-

Hoe hooikoorts kan leiden tot persoonlijke groei

Vanwege astma gebruikte ze puffers. Nu bleek ze ook allergisch te zijn geworden voor die puffers. Opzoek naar genezing bereikt deze mevrouw ook nog eens persoonlijke groei. Ze leert te vertrouwen op eigen lichaam en gevoel, kreeg meer zelfvertrouwen en is weer trots op zichzelf.

Symptomen : astma, hooikoorts, stofallergie, bloemenallergie en migraine, menstruatieklachten
Behandeld op : eiwitten, hormomen, puffers, leren vertrouwen op eigen lichaam en gevoel
Therapeut : Elisabeth Schuijt, Word Jezelf in AMSTERDAM
Therapieën : Espavo allergie
Voorheen gebruikte medicijnen: verschillende puffers en medicijnen
Aantal behandelingen: 20

Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vrouw, 45 jaar Astma, persoonlijke groei

Ik heb Elisabeth ontmoet op een cursus en ze vertelde dat ze kinesiologie deed, en me wel kon helpen met allergieën. Ik heb astma en gebruik hiervoor verschillende puffers en medicijnen. De ene helft van het jaar heb ik hooikoorts, de andere helft heb ik last van stof. En ik kon niet tegen bloemen. Daarnaast had ik last van migraine.

Toen ze uitlegde wat ze deed snapte ik er niets van, en ook na de eerste behandeling vond ik het moeilijk aan anderen uit te leggen wat ze precies deed. Ik vertrouwde niet dat de spiertest antwoord gaf voor mijn lijf, vond het maar een raar gedoe. Ik was gewend dat mijn hoofd de strategie bepaalde, en mijn lijf bungelde er achteraan.

Bij de eerste afspraak heeft Elisabeth de stoffen doorgetest. Er kwam een zeer grote lijst uit van stoffen waar ik niet tegen kon. Sommige verrasten me (zoals mijn puffers!), anderen niet. We zijn begonnen met de basisstoffen zoals dat heet. Maar eimix mocht pas nadat er meer stoffen behandeld waren, en er een soort basis was in mijn lijf. Na elke behandeling was ik heel moe, ’s avonds hing ik meestal op de bank. Het voelde of er heel veel in mijn lijf gebeurde, en dat was waarschijnlijk ook zo.

Tijdens de behandeling bleek dat mijn allergieën te maken hadden met gedrag waar ik zelf al mee aan het werk was (en al wat verbetering in te zien was), maar waar ik nog wel moeite mee had. In een notendop: luisteren naar mijn de signalen van lichaam en niet alleen mijn hoofd de strategie laten bepalen, voor mezelf kiezen (ook als dat niets doen betekent) en daardoor soms: nee zeggen, op tijd stoppen, eerst voor mezelf zorgen en dan pas voor de rest, voor mezelf opkomen in plaats van te denken “ach zo belangrijk is het niet”, anderen voor mij laten zorgen, verantwoordelijk voelen voor anderen, algemeen zelfvertrouwen en trots zijn op mezelf.

Als ik me niet goed voelde omdat er iets was gebeurd (op mijn werk of privé) mochten we geen allergieën behandelen. Elisabeth bevestigde dit door dit te testen, maar ik voelde dat zelf eigenlijk al omdat ik in de loop van de behandelingen al meer gevoel gekregen had voor mijn lichaam. Ik sleepte me dan toch naar Elisabeth toe, omdat zij me altijd heeft kunnen helpen om weer beter in mijn vel te komen.

Op sommige behandelingen heb ik een reactie gekregen. Maar meestal was ik na een goede nachtrust weer in orde. Ik merkte elke keer dat er hard gewerkt werd. Soms viel ik bijna in slaap op de behandelbank.

Ik ben ongeveer 20 keer bij Elisabeth geweest. Mijn medicijnen tegen astma heb ik geminderd. Inmiddels gebruik ik nog één puffer, maar in mindere dosis. Mijn menstruatieklachten zijn zo goed als verdwenen, door de behandeling van verschillende hormonen. Over het algemeen voel ik me veel zekerder, lekkerder in mijn vel, en kom ik voor mezelf op. Ik heb meer grip op dingen en kan er beter mee omgaan. Daarnaast heb ik een soort toolbox meegekregen met oefeningen voor thuis.

We zijn nog niet klaar met behandelen, maar ik voel me al veel beter. Er zit volgens mij nog veel meer in!