-

Baby na 4 maanden diarree door flesvoeding

flesvoedingBaby bleek allergisch te zijn voor allergieën voor de toegevoegde vitaminen in de flesvoeding. Hoe kan dat nou, ze dronk die melk al maanden!?

Symptomen : diarree
Behandeld op : toegevoegde vitaminen in de flesvoeding, banaan, sinaasappel en haver
Therapeut : Elisabeth Schuijt, Word Jezelf in AMSTERDAM
Therapieën : Espavo allergie


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meisje 4 maanden, diarree

Via via kwam ik in kontakt met Elisabeth Schuijt. Ik was zelf bij haar geweest om het stoppen met roken te ondersteunen met een behandeling. Toen mijn dochtertje vier maanden oud was heb ik voor haar een afspraak gemaakt. Ze had last van diarree en ondanks homeopatische pilletjes ging het niet over (duurde al ruim een week). Maar ze kreeg nog steeds alleen de flesvoeding die ze vanaf de eerste week kreeg. Daarin was niets veranderd.

Elisabeth heeft eerst de basisstoffen en de flesvoedingmelk getest. Ik hield mijn dochter vast en Elisabeth testte met behulp van mijn arm. Daaruit bleek een aantal allergieën, waaronder voor de toegevoegde vitaminen in de flesvoeding. Er volgde een korte behandeling waarbij er op haar rug punten gemasseerd werden gecombineerd met (mijn) ademhaling.

Normaal gesproken moet de behandelde stof 25 uur worden vermeden. Maar doordat mijn dochter alleen nog maar flesvoeding kreeg, kon dat niet. We moesten daarom massagepunten op haar handen en benen en voeten masseren elke keer voor en na de voeding. Vrij direct na de behandeling merkten we verschil in haar ontlasting, het werd weer normaal.

Ik begreep niet waarom mijn dochter pas na 4 maanden last kreeg van de voeding die ze al bijna 4 maanden kreeg. Elisabeth legde uit dat het lichaam altijd zelf probeert een oplossing te vinden; het gaat compenseren. Vaak lukt dat, maar het kost wel veel meer energie. Als het niet te meer compenseren valt (bijvoorbeeld als je een voedingsmiddel vaker eet dan het lichaam het kan compenseren), krijg je klachten te zien. Ook kan een baby pas reageren op een voedingsmiddel als het die gegeten of gedronken heeft. Dat bleek later toen er meer stoffen op de niet eten lijst kwamen.

Daarna zijn we nog een keer geweest toen mijn dochter toen ze lang last had van een verkoudheid. Tijdens het testen bleek dat mijn dochter erg geschrokken was op de crèche. Dit kon met een aantal oefeningen worden “geneutraliseerd”. En mijn dochter knapte daarna weer op. Tijdens dit bezoek heb ik ook gevraagd of ze een paar voedingsstoffen wilde doortesten. Dit ging om banaan, sinaasappel en haver. Ze gaf een uur na het eten van banaan over, daarna heeft ze het niet meer gekregen. Dit bleek inderdaad een allergie. Sinaasappelsap is ze gek op, maar veroorzaakt dunne poep. Ook een allergie. Haver was niet direct merkbaar, maar er veranderde wel iets in haar ontlasting. Ook hier bleek ze na testen niet tegen te kunnen.

We zijn even gestopt met behandelen door omstandigheden, maar binnenkort starten we weer met de afspraken.