-

Anafylactische shock door pinda-allergie genezen

pinda-allergie-peanut-allergyKjeld verlost van anafylactische shock door pinda-allergie. Als kind had hij last van hooikoorts en hij reageerde heel heftig (ruiken en eten) op pinda met huiduitslag en jeuk en hele sterke benauwdheid tot geen lucht meer krijgen aan toe en anafylactische shock-verschijnselen door dichtslibben van de luchtwegen. Een allergietest bevestigde de pinda-allergie.Symptomen : hooikoorst, vaak benauwd, keel een neus vaak dicht en jeuk, pinda-allergie met huiduitslag en dichtslippen van de luchtwegen, anafylaxie shockverschijnselen
Behandeld op : BBF, ei, calcium, vitamine C, noten en pinda
Therapeut : Claudia Lanting-Lehn, Allergie-energiepraktijk.nl te Haarlem
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination TechniquesEspavo-remedies
Voorheen gebruikte medicijnen: EPI-pen bij anafylactische shock Aantal behandelingen: 25


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kjeld, een jongen van 20, had het als baby al vaak benauwd, zijn keel een neus zaten vaak dicht en hij had jeuk. Als kind had hij last van hooikoorts en hij reageerde heel heftig op pinda met huiduitslag en dichtslibben van de luchtwegen. Een allergietest bevestigt de pinda-allergie. Kjeld reageert op pinda (ruiken en eten) met een hele sterke benauwdheid tot geen lucht meer krijgen aan toe en anafylactische shock-verschijnselen.

Hij had jarenlang een epi-pen bij zich en moest bij eventuele allergische symptomen direkt naar het ziekenhuis. Kjeld is behandeld met NAET en ESPAVO, in totaal 25 keer. De behandelde stoffen zijn BBF, egg-mix, calcium-mix, vit C-mix, noten-mix en pinda.

De noten-mix en pinda zijn vaker met verschillende andere stoffen in combinatie behandeld. De combinatiestoffen waren m.n. voeding, emoties en lichaamseigen stoffen en systemen. Bij Kjeld bleek de hoofdoorzaak voor zijn pinda-allergie een emotie te zijn. Dat is een bekend fenomeen bij pinda-allergie.

Tijdens de laatste behandelingen werd het lichaam/energetisch systeem langzaam met pinda in contact gebracht om weer aan de stof te wennen: in de hand, aan de lippen, op de tong, kauwen en uitspuggen, kauwen en doorslikken. Toen zijn moeder dit hoorde verklaarde zij hem voor gek en liet hem direkt weer een allergietest op pinda in het ziekenhuis doen. Deze test was nog gewoon positief, het kan namelijk tot een jaar duren voor de stof die de allergie in het bloed zichtbaar maakt uit het bloed verdwenen is. Kjeld vond dit uiteraard ook heel spannend, tenslotte betekende voor hem het contact met pinda dat hij geen lucht meer kreeg en direkt naar het ziekenhuis moest. Maar hij heeft de tests uiteindelijk allemaal goed doorstaan zonder enige reactie.

Hij kan dus nu gewoon pinda eten. Niet dat hij van plan is om dat vaak te doen, hij vindt pinda eigenlijk niet eens lekker. Maar als hij nu per ongeluk met pinda in aanraking komt, als hij ergens gaat eten bijvoorbeeld, hoeft hij niet meer bang te zijn dat hij een heftige reactie krijgt. En dat is wel zo fijn!

Geschreven door therapeute Claudia lanting Lehn.
Bevestigd via telefonisch contact door Kjeld.