-

PDD-NOS behandeling slaat aan!

Stef heeft nu minder last van PDD-NOS, wordt niet meer gepest, is vrij van hooikoorts en astma. Hij slaapt nu veel beter, kan beter relativeren, piekert minder, is minder depressief en maakt beter oogcontact. Zijn notenallergie is verdwenen. Dat alles dankzij NAET.Symptomen : Asperger / PDD-NOS, gepest worden, hevige astma, hooikoorts en eczeem, depressies, angsten, nachtmerries, ernstige notenallergie en garnalenallergie en verder allergisch voor allerlei dieren en planten
Behandeld op : noten, garnalen (schelpdieren)
Therapeut : Jolande Bakker, Our Passion for Health Amsterdam
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Voorheen gebruikte medicijnen: XXX Aantal behandelingen: 40


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ervaring

Onze zoon van bijna 13 heeft zijn diagnose op 7 jarige leeftijd gekregen. Eerst was dat asperger, later veranderde dat in PDD/NOS. Hij heeft hele grote problemen op school gehad, is 2x van school afgepest. Hij heeft een hele slechte tijd gehad met veel depressies, angsten, nachtmerries. Ook had hij altijd al last van astma, hooikoorts en eczeem.

Een aantal grote uitschieters: zeer ernstige noten en garnalen allergie en verder bleek hij allergisch voor allerlei dieren en planten.

We hebben hulp gezocht, met name toen het zo slecht ging op school. Maar bij de instanties was hulp op school weg-bezuinigd, rugzak aanvragen lukte niet omdat hij verder zo goed functioneert. Maar hij werd wel gek-gepest en is op de eerste school zelfs zwaar mishandeld.

Op een gegeven moment heb je als ouder geen zin meer in hulp die niet helpt. Ons kind kreeg een aversie tegen praten met mensen in hokjes. "Laat de kinderen die mij zonder reden meppen maar met de gekkendokter praten." Het schoot zijn doel totaal voorbij, die hulpverlening.

Iemand attendeerde mij op NAET. We kwamen terecht bij Jolande Bakker in Amsterdam. Ons kind dacht dat hij naar een dokter ging voor zijn allergie. Wat overigens ook zo was. De eerste behandeling vond hij eng... "Is zij een heks mama? Waarom ging mijn arm omhoog?" Maar verder ging het prima. Het prettige is ook dat Stef werd gediagnosticeerd via de spiertest. Dus hij hoefde zelf niet zoveel te praten. Zodoende hoefden zijn emotionele wonden niet te worden opengehaald. Iets wat je wel hebt als je via gesprekstherapie naar de oorzaak gaat.

Wat er binnen een half jaar verdween: hooikoorts, hevige astma. Hij ging veel beter slapen, beter relativeren en minder piekeren, de depressies werden minder. Zijn oogcontact werd beter.

Op een keer zat ik met mijn dochter stiekum cashewnoten te eten. Normaal zou hij rode vlekken krijgen als hij daarbij in de buurt kwam, noten geven een wolkje af. Hij had nergens last van! Later zeiden wij dat er een bakje cashewnootjes tussen ons in stond. Hij werd boos omdat we noten aten in de huiskamer, maar ondertussen had hij nergens last van! Hij ging tegelijkertijd naar een nieuwe school, waar het veel beter ging. Ik weet dus niet wat door NAET komt en wat door de nieuwe school. Maar NAET heeft zeker weten invloed op hem gehad!

Laatst kreeg hij klappen in de wijk van grote jongens. Ik verwachtte dat hij die nacht wel hevige angsten zou hebben. Maar hij sliep als een roos! Hij heeft nu minder nachtelijke angsten, kan dus veel beter slapen en wellicht daardoor veel beter relativeren, en dat valt op. Stef is nu ook veel minder driftig als hij bijvoorbeeld een standje krijgt.

Stef heeft nu nog wel last van zoiets als psychische allergie. Als wij noten eten, maar hem de noten niet laten zien, is er niets aan de hand. Maar als hij de noten te zien krijgt, gaat hij niezen en toont hij weer de oude allergische reacties.

Juli 2011: het is nu pollentijd, maar Stef hoeft niet te niezen... geen hooikoorts! Zijn PDD-NOS is niet weg, maar het is duidelijk veel minder. Wat hem natuurlijk ook enorm helpt is het feit dat hij op de 3e school waar hij nu op zit, de sociale controle veel beter is. Hij wordt nu dus niet meer gepest. Maar wat als hij geen NAET had ontvangen, hoe zou het dan nu gaan met de pesterij?

Allergie-weg.nl: dit verhaal is nog niet af. Via telefonisch contact met Stef's moeder heb ik nog een aantal dingen vernomen waarover zij mij nog uitgebreid zal schrijven. Zo is er sprake is van PTSS (Post Traumatische Stress Stoornis) Stef's oma (Joods oorlogsslachtoffer), bij zijn moeder, en bij Steff zelf.  De familielijn lijkt dus a.h.w. PTSS-gevoelig te zijn geworden geworden. Stef had/heeft dus mogelijk last van 2e / 3e generatie PTSS.

Stef's moeder werkt autisme-deskundige voor scholen. Zij geeft ook lezingen op dit gebied. Wat zij precies voor werk doet, ben ik nu even kwijt, maar zij zal het binnenkort uitvoerig vertellen.