-

Baby Nils bevrijd van pijn en jeuk door constitutioneel eczeem

Baby Nils bevrijd van constitutioneel eczeem (atopische dermatitis). Zijn handen sprongen open en van de pijn en de jeuk kon hij niet slapen. Van alles geprobeerd: medicijnen als Loratadine, Protopic, Fluticason, Flixonase, Fenistil, Livostin en Triamcinolonacetonide (hormoonzalf). Het hielp allemaal wel, maar nooit voor lang. Uiteindelijk bracht behandeling in het alternatieve circuit uitkomst.Symptomen : Atopische dermatitis: pijn en jeuk, handen helemaal open gesprongen van het eczeem, continu wakker van de jeuk
Behandeld op : koemelk, ei, soja, pinda, pollen, paarden, konijnen, vitamine A, suiker, calcium, mineralen, zout, chocolade, noten, weipoeder, kanaries, grassen, bomen
Therapeut : Linda Menkhorst te Egmond aan Zee
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Voorheen gebruikte medicijnen:
  • antibiotica
  • hooikoortstabletten
  • Protopic 2 (nieuw middel tegen eczeem)
  • Loratadine 3 (antihistamine)
  • Fenistil 4 (dimetindeen: antihistaminicum)
  • Triamcinolonacetonide 5 (hormoonzalf)
  • LIVOSTIN ™ (levocabastine: antihistaminicum oogdruppels)
  • Fluticason neusspray voor de hooikoorts, merknaam Flixonase: ontstekingsremmer bijnierschorshormonen of corticosteroïden
Aantal behandelingen: 7


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

3 LORATADINE is zonder recept verkrijgbaar onder de merknamen Allerfre en Claritine en als het merkloze Loratadine. Loratadine is een anti-allergiemiddel. Het wordt gebruikt bij allergie, hooikoorts, langdurig ontstoken neusslijmvlies, ontstoken ogen door allergie en jeuk.

Bij een allergische reactie komt er in het lichaam een stof vrij die 'histamine' wordt genoemd. Histamine is de belangrijkste veroorzaker van de klachten bij een allergie. Loratadine blokkeert de werking van histamine, waardoor de klachten afnemen. De werking begint binnen een half uur. Dit effect houdt ongeveer een dag aan.

Bron: www.efarma.nl

Allergie en eczeem bij Nils van 4 jaar: geschreven door Sylvia, Oktober 2006.
Nils heeft al sinds zijn geboorte last van allerlei allergieën. Als eerste kwam de koemelkallergie naar buiten en later kwamen daar allerlei andere allergieën bij. Het was een klein drama voor dat kleine mannetje.

Na vele jaren smeren met allerlei hormoon zalven hebben we in juni 2006 het stadium bereikt dat we een andere weg moesten inslaan. In Juni 2006 waren Nils z'n handen helemaal open gesprongen van het eczeem. Hij had ontzettend veel pijn en jeuk. De hormoonzalven en antibiotica mochten niet echt helpen. Via een kennis werden wij geattendeerd op NAET therapie en zijn wij uiteindelijk via het zoeken op internet bij Linda uit gekomen. Toen ik Linda het probleem voorlegde, mochten we gelukkig vrij snel komen.

Het eerste wat mij opviel, was toen we binnen kwamen, Linda tegen Nils zei: "Nils ik ga ervoor zorgen dat jouw handjes weer beter worden en je geen jeuk meer hebt". Ik dacht: jij durft, maar uiteindelijk is het echt zo en gaat het heel goed met zijn handen. En Nils kan de producten waar hij allergisch voor was, nu goed verdragen. Als Nils, voordat wij bij Linda kwamen, met z'n handen aan een ei zat, begon dat al vreselijk te jeuken. Nu zijn we zover, dat hij gewoon ei eet. Linda heeft Nils via NAET voor diverse allergieën behandeld en het is SUPER. 

Nils gebruikte ook hooikoortstabletjes, oogdruppels en neusspray voor de hooikoorts, maar nadat Linda hem daarvoor behandeld heeft, hebben we ook dat niet meer hoeven te gebruiken. Gewoon een verademing. We hebben een heel ander kind gekregen, dat eindelijk de nacht door slaapt en niet meer continu wakker wordt van de jeuk.

Linda bedankt.

(Allergie-weg.nl: therapeute Linda Menkhorst)

1 Nutrilon Pepti (Nutricia) 

Nutrilon Pepti plus

Nutrilon Pepti is een zuigelingenvoeding waarvan het eiwit als het ware is voorverteerd. Basis is wei-eiwithydrolysaat (korte-keten-peptiden en vrije aminozuren). Hierdoor wordt voorkomen dat je baby een allergische reactie krijgt.

Nutrilon Pepti wordt geadviseerd bij kinderen met een bewezen koemelkallergie.

Ingrediënten : Gehydrolyseerd wei-eiwit, glucosestroop, plantaardige vetten, lactose, mineralen, emulgator: mono- en diglyceriden van in spijsvetten voorkomende vetzuren veresterd met citroenzuur, vitamines en spoorelementen.

Bron: www.babyallergie.nl

Allergie-weg.nl: Via de mail ontvingen we van Nils' moeder Sylvia nog enige aanvullende informatie.

Sylvia:
Als baby heeft Nils heel veel gehuild. Maar om hem nu te bestempelen als huilbaby… De oorzaak was immers kraakhelder: extreme jeuk met pijn. Dan is het logisch dat een kind huilt. Zijn lichaampje zat onder de rode plekjes. Toen al een onrustige slaper. Inbakeren bleek goed te helpen. Tot ruim 9 maanden hebben we Nils ingebakerd. Dat bracht tijdens slapen veel rust. We kwamen erachter dat hij koemelkallergie had. Daarom gingen over op andere voeding: de Pepti 1. Het werd toen beter, totdat Nils steeds meer begon te eten. De allergie nam toe. 

We zijn toen in het Allergie Centrum Utrecht terecht gekomen, waar de krastest meermalen werd gedaan. Bleek allergisch o.a. voor koemelk, ei, soja, pinda, hooikoorts, paarden, konijnen. De dermatoloog heeft toen Protopic 2 voor geschreven. We moeten zeggen, dat dat erg goed hielp. Het eczeem ging snel weg, alleen het kwam uiteraard steeds weer terug.

Daarna werden we via een kennis ben ik op NAET geattendeerd en via het zoeken op internet bij uiteindelijk bij Linda Menkhorst terecht gekomen in Egmond aan Zee die Nils uitstekend behandeld heeft. Nils is behandeld voor ei, vitamine A, suiker, calcium, mineralen, zout, chocolade, noten, weipoeder, paarden, canaries, konijnen, grassen, bomen, pinda, soja. Het gaat nu, november 2006, goed met Nils. Af en toe heeft hij nog wel een eczeem plekje, maar dat is te overzien. Hij eet nu nl. alles. Daarom is de kans dat er eens een product tussen zit, waar hij niet zo goed tegen kan, ook groter.

De medicijnen die Nils in het verleden heeft gebruikt zijn o.a. (weet ze niet meer allemaal) zijn dus protopic, loratadine, livostin (oogdruppels), Fenistil (tegen de jeuk), Fluticason (neusspray) en triamcinolonacetonide (hormoonzalf).

Sylvia, moeder van Nils