-

Nienke knoflook-allergie: vreselijk opgeblazen gevoel na het eten van knoflook

knoflook-allergie-garlic-allergyNienke: "Ik ben niet meer allergisch voor knoflook!!!" Nadat Nienke een aantal jaren geleden zware pijnstillers had gebruikt, bleek dat ze allerlei voedingsmiddelen niet meer goed kon verdragen.Symptomen : vreselijk opgeblazen gevoel na het eten van knoflook
Behandeld op : knoflook
Therapeut : ALMERE, In Balance, Karin Terwey
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
 Aantal behandelingen: 4


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik ben niet meer allergisch voor knoflook!!! Nadat ik een aantal jaar geleden zware pijnstillers had gehad, bleek dat ik allerlei voedingsmiddelen niet meer goed kon verdragen. Na verloop van tijd is eigenlijk alles weer vanzelf hersteld, behalve mijn reactie op knoflook. Daar werd ik zo ziek van. Als ik iets had gegeten waarin knoflook was verwerkt, ook al was het maar heel weinig, voelde ik me na 10 minuten vreselijk opgeblazen en dat gevoel bleef ongeveer 24 uur. ’s Nachts zat ik rechtop in bed, zuchtte constant om het te laten zakken, probeerde over te geven, alles om het opgeblazen gevoel weg te krijgen.

Helaas bleek de enige optie om heel zorgvuldig alle producten waar knoflook in verwerkt was, te mijden. Ik kwam erachter dat knoflook een groente is en op etiketten nooit onder ‘kruiden en specerijen’ valt, maar altijd apart genoemd wordt, en dat knoflook in bijna ieder product is verwerkt. En wat kun je sommige dingen verschrikkelijk missen! Een BBQ zonder stokbroodje met kruidenboter, geen Chinees / Indonees / Thais eten, en ga zo maar door.

*Allergie-weg.nl: erg herkenbaar, leuk dat Nienke dit noemt! In het begin, als je nog met net kennis hebt gemaakt met NAET / spiertesten, heeft menigeen, waaronder ook ikzelf, veel moeite met het vertrouwen in de spiertest. Het lijkt toch echt alsof de therapeut de ene keer harder drukt dan de andere keer. (En misschien is dat ook wel zo.) En als dat zo is, wordt het testresultaat duidelijk beïnvloed door de therapeut.

 

Mocht het zo zijn dat de spierkracht die de therapeut uitoefent op je arm, daadwerkelijk niet constant is, ga er dan gerust van uit dat je therapeut dat onbewust doet en dat dit er gewoon bij hoort.

 

Het wisselen van de spierkracht kan je als scepticus in behandeldeling een behoorlijk verbolgen gevoel opleveren. Dat gevoel wordt minder zodra de therapie/theherapeut uiteindelijk overtuigend effectief is.

 

Ik heb spiertesten gezien waarbij een  sceptische sterke boer probeerde sterk te blijven met een stofje (buisje) waarvoor hij behoorlijk allergisch was in zijn hand. Het spiertesten ontaarde in een lachwekkend soort handje drukken tussen deze boer en zijn therapeute. Maar hij had totaal geen kracht meer in zijn armen en verloor.

Maart 2009 was ik het zat. Ik had via via gehoord dat NAET therapie bestond en besloot (ondanks mijn grote scepsis) contact op te nemen onder het motto: baat het niet, schaadt het niet. Op 31 maart had ik mijn eerste behandeling. Het was een bijzondere ervaring om in mijn ene hand een buisje met vloeistof te houden, terwijl Karin Terwey, de therapeute, de kracht in mijn andere arm testte door er tegenaan te duwen en zo vast te stellen of ik wel of niet allergisch was voor een stof. Vrijwel direct sprak ik haar aan op het feit dat ik vond dat ze gewoon harder tegen mijn arm duwde bij sommige buisjes...* Maar ik bleek echt niet in staat mijn arm rechtop te houden zodra ik knoflook in mijn hand had, ook al kreeg ik het blind tussen andere stoffen...

Na twee algemene behandelingen, besloot Karin direct de knoflook allergie aan te pakken. Wel een risico om dat al zo snel te doen, maar mijn klachten waren zo specifiek dat er wel een kans van slagen was. Na de eerste (van de drie) behandeling tegen knoflook, mocht ik na 24 uur kleine dingen gaan uitproberen. Ik had advies meegekregen over hoe mijn partner (Jeroen) mij kon behandelen als ik toch last zou krijgen. Na een heerlijke Chinees (dat was al meer dan 5 jaar geleden), begonnen de klachten toch langzaam. Jeroen heeft mij gelijk behandeld en de klachten verdwenen! Ik kon het gewoon niet geloven. Na een tweede behandeling, mocht ik meer zaken uitproberen. Salsasaus, taco’s, knoflookbrood, ‘ foute’ spaghettisaus, ongelooflijk, maar Jeroen heeft mij slechts 1 keer hoeven nabehandelen. Na dit succes ben ik voor de laatste keer behandeld specifiek voor vitamine B en Mineralen, aangezien dit grondstoffen voor knoflook zijn.

Vijf behandelingen van 1/2 uur binnen 1 maand tijd en ik ben volledig genezen. Niet te geloven. Ik heb braaf gedaan wat ik moest doen tijdens de behandelingen en met de diëten en Jeroen heeft mij af en toe extra behandeld. Ik vind het nog steeds bizar dat een buisje in je ene hand, een spiertest met je andere arm, 3 minuten drukpunten op je rug en sommige zenuwpunten masseren echt helpt om je van een allergie af te helpen. Maar ik ben ik er helemaal vanaf. Echt super.

Karin BEDANKT!!! Laat het BBQ seizoen maar beginnen!

Nienke