-

Nikki baby verlost van verkoudheid reflux en diarree/obstipatie

Baby Nikki, 6½ maand, was veel verkouden, soms hoesten en spuugde. Haar ontlasting variëerde van diarree tot obstipatie. Op anti-reflux voeding reageerde ze nog veel slechter, de kinderarts concludeerde 'reflux'. Na 7 NAET-behandelingen is Nikki nagenoeg geheel verlost van alle klachten.Symptomen : veel verkouden, soms hoesten, spuwen - mogelijk reflux, diarree en obstipatie
Behandeld op : suikers, ei, voedingsmiddelen zoals melkproducten, melksuiker
Therapeut : Els de Noord, Praktijk "Onder de Lariks" te Nijverdal
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques, TAT (Transformerende Allergie Technieken)
 Aantal behandelingen: 7


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ons dochtertje, van ruim 6,5 maand, was een tevreden kindje, maar bleef allerlei klachtjes houden: veel verkouden, soms hoesten. Ook gaf ze veel en vaak voeding terug en spuugde soms hele voedingen uit. De ene keer had ze normale ontlasting en de andere keer zat het muurvast of was het juist ontzettend dun. Volgens de huisarts en het consultatiebureau was er aan dit alles niets aan te doen.

Losec (Omeprazol)

De werkzame stof in Losec is omeprazol.   Omeprazol is sinds 1988 internationaal op de markt. Het is op recept verkrijgbaar onder de merknaam Losec en als het merkloze Omeprazol. Het is te verkrijgen in tabletten, capsules en injecties en infusen.

 

1. Wat doet Losec en waarbij wordt het gebruikt?

 

Omeprazol behoort tot de groep protonpompremmers. Het vermindert de aanmaak van zuur in de maag. Artsen schrijven het voor bij brandend maagzuur, maag- en darmzweer, het syndroom van Zollinger-Ellison en bij maagpijn met misselijkheid en een opgeblazen gevoel.

 

Bron: wikipedia

Op verzoek van ons, zijn we door de huisarts doorgestuurd naar de kinderarts, zijn conclusie: reflux. Maar op de echo (toen Nikki 9 maand was) was er niets te zien. Waarschijnlijk omdat ze rond die tijd is gaan staan/stappen en het maagklepje dan ook vaak sluit. We hadden daarvoor al ‘Losec’ voorgeschreven gekregen, maar heb dit nooit gegeven, omdat ik hier geen goed gevoel bij had. We hebben eerst een tijdje de anti-reflux voeding geprobeerd, maar dit was een regelrechte ramp qua spugen. Ik had zelf het idee dat ze iets te eten kreeg wat ze niet zo goed kan verdragen, maar wat? Daar kon ik zelf niet uitkomen…

Met deze vraag ben ik naar Els de Noord gegaan. Zij testte uit dat Nikki een tekort aan vitamines had en dat de zuurgraad in het lichaam te hoog was. Bovendien was er inderdaad een overgevoeligheid voor bepaalde voedingsstoffen. We begonnen met haar een vitaminepoeder te geven.

De eerste keer werd suikermix behandeld en spuugde Nikki tijdens de behandeling. Na deze behandeling nam het spugen eerst af, maar kwam toch weer terug. De tweede keer werd eimix behandeld, waarna ze nauwelijks nog spuugde. Met als belangrijk gevolg: ze was zelfs in gewicht aangekomen! De daarop volgende behandelingen werden besteed aan de behandeling van voedingsmiddelen zoals melkproducten, melksuiker. Daarna was er een nog een behandeling betreffende overgevoeligheid van de dunne darm voor bepaalde voedingsmiddelen zoals (weer) melkproducten.

Inmiddels werd de ontlasting meer regelmatig en normaal van substantie en spuugde Nikki nog maar zelden. Vooral ook de verkoudheden werden minder en het hoesten heeft ze bijna niet meer gedaan. Tenslotte werd er nog een behandeling gedaan voor het te veel aan parasieten in de darm.

 

Nu 4 maanden later:

Met Nikki gaat het erg goed. Ze heeft een aantal keren nog gehad dat ze iets heeft teruggegeven/gespuugd zonder (voor ons) aanwijsbare reden. Maar dit deze keren zijn op één hand te tellen. We merken wel dat ze gewoon heel erg gevoelig is voor voeding. Als ze een keertje iets anders als anders heeft gegeten/gedronken, merken we dit ook meteen. Vooral aan haar ontlasting (deze is dan meteen ‘muurvast’), maar soms ook aan haar humeur (wat ook erg logisch is natuurlijk). We geven haar bijv. nog steeds maar kleine beetjes koemelkproducten en vermijden ei en pinda’s.

Verder gaat t erg goed met haar! Tis zo'n lekker meisje en zo'n wijs ding. We zijn zo trots op haar!

Moeder van Nikki

(Commentaar van Els de Noord: wellicht is het nodig dat Nikki nog eens terugkomt voor verdere behandeling om meer voedingsstoffen te behandelen en / of de hoeveelheid die ze aankan op te hogen.)