-

Helmie coeliaki en chronische vermoeidheid a.g.v. Pfeiffer

De ziekte van Pfeiffer vormde bij Helmie het begin van coeliaki, chronische vermoeidheid, hoge bloeddruk en bloedarmoede. Helmie stopte als verpleegkundige, maar gaf de moed niet op en probeerde NAET. Nu eet Helmi weer alles voelt zich energiek, is zelfs in gewicht toegenomen heeft en prima hb-waarde.

 

Symptomen : coeliaki, chronische vermoeidheid als gevolg van Pfeiffer, hoge bloeddruk en bloedarmoede
Behandeld op : o.a. gluten, suiker en maïszetmeel
Therapeut : Peter Vergroesen, Totally Balanced te Weert
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ik ben een vrouw van 41 jaar en dit is mijn verhaal:

Lage Hb-waarde (bloedarmoede)

De zogenoemde hemoglobinewaarde (hb, uitgedrukt in mmol/liter) geeft aan hoeveel rode bloedlichaampjes er in uw bloed zitten.

Bij volwassen mannen ligt een hb-waarde (afhankelijk van leeftijd en lichaamsgewicht) normaal gesproken boven de 8,6. Bij volwassen vrouwen is dat boven de 7,5. Daalt de hb-waarde tot onder de 5 à 6, dan kunt u:

  • duizelig worden
  • het gevoel dat u niet genoeg adem kunt krijgen
  • er bleekjes uit gaan zien
  • uw hart kan plotseling hevig tekeer gaan of u raakt ineens sterk vermoeid.

Ook als de bloedarmoede minder diep is, kan een gebrek aan rode bloedlichaampjes een probleem zijn. Daalt uw hb-waarde onder pakweg 7,5 dan kunt u zich: al moe en futloos gaan voelen. Bij een nog verdere daling stroomt de energie als het ware uit u weg. U wordt niet alleen erg snel moe, u kunt ook moeite krijgen met concentreren of dingen onthouden.

Bron: vermoeidheidbijkanker.nl

In 2001/2002 heb ik in vrij ernstige mate de ziekte van Pfeiffer gehad. Mijn Hb was toen al te laag maar ik dacht dat dit door de Pfeiffer kwam. De enorme energie die ik voor de Pfeiffer had kwam niet meer terug en ongemerkt ging ik mijn grenzen verleggen. Mijn baan als verpleegkundige heb ik opgezegd om al mijn energie aan mijn gezin en aan mezelf te kunnen geven.

In 2004 ging mijn lichamelijke toestand beetje bij beetje achteruit. De vermoeidheid werd erger, had hoge bloeddruk, gewichtsverlies enz. In oktober 2004 ben ik in het ziekenhuis opgenomen waar na een biopsie van de dunne darm de diagnose COELIAKI werd gesteld. Levenslang een glutenvrij dieet werd me verteld en verder was hier niets anders aan te doen.

Ik dacht toen ik doe alles als ik me maar weer fit ga voelen. Maar na verloop van tijd toen ik me lichamelijk weer wat beter begon te voelen begon ik steeds meer te beseffen dat ik hier voor altijd mee opgezadeld zou zitten en dat vond ik alles behalve leuk. Thuis kon ik het allemaal wel voor elkaar krijgen maar was ik op een feestje of ging ik een dagje weg dan besefte ik hoe beperkt ik was, en moest ik opletten dat ik geen gluten binnen kreeg. Een enkele keer gebeurde dit toch en was daarna behoorlijk ziek.

Een jaar later hoorde ik via via over de NAET-methode en heb me hier meteen in verdiept. Ik kwam in contact met een moeder, haar zoontje van 7 jaar had ook coeliaki en was hier inmiddels na de NAET behandelingen vanaf en kon weer alles eten. Dit klonk me als muziek in de oren dat wilde ik natuurlijk ook. In mijn gedachten keek ik al uit naar al die lekkernijen die ik weer zou kunnen eten!!

Ik heb contact gezocht met Peter Vergroesen in Aarle Rixtel. Voor hem was ik de eerste die hij behandelde voor coeliaki. Vooraf heb ik dit met mijn huisarts besproken en zij stond hier positief tegenover en was ook benieuwd hoe de behandelingen zouden gaan. Voor mij was er geen reden om de behandelingen niet te proberen, wat had ik immers te verliezen. Ik was er ook van overtuigd dat het ging slagen.

Peter heeft me behandeld voor de gluten, suiker en maïszetmeel. En maand later mocht ik rustig aan gaan proberen weer gluten te eten. Maar dat rustig aan was voor mij erg moeilijk omdat al vlug bleek dat ik het eten goed kon verdragen. De eerste keer dat ik weer iets ging eten waar gluten in zaten was bijna een heilig moment!! Het was net sinterklaas en ik at een speculaas en die was zo lekker dat de tweede snel volgde. Mijn kinderen zaten alle drie hun verstand te vergapen hoe ik van de speculaas zat te genieten. Ik was superbenieuwd wat dit voor uitwerking had, maar ik werd niet ziek ik merkte helemaal niks, voor mij was er een wonder geschied.

Het eten beheerste mijn hele dag, ik wilde alles eten wat ik eerst niet mocht eten. Na drie weken kreeg ik last van mijn maag en belde Peter. Hij vroeg hoe het gegaan was, ik had het dus niet rustig opgebouwd wat nu resulteerde in maagpijn. Peter heeft me hiervoor behandeld en vanaf dat moment heb ik nergens meer last van gehad.

Ik ben nu anderhalf jaar verder, eet alles en voel me energiek, ben zelfs in gewicht toegenomen wat in het verleden nooit gebeurde en mijn hb-gehalte is prima op peil.

De meeste mensen in mijn omgeving reageerden positief en vonden het net zo wonderbaarlijk als ikzelf. Met sommige mensen die ook coeliaki hebben heb ik mijn ervaringen gedeeld, niet om hen te overtuigen dat zij dit ook moesten gaan doen. Die keuze is aan hunzelf. Het bewijs ben ik!!

Helmie van Horen

 

gesprekje-tr   Als u Helmie van Horen iets wilt vragen via email, klik dan hier!