-

Seborroïsch eczeem door allergie citrusfruit, appels en granen

Behandeling-Berg-Seborroisch-eczeemSeborroïsch eczeem: Citrusfruit, appels en granen bleken de belangrijkste oorzaak te zijn.Symptomen : Berg, seborroïsch eczeem, eczeem in de elleboogplooien, knieholtes, enkels en op haar buik, opgezwollen gezicht
Behandeld op : Citrusfruit, appel en bepaalde granen. Ook is ze behandeld voor het slaappapje Biobim.
Therapeut : Vogel-Acupunctuur te Apeldoorn, Roy Vogel
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Voorheen gebruikte medicijnen: huidolie Aantal behandelingen: 11


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Berg-seborrosch-eczeemOnze klein meid was net 10 weken oud toen ze van de een op de andere dag schilfertjes op haar hoofdje kreeg. In de loop van een paar weken verergerde dit tot dikke korsten berg.

Op internet las ik dat insmeren met olie zou helpen en dat je de berg er na een poosje zo kon afschrapen met een (ansicht)kaart. Dit heb ik een paar keer geprobeerd maar naast dat dit weing hielp vond ik het ook geen prettig idee om het tere hoofdhuidje van onze kleine meid zo te ‘bewerken”.

Tijdens een consult voor mezelf aan onze homeopatisch huisarts vroeg ik hem wat ik aan de berg kon doen. Volgens hem zou dit binnen een paar weken vanzelf overgaan en anders kon hij een zalfje met hormonen voorschrijven. Dit vond ik geen optie dus besloot het aan te kijken.

Een paar weken gingen voorbij en de berg werd alleen maar erger en verspreide zich ook naar haar voorhoofd en wenkbrauwen (zie foto). Ondertussen had ze geleerd om te krabben en dit deed ze dan ook vaak gedurende de dag. Naast dat ik het zielig vond voor haar, ze had er toch duidelijk last van, vond ik het ook geen fijn gezicht. Als ik naar haar keek werd mijn aandacht, en die van anderen, duidelijk meteen naar de berg getrokken.

Toen ze ruim een half jaar oud was en we voorzichtig met vastvoedsel begonnen kreeg ze ook opeens last van eczeem. Flink last. In haar elleboogplooien, knieholtes, enkels en op haar buikje. Grote rode, dikke vlekken. Ik nam aan dat dit te maken zou hebben met het wennen aan het nieuwe voedsel dus keek het even aan.

Opgezwollen-gezicht-babyEen keer reageerde ze erg heftig op een slaappapje (Biobim), haar gezicht zwol op, haar ogen werden dik en ze kreeg overal rode plekken (zie foto). Hier ben ik toen meteen mee gestopt. Ondertussen durfde ik steeds minder verschillende voedingsmiddelen te geven omdat het mij totaal niet duidelijk was waar ze, naast het slaappapje, nu allergisch voor was.

Niet lang daarna was ik bij een vriendin op visite. Het was warm weer dus onze dochter kroop in haar rompertje door de tuin. Mijn vriendin zag het eczeem en vertelde dat haar zoontje ook eczeem had gehad, dat ze met hem naar NAET therapie was geweest en dat hij er binnen een paar maanden van af was. Ze gaf mij het telefoonnummer en de volgende dag heb ik meteen gebeld voor een afspraak, de week daarop konden we meteen al terecht.

Thuis moetsen we eerst een vragenlijst invullen en deze meenemen naar de eerste afspraak met Roy Vogel. Bij het eerste consult kregen we uitleg hoe de behandeling precies in zijn werk zou gaan en die eerste keer kreeg ze ook meteen de eerste behandeling (dit ging via mij omdat ze nog borstvoeding kreeg).

Ze bleek ondermeer allergisch voor citrusfruit, appel en bepaalde granen. Ook is ze behandeld voor het slaappapje.

Allergie-weg.nl: dit verhaal zegt denk ik niets over de kwaliteit van Biobim! Je kunt immers ook allergisch reageren op gezonde producten.

In totaal zijn we 11 keer op consult geweest. Na de eerste drie consulten kon je al heel duidelijk verbetering zien en na 8 consulten was alle eczeem en de berg weg (zie foto).

Ondertussen is onze lieve schat 11 maanden oud en eet ze heerlijk bij ons aan tafel met de pot mee!

Gezonde-baby-zonder-berg

Anonieme ouders van dit kind.