-

Baby Ellen, verlost van Koemelk-allergie, soja-allergie en eiwit-allergie

nutramigen2 Huilbaby Ellen kreeg last van buikkrampen / darmkrampen door koemelk-allergie, soja-allergie en eiwit-allergie. Dankzij Nutramigen 2 LGG, speciale voeding voor baby's met koemelk-allergie, kreeg Ellen weer genoeg goede voeding binnen en kon ze weer goed slapen. Dankzij de alternatieve geneeswijze Espavo (variant op NAET), is Ellen nu geen huilbaby meer en kan ze gewoon alles eten zonder last te krijgen van buikpijn.

 

Symptomen : buikpijn / buikkramp
Behandeld op : o.a. koemelk, soja en eiwit
Therapeut : Esther van den Berg uit Zwijndrecht
Therapieën : Espavo
Voorheen gebruikte medicijnen: Nutramigen 2 LGG speciale hyperallergene kindervoeding


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geachte meneer, mevrouw,

Nutramigen 2 LGG (MeadJohnson)

nutramigen2

Bron: www.babyallergie.nl

Dieetvoeding voor baby's met (ernstig) koemelkallergie, krampjes, eczeem en lactose-intolerantie.
Het kan ook gebruikt worden ter preventie van allergie bij zuigelingen met atopsiche ziekten in de gezinsanamnese (m.n. atopisch eczeem).
Nutramigen 2 LGG is een opvolgmelk die speciaal bedoeld is om aan de veranderende voedingsbehoeften van oudere baby's tegemoet te komen. Het bevat meer eiwit en calcium, waardoor oudere baby's die geen zuivelproducten mogen eten toch voldoende van deze voedingsstoffen binnenkrijgen. Tevens bevat deze opvolgmelk lactobacillus (kortweg LGG),  een zogeheten probioticum ter ondersteuning van een gezonde darm. Behalve dat de darm de functie heeft voedingsstoffen te verteren en op te nemen, heeft hij ook een barrièrefunctie en beschermt hij het lichaam tegen antigenen en schadelijke bacteriën. LGG draagt bij aan de instandhouding van een gezonde darmflora door de barrièrefunctie van de darm te versterken. Ook reguleert en stabiliseert LGG de afweerfunctie van de darm. LGG vermindert zo de kans dat uw baby last heeft van koemelkallergie en atopische eczeem.

Nutramigen bevat zeer sterk gehydrolyseerde caseïne. Het is lactose en saccharose-vrij. Het vetgehalte is gelijk aan dat van moedermelk en is glutenvrij.

Hierbij wil ik mijn verhaal doen over de allergie van mijn dochtertje Ellen. Ellen had vanaf haar geboorte last van koemelk-allergie. Ik had haar eerst borstvoeding gegeven, maar omdat ik te weinig had ben ik overgeschakeld op flessenmelk. Maar vanaf het begin bleek Ellen een huilbaby te zijn. Na 6 weken tobben, heb ik overleg gehad met de huisarts en mocht ik overschakelen op Nutramigen, speciale voeding voor baby's met koemelk-allergie. Na 2 dagen had ik een ander kind.Ze was tevreden na haar voeding en het huilen werd duidelijk minder.

Na een half jaar moest ik weer overschakelen op normale flesvoeding van het consultatieburo en weer ging het mis. Ze had enorm last van buikkrampen. Ze spartelde met haar beentjes en kronkelde in haar ledikant. Dus daar ben ik snel weer mee gestopt. Volgens het consultatieburo zou ze er wel overheen groeien.

Toen ze 1 jaar werd moest ik proberen haar toetjes te geven op soja basis. Dit ging een paar maanden goed. Maar tijdens de vakantie werd ze onrustig, sliep slecht en weer darmkrampen. In eerste instantie wist ik niet waar het vandaan kwam. Maar snel daarna begon ik aan de soja te twijfelen. Dus heb ik alle soja geweerd.

En weer herstelde zij snel en veranderde haar gedrag. Weer heb ik dit aan de consultatieburo gemeld en werd doorgestuurd naar de kinderarts. Daar heeft zij vele onderzoeken moeten ondergaan en daar kwam natuurlijk niets uit. Dus moest ik weer Ellen voorzichtig normale melk gaan geven. En natuurlijk ging het weer mis. De kinderarts wilde bij haar nog 1 onderzoek doen en dat was dus een darmonderzoek. Dat zag ik niet zitten.

Via de juffrouw van de peuterschool kreeg ik een adres door voor alternatieve therapie: kinesiologie praktijk: Esther van de Berg in Zwijndrecht. Daar ben ik naar toe gegaan. In de hoop dat zij mij kon helpen. Eerlijk gezegd was ik er wel sceptisch over. Maar ik was ten einde raad. Ik dacht ik kan het gewoon proberen, ik zie het wel. Gelukkig ben ik naar haar toegegaan.

Ellen kon inmiddels ook niet meer tegen ei. Ook daar reageerde zij op met buikkrampen. Ellen is een paar maanden bij Esther onder behandeling geweest. In het begin moest ze om de twee weken terug komen en daarna zaten er meer weken tussen. Ellen is na de behandelingen genezen van haar allergie voor koemelk, soja en ei-eiwit.

Ik hoef niet meer te letten op wat Ellen eet. Ze kan gewoon alles weer eten en zij drinkt gewoon koemelk. Zij heeft geen klachten meer. Tijdens de behandelingen werden de problemen een voor een opgelost. Wat de medische wereld niet lukte, lukte bij Esther van de Berg wel. U kunt begrijpen dat ik hier zeer gelukkig mee ben. Ellen kan gewoon met alles meedoen met eten.

Ik raad deze behandeling iedereen aan.

Met vriendelijke groet,

Lenneke Schepers
van Slingelandtlaan 11
3332 JJ Zwijndrecht
Tel: 078-6817653

gesprekje-tr   Als u Ellens moeder Lenneke Schepers iets wilt vragen via email, klik dan hier!