-

ADHD neemt af door NAET, medicatie Concerta verminderd

Concerta-ADHDADHD maakte dat Daan 's nachts niet goed sliep en zich op school moeilijk kon concentreren. NAET bracht verbetering. De leerkrachten op school zijn zeer tevreden:  'geweldig'.

Symptomen : ADHD met enkele PDD kenmerken, onrustig slapen met tandenknarsen
Behandeld op : o.a. nare gedachten/dromen
Therapeut : Els de Noord, Praktijk "Onder de Lariks" te Nijverdal
Therapieën : TAT (Transformerende Allergie Technieken) en Emotionele Stress Release
Voorheen gebruikte medicijnen: melatonine en dipiperon, Concerta 

Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Daan en wat hij allemaal meemaakte.

Via mijn moeder/schoonmoeder kwamen we aan het adres van Els de Noord.

Bij onze zoon Daan zijn in 2005 (toen 5 jaar) allerlei testen gedaan omdat hij zeer vaak druk, bewegelijk en afgeleid was: er werd geconstateerd  ADHD met enkele PDD kenmerken.

Als kleine jongen moest je niet raar opkijken als ‘s morgens zijn ledikantje aan de andere kant van de slaapkamer stond. Hij sliep steeds onrustiger en begon steeds langer en vaker te tandenknarsen, ondanks zijn nacht medicatie (melatonine 3mg en dipiperon druppels 7 st.). Om de medicatie te verhogen was voor hem en ons geen optie, we wilden eerder de medicatie verlagen of misschien wel stoppen als dit beter voor hem zou zijn.

In augustus  2010 zijn we met Daan (toen 10 jaar) voor de eerste keer bij Els geweest. Tijdens de 1e sessie kwam naar voren dat Daan ’s nachts bezoek krijgt van een baby die hem steeds uitlacht. Samen met Els hebben ze de baby (een ongeboren overleden zusje wat later in het gesprek naar voren kwam) naar het licht gebracht. Els heeft niets gedaan Daan kwam zelf met ideeën hoe dit te doen d.m.v. een ladder naar het licht is het zusje weg gebracht.

’s Avonds toen ik Daan naar bed bracht en ik tegen hem zei dan ik hoopte dat hij vannacht lekker zou slapen was zijn antwoord: "dan moet die meneer in de pyjama ook nog weg". Tijdens de 2e sessie bij Els hebben ze deze meneer weggebracht en zijn pyjama verbrand. Sinds die tijd slaapt Daan zonder nacht medicatie een stuk rustiger.

In de daar op volgende sessies werd gewerkt aan het beter kunnen concentreren op school. Dit is een van de moeilijkste dingen voor kinderen met ADHD, en aan het verminderen van zijn dag medicatie Concerta 27mm. De dagmedicatie is direct verminderd naar 18mg (een vermindering van 25%). De leerkrachten op school en wij zij hier zeer tevreden over, het gaat in een woord 'geweldig'.

We zijn nu een jaar verder, en zien nog steeds dat het op deze manier erg goed gaat met Daan. Er zijn best wel momenten dat het even moeilijk gaat, maar meestal gaat het gewoon prima. Ook op school kunnen ze merken dat Daan veranderd is, hij is zelfstandiger geworden, kan zich beter concentreren en geeft duidelijk aan wat wel en wat niet kan, ook wanneer wel en wanneer niet.

Els bedankt voor de sessies met Daan, het heeft hem zeker en ons ook erg geholpen.

Fam. Van Brink, Nijverdal