-

Chronische vermoeidheid, kind hersteld weer vol energie

pollen-allergie-verkoudheidMyrna 14 bleek allergisch te zijn voor iets dat ze juist heel graag lustte: MELK! Fruit lustte ze juist niet en daar was ze ook allergisch voor. Pollenallergie bleek de hoofd-oorzaak te zijn van haar chronische vermoeidheid.Symptomen : chronische vermoeidheid en verkoudheid
Behandeld op : allergie voor pollen: diverse bomen zoals els, hazelaar, berk, wilg; grassen zoals engels raaigras, frans gras, zeegras; graansoorten: tarwe en mais (-pollen dus); een aantal onkruiden: witbol, vossestaart, weegbree en kropaar; sommige dieren, melk, fruit, timothee
Therapeut : Natuurgeneeskundig therapeut, praktijk Martha Rutgers, Holten/Almelo
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Aantal behandelingen: 20


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik ben 14 jaar en via mijn moeder in aanraking gekomen met NAET. Zij werd nl.behandeld door Martha Rutgers, in Holten.

Waarom ik er ook naartoe ging? Ik was plotseling lange tijd moe (een vermoeidheid die maar niet overging ook al probeerde ik in de weekenden flink uit te slapen) en daarbij steeds verkouden. Op een gegeven moment vroeg ik me af of het eigenlijk wel verkoudheid was, dat voelde toch ook anders. Ik heb normaal altijd veel energie, fiets elke dag naar school (18 km per dag) en sport 4 keer per week. Ineens leek het allemaal niet meer te lukken. Dat vertelde ik mijn moeder die zich toen afvroeg of er misschien sprake zou zijn van een vorm van allergie. Tenslotte zat hooikoorts, astma etcetera in de familie.

Martha Rutgers heeft me vervolgens getest. En wat bleek: inderdaad allergisch voor pollen, diverse bomen, grassen en sommige dieren. En ook wat ik nooit vermoed had, want ik lust het juist heel graag, allergisch voor melk. (Dat heeft mijn broer ook dus dat was ook geen onbekende in mijn familie). Ook kwam eruit dat ik reageer op fruit. Dat lust ik mijn hele leven al niet, op een enkele soort na, appel en druiven. En op die 2 soorten bleek ik de inderdaad niet allergisch te reageren.

Omdat de pollen, bomen en grassen voor mij de meeste ellende opleverden heeft Martha Rutgers dat het eerst aangepakt. We moesten dat doen in een seizoen waarin dat niet in de lucht zit. Want de behandeling gaat ervan uit dat je de eerste 25 uur na de behandeling niet in aanraking komt met de behandelde stof. In mijn geval moest ik dus ervoor zorgen dat ik ongeveer eind januari die stoffen allemaal behandeld had. Eerst moest de zogenaamde basis behandeld worden, voordat ik de stoffen zelf kon behandelen. Daar doe je ook wel enige tijd over (ongeveer 10 behandelingen). Maar tijdens deze behandelingen ging ik me ook al beter voelen. En dat was zeker zo toen ik daarna aan de andere stoffen toekwam.

Ik ben voor verschillende soorten behandeld. Via de NAET kan uitgezocht worden welke soorten het precies zijn. Het bleek in mijn geval veroorzaakt te worden door els, hazelaar, berk, wilg, graansoorten: tarwe en mais (niet via eten maar door inademen), grassen: engels raaigras, frans gras, zeegras en timothee en een aantal onkruiden (witbol, vossestaart, weegbree en kropaar). Wij wonen op het platteland, dus elke dag kom ik met dit alles in aanraking.

Martha behandelde me eerst met de buisjes, die ze zelf had. Voor de boomsoorten heb ik daarna ook nog de bloei van deze bomen uit onze eigen omgeving meegenomen. Het bleek dat de buisjes dan wel sterk waren, maar uit de eigen omgeving toch nog niet. Toen Martha Rutgers dat aanvullend behandelde was dat ook sterk. Fijn dat ze dat nog deed, anders was het waarschijnlijk toch nog niet helemaal goed geweest.

Voor al deze soorten samen ben ik ook ongeveer 10 keer behandeld, samen met de basis dus 20 keer. Het resultaat was dat ik veel minder moe ben en geen last meer heb van verkoudheid en ik heb mijn energie van voor die tijd weer terug! Eerst ben ik nu met de behandelingen gestopt, misschien dat ik later nog wel wat ga doen met de dingen waar ik ook nog gevoelig voor ben, maar nu even niet.

Melk drink ik nu veel minder. Ik let er op dat ik nu, waar ik kan, iets anders drink.

Myrna, 14 jaar