-

Verlost van astma, eczeem, voedselintolerantie en Anafylaxie

baby-inhalator

Als baby kreeg Roos eczeem. Hormoonzalf hielp, maar even later had ze weer wat anders: voedselallergie voor pinda. Hiertegen hielp Prednison, maar even later kreeg ik astma. Hiertegen kreeg ik de inhalators Ventolin en Becotine. Op mijn 16e kreeg Roos belangstelling voor alternatieve geneeswijzen.

 

Symptomen : astma, eczeem , allergie en voedselintolerantie, Anafylactische shock door pinda
Behandeld op : o.a. pinda
Therapeut : Maria Meinora; Praktijk voor natuurgerichte therapieën, coaching en training Talita Koemi, WORMERVEER
Therapieën : TAT (Transformerende Allergie Technieken)

Voorheen gebruikte medicijnen:

  • veel verschillende hormoon-zalven tegen babyeczeem,
  • prednison tegen voedselallergieën, 
  • inhalators Ventolin en Becotine tegen astma


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik heb vanaf kleins aan geleden aan astma, eczeem, allergie en voedselintolerantie, tot ik in behandeling ging bij Maria Meinora, praktijk "Talita Koemie" te Wormerveer. Geruime tijd ben ik nu samen met haar bezig van mijn klachten af te komen en dat gaat steeds beter.

Als baby van 4 maanden kreeg ik last van eczeem, vooral in mijn gezichtje had ik rode uitslag. Met deze verschijnselen zijn mijn ouders toen eerst naar de huisarts gegaan die ze doorverwees naar een huidarts in het MCA (Medisch Centrum Amsterdam). Deze arts schreef hormoonzalf voor mij uit. Al snel werd mijn huid weer mooier en rustiger. Maanden later kreeg ik mijn eerste allergische reactie op voedsel, in dit geval was het pindakaas. Voor deze aanvallen kreeg ik Prednison van de Huisarts. In mijn tweede levensjaar kreeg ik last van mijn longen en werd er astma geconstateerd. Vanaf toen ben ik begonnen met de inhalators Ventolin en Becotine.

Mijn ouders zijn met mij als klein kindje verschillende artsen in het reguliere circuit afgegaan. Ik heb vervolgens veel verschillende hormoon-zalven gehad en in de loop der jaren is de dosis van Ventolin en Becotide verhoogt. Als ik last had van eczeem, was mijn astma rustig en als mijn eczeem rustig was had ik weer heel veel last van mijn longen, het wisselde elkaar af. Ik had veel last van vochtige weer, kon niet tegen weinig slaap en spannende gebeurtenissen verergerde mijn eczeem.

Rond mijn 16 levensjaar raakte ik geïnteresseerd in alternatieve geneeswijzen en ik ben mij toen meer gaan verdiepen in allerlei therapieën en filosofieën. Ik ben overgestapt naar een antroposofische huisarts, omdat ik niet meer afhankelijk wilden zijn van al die reguliere voorgeschreven medicijnen en omdat mijn oude huisarts afwijzend stond tegen over andere geneeswijzen. Vanaf toen is mijn zoektocht naar een beter gezondheid begonnen.

Na veel verschillende bezoeken aan therapeuten kwam ik terecht bij de praktijk “Talita Koemi” van Maria Meinora uit Wormerveer. Bij Maria, ben ik nu 4 jaar in Therapie. Deze periode is mede zo lang geworden omdat ik ook een heftige periode heb doormaken in mijn privé sfeer.

Het is bijzonder hoe zo’n zoektocht gaat. Het is bij mij niet vanaf het begin van de behandelingen alleen maar beter gegaan. Het zijn stapjes die je zet, soms is het een stapje vooruit en soms een stapje achteruit. Vooral als je al geruime tijd lijdt aan een chronische ziekte heb je ook veel werk te doen om het af te breken*.

Bij Maria Meinora zijn we begonnen met kinosologie. Na het eerste jaar werd langzaam aan mijn eczeem minder. Uiteindelijk ben ik helemaal eczeem vrij, wat als een enorme bevrijding voelt. Daarna werd mijn astma minder door de TAT-methode, sinds een jaar alweer ben ik zelfs helemaal gestopt met de medicijnen. En nu heb ik net voor een deel mijn intolerantie voor veel voedselmiddelen opgelost, mijn ergste overgevoeligheid is Pinda, hiervan kom ik in een Anafylactische shock.

Mijn weg in deze ervaar ik als een bijzonder leerzame zoektocht. Een zoektocht naar een ontmoeting met mijn lichaam. Langzaam vertrouw ik mijn lichaam weer en kan ik de signalen opvangen en hiernaar handelen. Dit heb ik geleerd bij de consulten van Maria Meinora. Door gebruik van de TAT Methode’s kan ik nu zelf ingrijpen als er iets mis gaat. Uit de kennis van de Kinosiologie waarmee Maria mijn allergieën verklaart, kan ik veel informatie halen en begrijpen hoe de verbanden tussen lichaam en geest zijn.

Astma , eczeem etc. hebben, is naast de vervelende lichamelijke ongemakken een aanslag op je persoonlijke leven. Ik ben hierdoor al van af klein kind me super bewust van wat ik eet, ik moest al vroeg uitleggen aan mensen wat mijn ziektes allemaal inhouden en daar ook een houding in zien te vinden.

 

*Allergie-weg.nl: ik zeg wel eens: "Wie ver van huis is (qua gezondheid dus), heeft een lange terugreis voor de boeg!"