-

Joyce verlost van zware hooikoorts, diabetes insuline-dosis gehalveerd

schreeuwJoyce hooikoorts werd steeds heftiger. Uiteindelijk hielpen de medicijnen niet meer en sommige medicijnen gaven erg negatieve bijwerkingen. Haar hele weerstand was onderuit gehaald en naast haar hooikoorts ontwikkelde ze ook nog eens diabetes type 1. Nu is Joyce bevrijd van al haar hooikoorts. Haar weerstand is toegenomen waardoor ze veel minder snel ziek is en haar diabetes is afgenomen: insuline gehalveerd.Symptomen : diabetes type 1, hooikoorts met als gevolg: benauwd, niesen en snotteren, piepende ademhaling en slecht slapen, allergische astma, buikpijn door melkallergie, snel ziek
Behandeld op : calcium,suiker, gist, ei, gelatin, bacterieën, mist, bloemen,bomen, pollen, onkruid, schimmels, stoffen uit eigen afweersysteem, huisstofmijt, dierlijke vetten, melk
Therapeut : Riet Kool uit Siebengewald (L)
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Voorheen gebruikte medicijnen: neusspray en pilletjes tegen hooikoorts, later: puffers (pulmicort,bricanyl en nu seretide), spuit met corticosteroïden (kenacorte), prednisonkuur -> schimmelinfectie
Aantal behandelingen: 20


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bij deze mijn verhaal over de behandelingen met NAET.

Ik ben Joyce, inmiddels 29 jaar oud. Ongeveer een jaar geleden ben ik begonnen met de NAET therapie. Ik zal eerst proberen in het kort te schetsen waarvoor en waarom ik met NAET ben begonnen en mijn "medische" voorgeschiedenis.

Op mijn 18e werd bij mij diabetes type 1 geconstateerd, dat betekent dat mijn alvleesklier geen insuline meer aanmaakt en ik dat vanaf dat moment dus zelf insuline moest gaan toedienen middels 4x daags spuiten. Op zich ging dat allemaal best goed uiteraard met geregeld dat het erg goed ging met mijn suikers maar ook periodes dat het minder goed ging en dat er veel schommelingen zaten in mijn bloedsuikers.

Vanaf mijn 14e heb ik jaarlijks last van hooikoorts, de eerste jaren verliep dat vrij licht, met alleen veel niesten en snotteren, wat redelijk onder controle te houden was met neusspray en pilletjes van de huisarts.
Toen begon mijn hooikoorts altijd rond april en eindigde in juni, op zich viel dat mee. Echter de laatste 3 jaar verergerde mijn hooikoorts flink. 3 jaar geleden begon de hooikoorts veel eerder al in februari en eindigde pas in oktober. Verschrikkelijk, buiten het niesen en snotteren kreeg ik het steeds vaker benauwd, veel piepen en s`nachts daardoor slecht slapen. Toen toch maar weer naar de huisarts gegaan en die gaf me toen voor het eerst puffers (pulmicort,bricanyl en nu seretide), 1 voor als ik het erg benauwd had die direct werkte en 1 voor onderhoudsdosis. Dat werkte wel en dat jaar kwam ik verder prima door zo lang ik mijn puffers maar in de buurt had. Met de puffers stopte ik aan het einde van de zomer, daarna had ik er geen last meer van.

Het jaar daarop begon ik in februari weer met dezelfde puffers, op zich ging het redelijk, hoewel ik wel merkte dat ik steeds meer nodig had van die puffers om minder benauwd te zijn. Op zich ben ik dat jaar ook goed doorgekomen.

Vorig jaar kwam de omslag vanaf het begin zware hooikoorts, benauwd en zelfs met de puffers kon ik het niet redden, kwam nauwelijks meer buiten op zonnige dagen omdat toen alles dichtsloeg en ik wist dat ik het dan binnen een half uur weer erg benauwd zou hebben. Maar ja ik ben een echt buitenmens en ik geniet er van om buiten te zijn en niet binnen te moeten zitten vanwege mijn hooikoorts. Toen weer naar de huisarts, hij constateerde dat ik flink piepte en dat alles goed dichtzat, hij stelde toen voor het eerste de diagnose allergische astma. Ik kreeg van hem toen een spuit met corticosteroïden (kenacorte), deze spuit zou er voor zorgen dat ik 1 maand van mijn benauwdheid af zou zijn. Daar was ik maar wat blij mee, helaas was dat van korte duur, ik reageerde erg heftig op deze spuit en ik kreeg hele vreemde bijwerkingen.

De dag na deze spuit zag ik erg slecht, alles wazig, heel akelig en heel vreemd, ook mijn suikers waren totaal ontregeld. Direct de huisarts gebeld, volgens hem was zo`n heftige reactie op deze spuit nog maar weinig voorgekomen, hij dacht dat het slechte zien kwam van mijn ontregelde suiker. Ik moest een paar dagen wachten, als het niet beter was moest ik terug komen. Mijn gevoel was niet goed, ik wist eigenlijk al zeker dat het slechte zien niet kwam vanwege mijn schommelende suikers. Het ging ook niet weg, ik bleef erg wazig zien, heel akelig om mee te maken dat je zicht opeens zoveel minder is. Weer terug naar de huisarts, daar een ogentest gedaan en hij schrok erg van wat ik daadwerkelijk nog maar zag. Nog diezelfde dag ben ik naar de oogarts in het ziekenhuis gestuurd. Alles uitgelegd en hij stelde als snel de diagnose dat dit zeker een reactie was op de spuit met de corticosteroïden.

Dit mocht ik dus nooit meer hebben. 1 maand heeft het geduurd voordat ik weer normaal kon zien, mijn benauwdheid was even minder, dat was dan het enige kleine voordeel, maar ook na deze maand kwam de benauwdheid weer terug en 3 keer zo erg. Op een dag was ik zo beroerd dat ik gewoon eigenlijk bijna niks meer kon, ik was aan het piepen de hele dag door en leek wel een mens van 90, zo voelde ik me ook. Weer terug naar de huisarts, weer wat gerommel in de medicatie en een prednison-kuur ik moest er toch maar meer zien te leven want tja dit kon er allemaal bijhoren... daar was ik natuurlijk niet blij mee om te horen. Ik krabbelde wel wat op van de kuur, maar kreeg vervolgens een flinke schimmelinfectie door deze prednisonkuur. De huisarts heb ik toen gevraagd om me door te sturen naar de longarts, ik wilde graag eens allergietesten om te kijken wat misschien nog meer het probleem was buiten het gras en de bomen.

2 maanden later had ik weer een prednisonkuur.....Ik voelde me ellendig, kon niet goed werken en had echt zoiets van dit kan toch gewoon niet waar zijn, het kan toch niet zo zijn dat ik voortaan elk jaar zo door moet. Ik ben toen op internet gaan kijken, bij sites over astma en allergieën. Al snel viel mijn oog op iemand van het astmaforum die NAET therapie aan het volgens was. Daarna ben ik op de www.allergie-weg.nl site terecht gekomen en heb aan een stuk door alle informatie en verhalen gelezen, dat gaf me moed en hoop, zou er dan toch daadwerkelijk iets zijn wat me zou kunnen helpen en zelfs zonder medicijnen.

Mijn eerste ervaring was, het klinkt allemaal wel wat 'zweverig' in de zin van: ik ben vrij nuchter en kon niet direct de vinger erop leggen hoe dan NAET nu echt daadwerkelijk werkte. Ik vond het moeilijk voor te stellen dat nadat je behandelt was en je 25 uur niet in contact was gekomen met hetgeen waarvoor je behandelt was dat je er dan vanaf was.

Maar ondanks dat heb ik direct een therapeut bij mij in de buurt gemaild, Riet Kool in Siebengewald. Na een intake lijst te hebben ingevuld kon ik een paar weken later al terecht voor de eerste behandeling. Met Riet kan ik erg goed opschieten, ik voelde me er meteen erg op mijn gemak en dat was erg prettig. Uit de eerste spiertesten kwam al vrij snel veel allergieën uit en dingen waarvoor ik behandeld zou moeten worden, ik zal er een paar noemen: calcium,suiker, gist, ei,gelatin, bacterieën, mist, bloemen,bomen, pollen, onkruid, schimmels, mijn eigen afweersysteem, huisstofmijt, dierlijke vetten, melk etc.

Grappig was dat ik de week er na verschillende keren naar het ziekenhuis moest voor de allergietesten, een paar dingen die Riet al had getest, kwamen vervolgens in het ziekenhuis precies hetzelfde uit.

Ik vond het een bijzondere ervaring om te zien hoe mijn spieren reageerden op hetgeen ik in handen had, ondanks dat was ik nog steeds sceptisch of dit wel allemaal zou gaan lukken, maar mijn motto was baat het niet dan schaadt het niet, al voel ik me maar een klein beetje beter, dan is dat voor mij het dubbel en dwars waard. Toen begon ik wekelijks met de behandingen. De vermijdingsperiode ging me op zich goed af, vooral omdat ik er alles voorover had om me beter te kunnen voelen.

De eerste 8 behandelingen voelde ik weinig verschil. Pas daarna begon ik effect te merken. Ik wist dat ik voor mezelf kon toetsen of NAET daadwerkelijk voor mij werkte als ik voor melk behandeld was. Melk, melkproducten is iets wat ik altijd graag heb gehad maar wat ik de laatste jaren niet kon drinken omdat ik vrijwel meteen daarna flinke last van mijn darmen kreeg en daardoor dus ook nauwelijks melkproducten gebruikte.

Nadat ik was behandeld heb ik de eerste 1,5 week geen melkproducten gebruikt, ik was bang dat ik toch last van mijn darmen zou krijgen. Maar goed ik moest het toch proberen, voorzichtig heb ik weer af en toe wat melkproducten gebruikt en waarempel, niet te geloven, ik had geen last van mijn darmen!!!! Erg blij was ik met deze eerste overwinning, nu was voor mij nog de vraag, of het ook zou blijven, niet dat ik er over een tijdje toch weer last van zou krijgen.....maar nee, tot op heden kan ik weer gewoon melkproducten gebruiken, zonder buikpijn.

De eerste maanden ging ik 1x per week bij Riet langs, daarna werd het soms 1x per 2 weken. Ik begon steeds beter in mijn vel te zitten, voelde me prettiger, zelfs mijn suikers werder stabieler en het aantal eenheden aan insuline wat ik normaal moest spuiten dat daalde......ik was erg blij dat kun je je wel voorstellen. Zelfs in het ziekenhuis konden ze niet echt verklaren hoe het nu kwam dat ik opeens de helft van mijn insuline nog maar nodig had.

Toen nog de hooikoorts, de benauwdheid, dat was tenslotte waar ik voor gekomen was, zou dit dan ook echt gaan helpen.... in januari dit jaar ben ik daarvoor behandeld, inmiddels zitten we bijna in oktober en ik kan het wel van de daken schreeuwen:

IK HEB GEEN LAST VAN MIJN HOOIKOORTS GEHAD
schreeuw


Ik ben niet benauwd geweest, ik ben veel buiten geweest, zelfs gebruik ik geen hooikoortspillen of neusspray meer, het hele seizoen al niet. Niet te geloven toch....de dosis van mijn puffer is gehalveerd, dat ga ik nu een aantal maanden proberen, indien dat goed blijft gaan kan ik zelfs gaan stoppen met de puffers en gebruik ik zelfs helemaal geen medicatie meer. Dat is toch uniek, ik ben zo blij!

Ook is mijn weerstand zeker verbeterd, de afgelopen jaren was ik snel ziek, verkouden, griep, maar het begint zelfs mijn omgeving op te vallen dat ik niet meer piep, nauwelijks nog ziek ben en gewoon lekker in mijn vel zit. Ik blijf het natuurlijk wel spannend vinden of het ook daadwerkelijk weg blijft. Op dit moment heb ik de NAET therapie afgerond, met veel succes, ik heb nu over 5 maanden nog een afspraak staan, dat vind ik erg prettig om geregeld nog bij Riet langs te gaan en te kijken of er nog ergens een behandeling nodig is. Ik kan jullie niet zeggen hoe blij ik ben met dit alles, ik ben NAET en vooral Riet enorm dankbaar dat ik zover ben gekomen. In totaal heb ik zo`n 20 behandelingen nodig gehad in ongeveer 1 jaar tijd.

Ik hoop dat ik met dit verhaal jullie een beetje kan helpen en misschien over de drempel kan helpen om voor NAET te gaan, je moet wel geduld hebben want je kan niet vanaf de eerste behandeling al resultaat verwachten, ook moet je je echt inzetten en je houden aan de 25 uur van vermijden en het masseren van de punten, nogmaals wat mij betreft was het dat allemaal waard!!!!!!!

Als iemand wat meer wil weten mag je me altijd mailen.

Groetjes,
Joyce Blom-Peggen

gesprekje-tr Als u Joyce Blom-Peggen iets wilt vragen via email, klik dan hier!
neusspray en pilletjes</span> tegen hooikoorts, later: puffers (pulmicort,bricanyl en nu seretide), spuit met corticostero&iuml;den (kenacorte), prednisonkuur -&gt;


 schimmelinfectie