-

Natasha veel minder last van pollenallergie

paarden-honden-allergieNatasha 27 had een stevige pollenallergie en dierenallergie. Mensen die dieren, m.n. paarden of honden, bezitten, kon ze ongedouched niet naast zich verdragen zonder het Spaans benauwd te krijgen.Symptomen : allergisch voor pollen, bomen, veel dieren (honden, paarden): benauwdheid, ontstoken holtes jeuk aan neus, huid, ogen, moe
Behandeld op : x
Therapeut : Angela Vincentie, Bilthoven / de Meern
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques, TAT (Transformerende Allergie Technieken)
Voorheen gebruikte medicijnen: Flexonase als neusspray, oog druppels, Xyzal en Zyrtec, Tavegil Ventolin en Beclomethason
Aantal behandelingen:
tot nu toe 12


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hallo, ik ben allergisch voor pollen, bomen, veel dieren. Dit uit zich in benauwdheid, ontstoken holtes jeuk aan neus, huid, ogen zo erg dat vorig jaar ik het hele jaar neusspray, oog druppels en pillen heb moeten gebruiken om niet dood ziek op bed te moeten liggen (of liever in bad dat was het enige wat verlichting gaf!). Er was geen zwaardere medicatie tenzij ik aan de prednison ging!

Ook kan ik bij veel mensen niet op visite komen i.v.m. huisdieren. Zeker niet bij mensen die bepaalde honden en bij mensen die paarden hebben...., daar waag ik me niet eens aan. Want als deze mensen ongedoucht naast me staan, ook al is dat met schone kleren, dan krijg ik het Spaans benauwd en moet ik echt puffers nemen om lucht te krijgen. Vroeger heb ik nooit een allergie voor dieren gehad. Ik heb zelf jaren paard gereden en wij hadden honden thuis!

Vanaf mijn 15e begon ik eerst last te krijgen van allergie voor stof en huismijt en pollen en bomen. Daarvoor ben ik bij de huisarts een prikken-kuur begonnen van 2 jaar. Ik werd dan geinjecteerd met de stoffen waar ik allergisch voor was zodat mijn lichaam resistent werd voor de betreffende stoffen.

Toen is het voor die stoffen een tijd rustig geweest tot ongeveer mijn 20ste jaar. Wel had ik echt heftige reacties op paarden, maar zolang ik daar uit de buurt bleef was er niets aan de hand. Een haalbaar doel dus! Toen ik 20 was woonde ik inmiddels op mijn zelf en was zwanger van mijn eerste kindje. Een grote verandering dus, want ik kwam niet meer zo vaak in aanraking met huisdieren, aangezien wij die zelf niet hebben. Maar alles was nog goed te doen af en toe in het hoogseizoen qua pollen, slikte ik Zyrtec. Tot ik op een dag bij mijn nichtje op de koffie ging. Zij hadden net een nieuwe hond gekregen. Binnen een kwartier had ik het zo verschikkelijk benauwd: neus, ogen en huid jeukten, rode vlekken en neusholte helemaal vast. We zijn snel naar huis gegaan en ik heb 1.5 uur in bad gezeten. Daarna ben ik weken beroerd geweest hiervan!!

De huisarts zij doodleuk, "ja wat wil je dat ik hier aan doe dan????, het hoort bij jou!" Ik heb toen wel medicatie gehad: Xyzal. Vanaf die dag ging het langzaam beter en er was nu dus weer iets wat ik moest zien te vermijden. Die hond, maar dat was in elk geval haalbaar!

Maar vanaf toen bleef het fysiek rommelen. Ondertussen bleef het ook rommelen in mijzelf. Ik was onrustig en wist niet echt een richting mijn leven te vinden. Toen ik 2 jaar geleden, na mijn 2e zwangerschap, gewoon het hele jaar ziek was was van pollen, stofjes, noem maar op was ik er klaar mee. De Xyzal hielp niet meer en na een stuk of 3 á 4 andere medicijnen geprobeerd te hebben, hield het voor mij op. Op het eind slikte ik Tavegil met Ventolin en Beclomethason als puf en Flexonase als neusspray en regelmatig oogdruppels (de naam weet niet meer, hielp toch niet). Dit alles op de tavegil na 2 keer per dag! En de tavegil 1 keer per dag!

Je snapt niet te doen. Ik wilde al die rommel ook niet meer in mijn lijf! Ik ben toen na verwijzing van een shiatsu therapeut die wel eens van NAET had gehoord gaan zoeken op het internet. Zo ben ik bij NAET terecht gekomen. Jaren lang van alles geprobeerd van prikken kuren tot verschillende medicatie niets hielp of maar tijdelijk. Nu heb ik inmiddels 12 behandelingen gehad bij Angela Vincentie in Vleuten en ik gebruik alleen nog neusspray!!!!!! Die ik ook nog eens vaak vergeet. Het is nu volop pollen seizoen en ik voel me top! Niet moe geen last van ogen, neus en longen! Ik dacht baat het niet...... en je ziet maar!

Voor de huisdieren zijn we nog bezig en ik heb goede hoop! De behandelingen zijn prima te doen soms moet je een stof 24 vermijden. Dit kan even lastig zijn, maar het is het echt waard! En met goede tips echt te doen!

Succes met je beslissing!

Groetjes Natasha

gesprekje-tr   Als u Natasha Meijer iets wilt vragen via email, klik dan hier!
Flexonase als