-

Thea bevrijd van glutenallergie, hondenallergie en tabaksrook-allergie

Glutenallergie, hondenallergie en tabaksrook-allergie hielden Thea 30 jaar lang in hun greep. Ze volgde een zwaar dieet en had last van chronische vermoeidheid, concentratieproblemen en allerlei lichamelijke klachten. Een artikeltje in de Libelle over een kind verlost van glutenallergie bracht ommekeer.Symptomen :
  • chronische vermoeidheid, concentratieproblemen en allerlei lichamelijke klachten
  • glutenallergie: eten wil niet zakken, opboeren, winderigheid, vezelrijke en vettige ontlasting
  • allergisch voor honden en tabaksrook: heftige luchtwegklachten; benauwdheid, door het dikker worden van tong en/of keel, hoesten, snotteren; erge jeuk in de gehoorgangen; voelt als een zware griep, en houdt ca. 2 weken aan.
Behandeld op : zout, vet, ijzer, suiker, glucose, calcium, eiwit, mais, RNA, melk, gist, granen en aardappelen, in totaal zo'n 25 allergieen. Ook emotionele blokkades
Therapeut : Riet Kool uit Siebengewald (L)
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
 Aantal behandelingen: 25


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geachte Heer,

Van juli 2007 tot april 2008 heb ik bijna wekelijks NAET-therapie ondergaan. Via een ingezonden stuk in Libelle (waarin beschreven stond dat een kind van glutenallergie verlost was dankzij NAET) kwam ik op uw site allergie-weg.nl terecht. Omdat bij mij in april 2007 via ontlastingsonderzoek glutenallergie werd vastgesteld ben ik op zoek gegaan naar een NAET-therapeute in mijn omgeving. Zo kwam ik bij Riet Kool in Siebengewald terecht.

Naast de allergie voor gluten ben ik 30 jaar allergisch voor honden en tabaksrook geweest. Daarnaast tob ik met chronische vermoeidheid, concentratieproblemen en allerlei lichamelijke klachten. Tijdens de NAET-therapie werden er nog allerlei andere allergieen opgespoord, o.a. tegen zout, vet, ijzer, suiker, glucose, calcium, eiwit, mais, RNA, melk, gist, granen en aardappelen, in totaal zo'n 25 allergieen. Ook op het emotionele vlak is er het een en ander naar boven gekomen.

Deze vorm van therapie is zwaar gebleken; met name de 25 uur na de behandeling vereisen een strenge discipline. Ik heb dit volgehouden omdat ik persé van mijn zware dieet i.v.m. glutenallergie verlost wilde worden. Echter, bij de test op gluten, die in de loop van de behandelperiode meerdere malen heeft plaatsgevonden, kwam nooit een allergie naar voren; ik hoop op dit punt nog verdere duidelijkheid te krijgen. Wel ben ik na 30 jaar verlost van de allergie voor honden en tabaksrook, en van al die andere allergieen waar ik voorheen geen weet van had.

Ik voel me nu sterker en gezonder dan voorheen, met dank aan Riet Kool, en ik ben dan ook blij dat ik voor de NAET-therapie gekozen heb. Regelmatig wijs ik dan ook mensen op het bestaan van uw site www.allergie-weg.nl , en/of geef het adres van Riet Kool door.

Met vriendelijke groeten,

Thea van Kempen
Overloonseweg 3
5821 EE Vierlingsbeek

Reactie Allergie-weg.nl:

Thea: pas je nog wel een beetje op met gluten! Je bent nooit onderzocht op coeliaki, maar houdt er lichtjes rekening mee. Coeliaki geeft onherstelbare schade aan de darmwand. De mogelijkheden van je darmen dan om gluten af te breken zijn dan beperkt, ondanks dat je glutenallergie nu weg is. Zodra je merkt dat je weer afglijdt qua gezondheid, is deze glutenallergie misschien alsnog terug aan de oppervlakte gekomen. Lees meer >>

Het is typisch en merkwaardig, dat glutenallergie nooit door Riet Kool bij Thea werd aangetroffen. Meestal is het andersom: het waslijstje allergieën, gevonden door NAET is meestal langer als dat verkregen via reguliere allergietesten.

 

Naar aanleiding van dit verhaal stelde ik Thea nog enkele vragen en kreeg de volgende aanvullende informatie:

Allergie-weg.nl : Waarin uitte zich de glutenallergie?
Antwoord van Thea : Eten wil niet zakken, opboeren, winderigheid, vezelrijke en vettige ontlasting.
Allergie-weg.nl : Kun je wat meer vertellen over de onderzoeken die je via reguliere weg hebt ondergaan?
Antwoord van Thea : In december 2006 heb ik mijn bloed laten onderzoeken in het Laurentius Ziekenhuis in Roermond . Er werd géén glutenallergie vastgesteld, en alle andere bloedwaardes waren aan de lage kant, maar niet zodanig laag dat tot behandeling werd overgegaan.

Zodoende heb ik vervolgens een afspraak gemaakt met Dr. Meerendonk, orthomoleculair arts aan het Biologisch Medisch Centrum in Utrecht. Deze heeft meteen een ontlastingsonderzoek laten doen, met als uitslag de aanwezigheid van een parasiet (Cryptosporidium) en een tekort aan entrovlokken en aan Lactobacillus (bifida).

En er werd Anti-tissue-transglutaminase (ATTG) gevonden in een hoge concentratie. Normaal komt deze stof niet voor in de ontlasting, en volgens Dr. Meerendonk wordt deze alléén aangemaakt als de darmen geen gluten kunnen verteren. Zelf heb ik nog veel naar ATTG gezocht op internet (ook op buitenlandse sites), en overal wordt ATTG in verband gebracht met glutenallergie, en ook gezien als een betrouwbare indicator voor glutenallergie/coeliakie.

Een nemen van een biopt is overigens voor mij ook geen optie; enerzijds omdat ik al geruime tijd met een glutenvrij dieet bezig ben, en anderzijds omdat ik een keelvernauwing heb opgelopen bij een operatie aan de halswervels via mijn hals.

Voordat ik aan mijn dieet begon had ik wel symptomen van glutenallergie, zoals zeer brijige ontlasting, opboeren, winderigheid en verstopping. Daarnaast heb ik al sinds 45 jaar zo af en toe diarree, die zeer pijnlijk en heftig is, tot flauwvallen toe. De darmen lijken hierbij wel behoorlijk geïrriteerd te raken, de dagen erna is het nogal pijnlijk als er weer voedsel doorheen komt.

Na de uitslag van de ontlastingtest ben ik meteen begonnen aan een glutenvrij dieet, waarbij ik in het begin nog wel veel fouten maakte. In december 2007 heb ik opnieuw mijn ontlasting laten onderzoeken, en er bleek nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid ATTG aanwezig te zijn. In maart van dit jaar heb ik gedurende twee weken weer normaal gegeten, omdat Riet via de NAET-therapie geen glutenallergie bij mij kon vaststellen. De eerste week verliep dit redelijk, al had ik wel het gevoel dat het eten bleef hangen in de slokdarm; in de tweede week werd mijn ontlasting heel vezelig, zat vol onverteerde resten, en ook de hoeveelheid ontlasting werd aanzienlijk meer. Dus toch maar weer op dieet gegaan, en ik voel me daar ook wel goed bij.

Tenslotte: voor zover mij bekend komt er verder in mijn (toch vrij grote) familie geen glutenallergie voor.

Allergie-weg.nl : Waarin uitten zich de andere allergieën? Had je last van je luchtwegen, of sloegen de rook en de honden ergens anders op?
Antwoord van Thea : Heftige luchtwegklachten; benauwdheid, door het dikker worden van tong en/of keel, hoesten, snotteren; erge jeuk in de gehoorgangen; voelt als een zware griep, en houdt ca. 2 weken aan
Allergie-weg.nl : Je bent dus niet behandeld op gluten, wel op granen. Kan dat het zijn geweest?
Antwoord van Thea : Hoogstwaarschijnlijk niet; de ATTG wijst erop dat de gluten het probleem vormen.
Allergie-weg.nl : Ben je nu wel vrij van je glutenallergie? Kun je weer alles eten en ben je van je zware dieet verlost?
Antwoord van Thea : Nee, helaas niet; ik volg een streng dieet (waar ik heel graag van af zou willen…).
Allergie-weg.nl : Je bent ook behandeld op emotionele blokkades, erg herkenbaar voor mij. Kun je hierover wat meer vertellen?
Antwoord van Thea : Tijdens de behandeling stuitte Riet soms op blokkades, bv. de pijn van de echtscheiding, mijn onzekerheid, het me niet zo geaccepteerd voelen.
Allergie-weg.nl : Mag ik vragen wat je hiervan hebt geleerd?
Antwoord van Thea : Ik heb geleerd beter voor mezelf op te komen, en dat het zaak is mijn algehele conditie te verbeteren, omdat door blokkades / stress / oude ballast het immuunsysteem het zwaar te verduren heeft. En bij zwakte krijgen ziektes en allergieën meer kans zich te ontwikkelen.
Allergie-weg.nl : Het verlost zijn van hondenallergie en tabaksrookallergie zal je sociale leven ten goede komen. Hoe reageert je omgeving?
Antwoord van Thea : Vooral mensen met honden reageren erg positief op het feit dat ik weer bij hen over de vloer kan komen! Tabaksrook speelt eigenlijk nauwelijks nog een rol sinds roken in openbare ruimtes verboden is.gesprekje-tr   Als u Thea van Kempen iets wilt vragen via email, klik dan hier!