegestane producten waarbij de kans dat deze een allergie opleveren, kleiner is van deze pagina:

http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=4215

 

Succes!

Na een eerste sessie is er een lichte beterschap en we gaan vol goede moed verder. Maar dan is het lang wachten. Luz's eczeem blijft schommelen, zonder een significante verbetering. We werken op een emotionele belasting, maar ook deze geeft geen onmiddellijke verbetering in de symptomen.

Ondertussen merkte ik dat Luz erg reageert op chocolade en olijfolie. Olijfolie wordt uit de voeding geschrapt, maar chocolade blijft een moeilijk punt.

In de zomervakantie gaan we op reis. Luz krijgt een virusinfectie en heeft hevige diarree. Ze moet met uitdrogingsverschijnselen naar het ziekenhuis. Hier is men onder de indruk van de graad van eczeem en adviseert met een consult bij een allergoloog, wat uiteindelijk nooit zal plaatsvinden. Er wordt eveneens een cortisonezalf voorgeschreven. We zijn ondertussen 8 sessies ver.

Door verschillende dagen niks of weinig te eten, verbetert het eczeem wel merkelijk.*

Als Luz beter is, zetten ook wij onze sessies voort. Eindelijk is chocolade en later olijfolie aan de beurt en we stellen plots een ongelooflijke verbetering vast.
Luz komt nog 2x voor pinda’s, waar ze zwaar allergisch voor is (opzwelling van de lippen bij aanraking). Na 16 beurten is Luz volledig eczeem vrij. Ondertussen is ze een vrolijke kleuter, eet ze alles en blijft ze vrij van uitslag. Tot enkele maanden geleden...

Als Luz 3,5 jaar oud is, overlijdt haar oma, die ze erg graag mocht en met wie ze veel contact had. Ze heeft plots weer een hevige opstoot van eczeem. Het is overduidelijk dat ze nu reageert op al het verdriet dat er rond het overlijden van haar oma leeft bij haar mama en de rest van de familie.

Ik besluit nog eens bij Veerle langs te gaan, het verdriet bij het loslaten krijgt zo een beetje een plaats. Luz's eczeem is weer voorbij. Bedankt Veerle voor je lieve hulp.

Lena, mama van Luz