-

Lisettes baby eczeem door kleurstof- en antibiotica-allergie

Baby Liset zat onder het eczeem. Koemelkallergie kon het volgens de provocatietest niet zijn, maar wat dan wel? Op het internet vond Liset NAET. De kleurstof blauw en allergische reactie op antibiotica bleken de grootste boosdoeners.Symptomen : heftige eczeem klachten
Behandeld op : diverse parfum (o.a. luchtjes, wasmiddelen), kleurstof blauw, div. kledingstoffen, spijkerbroek, 3 verschillende soorten antibiotica, katten haren en speeksel, warmte (hitte van de zon), eiwitten, opbouw weerstand.
Therapeut : ALMERE, In Balance, Karin Terwey
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Aantal behandelingen: 10


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Liset, 3 maanden oud:

Tja en daar zit je dan met een baby onder het eczeem. Naar de dokter voor een koemelkallergie provocatietest maar die was negatief, dus wat veroorzaakt dan die heftige eczeem klachten.

Het internet afspeuren (want een hormonenzalf vonden we geen oplossing) en iedere keer kwamen de positieve verhalen van NAET therapie naar boven. Gelukkig was er ook een behandelaar in Almere en kon een afspraak snel gemaakt worden.

Tijdens het eerste gesprek met Karin kwamen we er al snel achter dat het iets met parfum moest zijn. En waar zit dat niet in tegenwoordig.

Tijdens de behandeling zelf gaf Liset vrijwel meteen aan dat ze dit niet leuk vond. Normaal een rustig vrolijk kind, maar in eens zette ze het op het brullen. Flesje bij haar weggehaald en ze werd meteen rustiger. Zo reageerde ze ook heftig op de kleurstof blauw, dus donker blauwe kleding werd even gemeden en ook hier kan ze inmiddels goed tegen. Maar toch bleef ze last houden van eczeem, dus er waren nog een paar factoren aanwezig in haar lichaam welke dit veroorzaakten.

Voor de grap nog tegen mijn man gezegd dat het wel leek of Liset allergisch was van mij. Dit was achteraf niet slecht bedacht, want tijdens de eerste twee maanden van Liset haar leventje heb ik 7 antibiotica kuren gehad. Van twee hiervan kreeg ik een zeer allergische reactie en huid aandoeningen. Ik gaf toen nog borstvoeding maar dit kon volgens de artsen absoluut geen kwaad. Wel dus!! Tijdens de behandeling van mijn eerste allergische antibiotica kuur, sloegen bij Liset de “stoppen” door. Zelfs na de behandeling bleef ze onrustig. De flesjes mee naar huis gekregen om zodoende tijdens de vakantieperiode zelf de behandeling voort te zetten. Eerst 5 minuten het flesje op haar huid houden en dit opbouwen tot 15 minuten was het advies, uiteraard iedere keer blijven wrijven over haar rug. Tevens hebben we haar probiotica gegeven. En het werkte, haar huidje werd rustig en het eczeem en vooral ook het berg op haar hoofdje verdween als sneeuw voor de zon.

Als laatste hebben we haar nog laten behandelen voor onze kat (vooral de haren waren een probleem) en voor eiwitten.

We zijn nu zo'n 10 sessies verder en Liset haar eczeem is verdwenen, ook haar hoofdhuidje is helemaal schoon van berg. Ze blijft nog wel een droog huidje houden op de plekken waar het eczeem hevig is geweest, maar met de juiste zalf (uiencreme en olijfolie) smeren en het blijft babyzacht.

Waar is Liset in korte tijd voor behandeld:
Diverse parfum (o.a. luchtjes, wasmiddelen), kleurstof blauw, div. kledingstoffen, spijkerbroek, 3 verschillende soorten antibiotica, katten haren en speeksel, warmte (hitte van de zon), eiwitten, opbouw weerstand.

Inmiddels al heel wat mensen verteld van deze therapie. Ook al is het niet te verklaren en is het voor veel mensen een soort van “hekserij” ... Het werkt en dat is het allerbelangrijkste.

Allergie-weg.nl: Lisettes moeder Lettie (met S.L.E.: Systemische Lupus erythematodes) en haar sceptische vader John (met taaislijm in de keel en verstopte neus) zijn inmiddels ook in behenadeling geweest.