-

Koortslip, eczeem, zonne-allergie, hooikoorts en darmklachten genezen

Koortslip, haar dermatoloog kon weinig doen. Daarnaast had deze dame last van eczeem, zonne-allergie, hooikoorts en darmklachten. Je bent 27 en je voelt algehele malaise zonder vooruitzicht op verbetering. Wat nu? Uiteindelijk bleken allergieën de oorzaak te zijn van dit alles.

 

Symptomen : Eczeem, koortslip en algehele malaise, zonne-allergie, hooikoorts en darmklachten
Behandeld op : calcium, water, granen, melk, eiwitten, vitamine C, vitamine B, suiker, vitamine A, mineralen, natrium, pollen (hazelaar), zonnelicht, straling, hormonen, onkruid
Therapeut : Natuurgeneeskundig therapeut, praktijk Martha Rutgers, Holten/Almelo
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Voorheen gebruikte medicijnen: zalfjes en tabletten tegen koortslip
Aantal behandelingen: ca. 20


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik had heel heel erg veel last van koortslip en daarbij algehele malaise. Om de 4 weken had ik wel weer nieuwe koortsblaren. Bovendien snel last van eczeem, zonne-allergie en hooikoorts en darmklachten.

Voor eczeem en koortslip ben ik bij de dermatoloog geweest. Virus herpes en eczeem werden gediagnosticeerd, maar verder kon de dermatoloog weinig anders doen dan zalfjes geven die niet hielpen. Op eigen initiatief heb ik veel zalfjes voor de koortsblaren geprobeerd en op gevoel afgegaan welke het prettigste aanvoelt. Bij natuurwinkels tabletten voor koortsblaren gehaald.

Martha's adres kreeg ik via mijn man die fysiotherapeut is. Die had een cliënte onder behandeling die ook NAET-therapeute was, maar meer een andere kant op ging. Zij heeft mij Martha geadviseerd en garandeerde dat mijn koortsblaren weg zouden gaan.

Wat is een allergie?

Het begrip allergie is bij NAET veel ruimer dan in de reguliere geneeskunde. Als voedingsstoffen niet goed worden opgenomen door ons lichaam, is er sprake van verstoring van onze stofwisseling. Bij NAET wordt een stofwisselingsstoornis gezien als een allergie.

Dus als je lichaam zoals in dit verhaal belangrijke voedingsstoffen calcium, granen, eiwitten en vitamines niet in de juiste hoeveelheden opneemt, noemt NAET dit allergieën.

Hoe ontstaat een allergie?

Zie hier een prachtig voorbeeld van het ontstaan van een allergie.

 

Emoties en ons immuunsysteem gebruiken één en hetzelfde datanetwerk: de meridianen.

 

Hoog oplopende emoties kunnen leiden tot overbelasting van dat netwerk. Omringd door de energie van water maakt het immuunsysteem maakt in dit geval een valse associatie. Er is overbelasting en de meest aanwezige energie is die van water, dus water zal wel de oorzaak zijn van de overbelasting. Haar immuunsysteem plaatst alarmbellen bij water.

Met NAET ben ik op heel veel allergieën getest. Hieruit bleek ook dat alles heel veel te maken had met allergieën. Mijn basis was niet goed, veel belangrijke voedingsstoffen werden niet goed opgenomen waardoor de herpes elke keer de kop op kwam steken. Daarom ook vaak darmklachten en algehele malaise. Ik ben behandeld op calcium, water, granen, melk, eiwitten, vitamine C, vitamine B, suiker, vitamine A, mineralen, natrium, pollen (hazelaar), zonnelicht, straling, hormonen, onkruid. De een was hardnekkiger dan de ander.

 

Door continu onbalans in mijn lichaam door alle bovenstaande allergien kwam steeds de herpes naar voren. Het herpes virus kon ook wel apart behandeld worden, maar daarmee zou het virus niet worden uitgeschakeld. Door eerst de andere allergieën aan te pakken en op te lossen, kon daarna het Herpesvirus succesvol worden aangepakt. Het herpes virus zelf hebben we maar 1 keer hoeven te behandelen, omdat eerst de rest in balans gebracht was.

Ik heb nagenoeg geen last meer van koortsblaren. Als ik een mini-koortsblaar krijg gaat het veel sneller weg. Maar na de laatste behandeling geen koortblaar meer gehad. Veel minder darmklachten, kan makkelijker naar de wc. Heb echt veel minder last van algehele malaise.

Dat NAET- therapie heel veel met je lichaam kan doen en vooruit kan helpen met allerlei dingen. Ik heb een familie-lid geadviseerd ook dit te gaan doen in verband met vele allergien. Ook zij voelt zich stukken beter.

Mw Rikhof, 27 jaar.