-

Renee, dochter telkens boos op vader bij thuiskomst... is dit verlatingsangst?

Is dit een vorm van verlatingsangst? Als papa voor langere tijd van huis is, mist zijn dochtertje Renee hem heel erg. Maar als hij na langere tijd weer thuis komt, reageert de kleine Renee heel fel en kijkt ze haar vader heel boos aan.Symptomen : telkens boos op vader als deze na lange tijd weer thuis kwam
Therapeut : Dirk en Jolanda van Kampen, praktijk Well Being Hoogkarspel
Therapieën : NMT, Neuro Modulation Techniques


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verlatingsangst, maar dan anders? Mijn man gaat voor zijn werk vaak voor enige tijd naar het buitenland. Renee mist hem dan heel erg. Maar als hij dan weer na langere tijd thuis kwam, reageerde Renee heel fel. Klein als ze nog was keek ze boos naar hem en zei van alles, maar aardig vond ze hem pas weer na 3 á 4 dagen. Maar ja, toen ze net weer gewend was aan zijn aanwezigheid, ging hij weer weg voor zijn werk, dus wennen kon ze eigenlijk niet. Toen heeft Dirk een protocol bij Renee gedaan en dat werkte. Nu gebruik ik het niet meer, want ze kan zich nu beter uiten. We vertellen Renee nu ruim van tevoren wanneer papa weer vertrekt en na hoeveel nachtjes hij weer thuis komt. En Renee mag als ze dat wilt iedere avond met haar vader bellen als ze naar bed gaat. Dat hebben we een tijd gedaan en nu gaat het prima. Ze accepteert het nu meer en is temeer blij als hij weer thuis is.