-

Nathalie eczeem handen en vingers met blaasjes, vocht en huid die open barst

Nathalie had last van constitutioneel eczeem. Protopic was het enige middel dat even hielp.

Symptomen : Constitutioneel eczeem = atopisch eczeem = atopische dermatitis
Eczeem aan de binnenkant van handen en vingers: droge huid met kleine blaasjes met vocht en jeuk. Soms barst de huid helemaal open. Metaalallergie.
Behandeld op : ei, eiwitten, calcium, verschillende metalen
Therapeut : Claudia Lanting-Lehn uit Haarlem
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Voorheen gebruikte medicijnen: m.n. Protopic Aantal behandelingen: 11

Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sinds ca 5 jaar heb ik last van eczeem aan de binnenkant van mijn handen en mijn vingers. De huid is droog of er zijn kleine blaasjes met vocht en jeuk. Soms is het zo erg dat de huid helemaal openbarst.

Eerst heb ik de reguliere weg bewandeld. Via mijn huisarts werd ik doorverwezen naar dermatologen en zo heb ik in totaal 3 verschillende dermatologen gezien die me allemaal hetzelfde vertelden. Heel veel verschillende soorten zalfjes heb ik uitgeprobeerd en de enige die bij mij hielp was Protopic. Maar deze hielp telkens maar een korte tijd. En dan was het effect weer weg, moest ik het een tijdje zonder zalf doen en dan hielp het weer even.

Via internet vond ik NAET. Ik bleek allergisch te zijn voor ei (Allergie-weg.nl: lees eiwitten, ei, dons, veren, tetracycline) en calcium (melkproducten) en verschillende metalen. Ik kon dus al geruime tijd mijn sierraden niet meer dragen.

Na 12 behandelingen gaat het helemaal goed. Mijn handen zijn nog een beetje droog en er zitten nog plekjes op, maar de jeuk en de uitslag zijn weg. En ik kan eindelijk mijn sierraden weer dragen. Binnenkort maak ik weer een afspraak met Claudia, want ik merk dat nog niet alle allergieën weg zijn.

Nathalie (33) uit Haarlem