-

E621 Levensbedreigend opzwellen door smaakversterker MSG

E621-MSG-monosodium-glutamaatLevensbedreigende reactie op E621, monosodium glucomaat oftewel MSG. Danny wangen, lippen, tong of voeten zwelden er soms zo van op dat hij zichzelf moest redden door zichzelf te injecteren met een  voorgevulde adrenaline pen met een automatisch injectiemechanisme.Symptomen : Levensbedreigend opzwellen van wang, lip, tong, voeten
Behandeld op : MSG (smaakversterker E621), Paracetamol, bakpoeder en vitamine D
Therapeut : Natuurgeneeskundige praktijk Joan Berendsen te Amsterdam
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Voorheen gebruikte medicijnen: injecties Aantal behandelingen: 5


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

E621 MSG smaakversterker

De consument is gaan geloven dat de smaakversterker (MSG) een onmisbaar onderdeel van onze voedingsmiddelen is geworden. Al in 1969 meldde een wetenschapper dat de smaakversterker MSG hersenbeschadiging bij muizen veroorzaakte. Tot op dit moment maakt niemand zich druk over de enorme hoeveelheden MSG en andere smaakversterkers die aan onze voeding worden toegevoegd zonder dat er van een toelaatbare dagelijkse hoeveelheid (ADI) sprake is.

 

Zowel het Voedingscentrum.nl [eerlijk over eten?], als de Consumentenbond beweren bij hoog en bij laag dat smaakversterkers u niet zullen schaden.  Dat het gebruik van de smaakversterker MSG (E621) kinderen en volwassenen dik maakt (zie het artikel hierover) wil men het liefst niet onderkennen. Proefdieren (ratten en muizen) worden bij bepaalde onderzoeken expres dik gemaakt door ze MSG toe te dienen! Lees meer >>

 

Bron: www.smaakversterkers.eu

Al jaren heb ik last gehad van allergische reacties op bepaalde voeding. Mijn wang, lip, tong, voeten en zelfs keel zwelden wisselend op, soms zo heftig dat ik een bepaalde injectie nodig had om deze te stabiliseren.

Joan Berendsen: de grootste boosdoener was waarschijnlijk MSG. Daan had daar hele heftige reacties op en moest zichzelf dan  injecteerden  met een  voorgevulde adrenaline pen met een automatisch injectiemechanisme om een levensbedreigende reactie te voorkomen.

Uit onderzoeken bij laboratora, doktors en bloedprikken kwam niks. Uiteindelijk ben ik via Allergie-weg (Cool) terecht gekomen bij natuur geneeskundige Joan Berenden in Amsterdam. Zij heeft binnen 5 sessies al mijn allergie (het bleken er 4 te zijn!!!) weg weten te halen. Eigenlijk was na 1 sessie de belangrijkste allergie al weg. Ik reageerde op MSG, Paracetamol, baking powder en vitamine D.

Voor iedereen die twijfelt wil ik zeker aanmoedigen om deze stap te nemen, ik heb in eerste instantie nog een jaar gewacht om de eerste afspraak te maken. (Echt zonde van je tijd.) Ik ben nu allergie-vrij en dank Joan voor de goede behandelingen en flexabiliteit!

Daan