-

Hooikoorts na stoppen met roken opgelost

hooikoorts-manHooikoorts, niezen en tranende ogen, Gerard was 6 weken ziek per jaar. Het begon nadat hij was gestopt met roken. Flauwvallen van het hoesten zo erg was het. Nu kan hij de pollen weer aan.

 

Symptomen : hooikoorts: verkouden, niezen en tranende ogen
Behandeld op : bomen, grassen en huisdieren
Therapeut : Gineke van Dam, praktijk voor Acupunctuur en NAET, Alphen aan den Rijn 
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques en acupunctuur
Voorheen gebruikte medicijnen: oralgen druppels
Aantal behandelingen: 79


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op 1 april 1980 stopte ik met roken. Het jaar daarop in Januarie toen alles weer begon uit te lopen werd ik verkouden. Ik dacht: verkoudheid, kan gebeuren, maar het ging niet weg. En ik kreeg ook last van niezen en tranende ogen alle symptomen van hooikoorts, wat ik toen nog niet wist.

Ziek geworden naar de dokter. Die gaf me een neusspray mee en vertelde mij 'ja uitzieken en weer verder'. Die neusspray mocht ik maar 14 dagen gebruiken, maar ik gebruikte hem veel langer. Dat dit ook niet goed was ondervind ik nog dagelijks want mijn neus is van binnen stuk regelmatig last van een bloedneus.

Maar namate het langer duurde werd de verkoudheid elk jaar erger. Allergietest gedaan in het ziekenhuis. Ik bleek allergisch te zijn voor bomen, grassen en huisdieren. Dus ik was van het vroege voorjaar tot juli de klos. Bij de huisarts werd het ook niet beter. Ik was meestal in het voorjaar 6 weken ziek.

Ik ben toen gaan zoeken op internet naar alternatieve geneeswijzen. Ik ga hier niet vertellen wat ik allemaal geprobeerd heb, maar veel! Ik ben een tijdje bij een homeopaat geweest die probeerde mij met praten aan voedingsadvies te helpen. Dan mocht ik bepaalde producten niet meer gebruiken. Welke kan ik niet meer herinneren.

Ook ben ik bij een iriscopist geweest. Daar moest ik een bepaalde vloeistof uitsmeren over mijn navel, ook dit bleek niet te werken.

In 1987 ben ik bij een acupuncturist gekomen die probeerde mij meer energie te geven door middel van acupuntuur en medicijnen. Dit was wel een erkende arts ook heb ik mijzelf ingespoten met een vloeistof. Maar alles was gebaseerd op meer energie, wat bij mij de allegie alleen maar erger maakte.

In 2000 ben ik via de huisarts (zelf op aangedrongen en doorverwezen naar het ziekenhuis) een allergietest gedaan. Daar kwam uit dat ik allergisch was voor:

  • Berkenpollen 5+
  • dieren 2+
  • huisstofmijt 2+
  • alle grassen positief
  • voedselallergie: niets

Ook heb ik nog aangekaart om mij te laten inspuiten in de goede perioden om mijn lichaam sterker te maken voor de slechte perioden, maar dit was niet te behappen omdat ik 3 maal in de week naar een ziekenhuis moest.

In 2000 heb ik 3 jaar via de huisarts druppels geslikt namelijk oralgen. Ook dit had niet het gewenste resultaat.

Ik was in het voorjaar zo ziek.... In de beginstadium (berkenpollen-fase) lag ik hele dagen op bed. Te moe om er uit te komen. Twee keer is het gebeurd dat ik in een hoestbui bewusteloos raakte. Al was het maar een paar seconde, maar dat is al eng genoeg, zeker voor je partner.

Zelf denk ik: zolang je rookt, rook je de stres weg. Op het moment dat je stopt met roken krijg je stress. Ik wil niet zeggen dat het bij iedereen zo is, maar zelf denk ik dat wel. Omdat ik nogal een persoon ben die het hart op de tong heeft liggen. Dit is gelukkig nu veel minder.

Tot dat ik op het internet las over NAET. Zodoende ben ik bij Gineke van Dam terecht gekomen. Dit was 2 maart 2007. In het eerste gesprek, weet ik nog goed, zei ze: "Ik kan je helpen met je klachten, maar het is aan het lichaam in hoeverree het zich herstelt." Maar als je al zolang bezig bent met allergie, geloof je het niet. Maar, zei ze, je hoef er niet in te geloven als je maar doet wat ik zeg.

Ik heb inmiddels 78 behandelingen gehad. Maar vrijdag 24 februari 2012 zei ze: "Je bent uitbehandeld".

Ik ben nu sterk genoeg om de pollen te weerstaan. Ik kan nu weer in het voorjaar naar buiten en kijken naar de hazelaar en de berk en het gras ruiken. En ik kan weer gewoon met dieren omgaan. Ik heb er een hoop voor moeten doen maar ik ben blij dat ik het heb gedaan. Want het leven is dankzij NAET en Gineke weer waard om geleefd te worden.

Medicijnen die ik nog steeds gebruik zijn seretide 2x daags en 1 pilletje fexofenadine(voorheen telfast).

Gerard Zimmerman