-

Marnix hormoonpukkels bleken eczeem te zijn

eczeem-genezen'Hormoonpukkeltjes', dacht de dokter, maar baby Marnix' uitslag bleek eczeem. Ook kreeg hij infecties: spruw. Na 2 inentingen werd het nog erger: Marnix werd benauwd en moest aan de puffers. Inbakeren, antibioticakuren, hormoonzalven, zijn verpleegkundige moeder haalde alles uit de kast, ook homeopathie, fytotherapie en orthomoleculaire geneeskunde. Uiteindelijk NAET.

 

Symptomen : Eczeem, uitslag op z'n gezicht: hormoonpukkeltjes???, gevoelig voor infecties: spruw, 3x middenoorontsteking en 1x longontsteking, benauwdheid, erg vieze ontlasting
Behandeld op : koemelk en ei, histaminen, calcium, suiker, vitamine B, ijzer, mineralen, granen, gluten & zuur, dierlijk vet, plantaardig vet, soja, soja en base
Therapeut : Roy Vogel Vogel-Acupunctuur Apeldoorn en te Zutphen
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Voorheen gebruikte medicijnen: longpufjes, 4 verschillende zalven, antibioticakuur Aantal behandelingen: XXX


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ons verhaal over ons mannetje

Na een zwangerschap waarbij ik zelf veel (medisch onverklaarbare) pijn heb gehad in mijn leverstreek (nee, geen zwangerschapsvergiftiging of HELLP) werd onze zoon Marnix geboren. Een stevige jongen van 8,5 pond.

Hij kreeg borstvoeding, omdat ik als verpleegkundige weet dat dat de beste voeding voor je kind is. Maar ook omdat er ergens in de familie ook wel dingen voor kwamen als astma en eczeem. Wijzelf hadden er geen van beide last van.

Vanaf het begin kreeg Marnix uitslag op z'n gezicht, wat eerst geschoven werd op hormoonpukkeltjes, later te droge lucht in huis en irritatie.

Al gauw bleek Marnix gevoelig voor infecties, want binnen de 2 maanden had hij spruw. Erg pijnlijk om dan borstvoeding te geven, maar gezien de lichte uitslag op z'n gezicht (dus mogelijk toch gevoelig voor allergie) toch maar even doorzetten.

Na de eerste en de tweede inenting was het helemaal feest. Elke keer precies na een week zat ik bij de huisarts omdat en z'n eczeem (want dat was het inmiddels echt wel) verslechterde en hij een zodanige benauwdheid had ontwikkeld dat hij daar twee verschillende longpufjes voor gebruikte (maximale dosering voor die leeftijd).

Hij was 's nachts erg onrustig en krabde met z'n kleine nageltjes hele vellen van z'n wangen. Hij sliep dus ingebakerd en heeft 4 verschillende zalven om de huid een beetje te kalmeren. Want smeren is het beste! Ontwikkel een ritme! en Het is gunstig dat hij het zo jong heeft want dan heb je grote kans dat hij erover heen groeit! Niemand kan mij vertellen of en wanneer dat dan gaat gebeuren.

In het eerste jaar krijgt hij ook 4 x een antibioticakuur waarbij hij de 4e keer uiteindelijk allergisch reageert. Het is voor 3x middenoorontsteking en 1x longontsteking en de huisarts zegt dat hij voor z'n eerste verjaardag waarschijnlijk wel buisjes in z'n oren zal hebben.

Aangezien de tijd eraan komt dat hij niet meer ingebakerd zou kunnen slapen, ben ik driftig op zoek naar een eventuele oorzaak. Volgens de huisarts zit het niet in de voeding, want ik geef nog steeds borstvoeding en dat is het beste wat er is. Daar heeft hij natuurlijk gelijk in, maar via mij krijgt Marnix toch nog van alles binnen waar hij misschien niet tegen kan. En voor mijn gevoel zijn de inentingen er ook flink debet aan (maar dat bestaat al helemaal niet). Omdat de mexicaanse griep eraan zit te komen, moet ik het weten. Omdat ik na de 2e gewone inentingen gestopt ben voorlopig met geven.

Daar komt bij dat ik begonnen ben met vast voedsel en Marnix z'n darmen daar helemaal niet geweldig op reageren (daar zal wel geen gezonde bacterie meer in voorkomen na de antibiotica). Elke dag moet ik hem buikmassage geven en dan nog komt het er niet normaal uit.

Ik besluit na wat zoeken op internet de proef op de som te nemen en twee weken laat ik zelf allerlei dingen staan en met name ben ik gericht op vermijden van koemelk en ei.

Na die twee weken, waarin we z'n huidje langzaam op zien knappen neem ik vervolgens twee glazen melk. De volgende dag druipt de eczeem (vurig rood, open, nattend) van z'n wangen. Voor ons is het duidelijk. De huisarts is niet helemaal overtuigd, maar we mogen naar een diëtist voor begeleiding bij het uitzoeken van de te vermijden voedingsstoffen.

Als Marnix 8 maanden is (en voor de 2x in 3 weken middenoorontsteking heeft die niet op antibiotica lijkt te reageren) gaan we naar een natuurgeneeskundig therapeut. Wat een verademing. Wat een andere kijk voor een verpleegkundige die uit het gewone reguliere circuit komt.

Met homeopathie, fytotherapie en orthomoleculaire geneeskunde wordt z'n lijfje weer in balans gebracht. Er wordt ook een allergie voor ei vast gesteld. (ik blij dat hij de inenting tegen de mexicaanse griep niet gehaald heeft).

De ontstekingen gaan weg (hij is nu bijna 3 en heeft nog steeds geen buisjes!) en ook de longmedicatie kan gestopt worden nadat de inentingen ontstoord zijn. Ook wordt de antibiotica-allergie ontstoord en z'n darmflora wordt hersteld.

Het gaat ook met de eczeem een tijd goed. Van de 4 zalven die we gebruikte hebben we er af en toe 1 tje nodig

In het eerste jaar slapen we samen 12 nachten door (lees: meer dan 5 uur aaneengesloten). Gelukkig is Marnix overdag erg vrolijk en dat sleept ons erdoor heen.

Als Marnix 17 maanden is (het is een tijd heel goed gegaan, alleen bij infecties leeft eczeem op) verplaatst de eczeem zich ineens naar z'n rug (zie foto's). Grote rode nattende plekken, met enorme jeuk die zich steeds verder uitbreiden. En nog altijd wil z'n ontlasting niet normaal worden. Ik hoef dan wel geen buikmassage te geven, maar het blijft maar een vieze stinkende brei.

1 van de eerste woorden die Marnix kende: mama jeuk, kjabbele, mama meren (een verzoek om toch alsjeblieft de rug in te smeren). Van de huisarts heb ik een goedje waarvan hij gaat gillen. Omdat dat de jeuk verergert. Als je dat dan 's nachts op smeert wordt je het helemaal zat en machteloos als je bent vliegt de tube zalf gerust door de kamer.

Omdat er een kindje op komst is (zullen mijn nachten er dan zo uitzien?!: om 00.00 uur de kleine voeden, om 2.00 smeren, om 3.00 voeden om 5.00 smeren, enz enz) ga ik maar weer op zoek. Het gaat met Marnix nog niet best (ook hij begint nu zijn vrolijkheid te verliezen). De natuurgeneeskundig therapeut vermoedt dat er nog meer aan de hand is (er wordt een zeer hoog histamine gehalte vastgesteld en de darmen die steeds maar niet willen) Ik op zoek naar iets anders. De therapeut vraagt of NAET niet iets is.

Ondertussen wordt er op het consultatiebureau aangedrongen dat ik naar de dermatoloog ga, want wij met onze reguliere kennis weten dat smeren beter is Vooral doen en gebruiken tijdens de behandeling!!!! Zeker, maar ook wij zijn er nu helemaal van overtuigd dat er ook een oplossing is.

We zitten vast aan allerlei zalven en houden voor hem een dieet aan dat zoveel mogelijk melkeiwitten, ei en soja buiten zijn eetpatroon houdt. Hij weet het ook heel goed zelf. Als ik in de winkel langs de vlapakken loop, roept hij al: hoef niet! Krijg jeuk van!!

Na enig zoekwerk komen we bij een NAET therapeut; Roy

Daar wordt ons kereltje behandeld via de NAET methode en we zien het eczeem verbeteren. Ook al zijn de reacties op de behandelingen pittig (enorme verergering van klachten) en staan we geregeld op het punt om op te geven.

Marnix wordt behandeld voor:

 • egg mix

 • calcium mix

 • Melkzuur, melkserum, melkeiwitten, melksuikers

 • vitamine B – complex

 • Sugar mix

 • Iron mix

 • Mineral mix

 • Grain mix

Tot zover zijn we gevorderd als we een week voor de uitgerekende datum van ons volgende kindje toch maar naar de dermatoloog gaan. Niet omdat we daar de genezing verwachten, maar om wat te laten zien aan het consultatiebureau en omdat Marnix soms heftig reageert op de behandelingen, waarbij hij niet of nauwelijks genoeg heeft aan hydrocord zalf. ( en we willen nu echt de nachtrust een beetje garanderen)

Zo blij als we zijn nemen we ons boek en een folder van NAET mee. Ook een heel foto verslag van Marnix en z'n eczeem. Zodat het verloop ook goed gezien kan worden.

De dermatoloog kijkt er naar en zegt: ik vind het prima als u dat doet hoor, maar het bestaat niet dat een lichaam daar allemaal niet tegen kan. Een lichaam gebruikt bv ijzer om rode bloedcellen te maken. Hoe kun je daar nu allergisch op reageren!!!

Z'n eczeem vindt ze wel heftig en we krijgen een hormonenzalf in de categorie 3 waar we een soort schema mee moeten ontwikkelen.

Na de geboorte van ons kindje gaan we weer verder met de behandelingen (Ondertussen staat Marnix nu op glutenvrij dieet . Maar tegen koemelk en ei kan hij !! We doen het met name om z'n darmen rust te geven en de gelegenheid om zich te herstellen.

Verder wordt hij nog behandeld voor:

 • gluten & zuur

 • dierlijk vet

 • plantaardig vet

 • soja

 • soja en base

Zijdelings wordt z'n broertje (amper 8 weken oud) ook behandeld, waarvan de consultatiebureauarts al had gezegd: ik zet het nooit zo vroeg in een dossier, maar hij heeft echt eczeem.

Die wordt behandeld voor de calciummix (koemelkeiwit) en is daarna binnen twee dagen vrij van eczeem, spugen en darmkrampjes!!

Marnix heeft op de soja behandelingen een hele heftige reactie. Zowel z'n darmen als z'n huid maken een grote schoonmaak door. 's Nachts wordt hij nog een keer wakker van de jeuk, waarbij het nodig is hem van top tot teen in te smeren met de straffe zalf van de dermatoloog. Daarna is deze zalf nooit meer nodig!!

Z'n darmen zijn nog bezig met herstellen. Ik moet nog langs een dietist voor z'n ontwikkelde overgewicht. Ik ben er stellig van overtuigd dat hij die heeft ontwikkeld door al die intoleranties die hij heeft gehad. Hij eet alles weer en met uitzondering van die keren dat hij ziek wordt (wat met eczeem en jeuk wordt vooraf gegaan) ziet zijn huid er gaaf uit. Wat is het mannetje blij dat hij van z'n pannenkoeken (waarbij hij eerder dus zou reageren op de melk, ei, gluten en olie) kan genieten.

Ga er maar aan staan met een eliminatiedieet. En jij en je kind maar wachten totdat hij het zou overgroeien en smeren, smeren, smeren. Het is nu feest voor ons kereltje.

Ik ga me omscholen en duik vanuit het ziekenhuis het alternatieve circuit in.

Dat is nog eens GENEESkunde

ROY, BEDANKT!!

High Five van Marnix,

Groet van z'n moeder

eczeem-rode-vlekken-rug

Bij bovenstaande foto bijna 23 maanden oud.(Bewust gemaakt als uitgangspositie voor de behandeling. Met de gedachte: als dit gaat werken, gelooft niemand ons straks, hoe erg het is geweest.) Ondanks smeren met hydrocord en vaseline ziet zijn rug er zo uit.

eczeem-rode-uitslag-rug

De andere twee foto's

1 rug met plekken is hij 1 jaar en 4,5 maandag. Dat was kort nadat de plekken op z'n rug ontstonden

2 schone rug is 2 maanden na de laatste behandeling is hij zo'n 2,5 jaar

Ik ben blij dat we niet gewacht hebben totdat hij er zogenaamd weer overheen gegroeid was. Hij slaapt, eet en drinkt alles, is vrolijk en zonder jeuk en plekken.