-

Lianne astma en inspannings-astma, paardenallergie

Al 24 jaar had Liane last van benauwdheid. Al die tijd gebruikte ze medicijnen: Ventolin, Becotide, Seritide en Telfast. Wie ook astma of inspanningsastma heeft, kent ze allemaal. Na het lezen van een kranteartikel over de alternatieve geneeswijze TAT (variant op NAET), met de nodige scepsis, waagde Liane het toch op een behandeling met TAT.

Symptomen : allergie / astma: benauwdheidklachten, piepende luchtwegen en moe, inspanningsastma, bijna-shock
Behandeld op : paardenallergie / allergie paardenhaar / stof, rook, pollen, parfum, hooi, huisstof
Therapeut : Els de Noord, Praktijk "Onder de Lariks" te Nijverdal
Therapieën : TAT (Transformerende Allergie Technieken) en Emotionele Stress Release
Voorheen gebruikte medicijnen: Ventolin, Becotide, Seritide en Telfast Aantal behandelingen: 9

Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn naam is Liane Spikkert en ik woon in Hengelo (O)

Ik ben en vrouw van 42 jaar en heb sinds mijn 18de al last van allergie / astma. Vanaf mijn 18de jaar neem ik hiervoor ook medicijnen. Ventolin en Becotide heb ik jaren geïnhaleerd en eigenlijk sinds twee jaar ongeveer ben ik overgegaan op Seritide. Dit middel werkte bij mij veel beter dan Ventolin en Becotide samen. Als ik erg benauwde dagen had nam ik naast Ventolin en Seretide ook nog Telfast een tablet tegen allergische stoffen.

De klachten die ik voortdurend had waren benauwdheidklachten, piepende luchtwegen en moe. Bij slechte dagen kon ik niet eens de trap opkomen moest ik op de rand van het bed of bad eerst uithijgen.
Het meest allergisch was ik in de stal bij de paarden die we hebben. Poetsen van de paarden was uit den boze, de stof maakte mij erg benauwd. Ook een half uur in de manege kon ik niet zonder medicijnen en dan moest ik mét medicijnen nog maar afwachten of ik het een uur vol hield.

Ook heb ik last gehad van inspanningsastma. Voordat ik ging sporten moest eerst geïnhaleerd worden.

Vele dingen heb ik geprobeerd om van mijn benauwdheidklachten af te komen. Zo ben ik twee maal het alternatieve circuit in geweest om mij te laten behandelen. 400 gulden gaf ik uit aan handoplegging. Ook bezocht ik een magnetiseur. Maar ik denk dat ik te kort bij de magnetiseur geweest ben om te kunnen beoordelen of het kon helpen. Ik had er geen vertrouwen in mede omdat ik al zolang deze klachten had. Hoe dan ook: in beide gevallen zonder resultaat.

Totdat ik in de krant las over Els de Noord . Dit artikel greep mij aan omdat ze schreef dat aan allergie/benauwdheid wel degelijk wat te doen is. Op 9 januari 2008 kon ik komen voor een eerste behandeling. In totaal heb ik maar 9 behandelingen gehad met een verbluffend resultaat.
In eerste instantie was ik nogal sceptisch. Na 24 jaar benauwd te zijn geweest kon het toch onmogelijk overgaan. Ik heb altijd het advies van Els goed opgevolgd en mij aan het dieet wat ze voorschreef gehouden. Ook heb ik een remedie meegekregen (druppeltjes) om in te nemen.

Verder heeft ze blokkades bij mij opgeheven die er al heel lang zitten. Een aantal jaren geleden liep ik een bijna shock op toen ik op een concours was in het Expocenter in Hengelo. Op een gegeven moment kreeg ik een vreselijke aanval van benauwdheid en moest ik direct naar buiten, op dat moment kon ik niet doorlopen naar buiten omdat er allemaal paarden langs moesten. De benauwdheid werd zo hevig dat mijn hart ontzettend te keer ging. Bijna kreeg ik het gevoel een hartaanval te krijgen. Toen ik dit later aan Els vertelde gaf zij aan dit een bijna-shock te zijn. Het bleek toch ernstiger dan ik in eerste instantie in de gaten had. Deze gebeurtenis heeft mij erg aangegrepen het was angstaanjagend. Die blokkade en nog een andere emotionele blokkade heeft ze bij mij weggenomen en toen kon ik vooruit met de behandeling.

Een andere emotionele blokkade die ik had gaat over mijn kinderen. Sinds wij kinderen hebben ben ik altijd bang om dood te gaan. Het zal onbewust wel door die benauwdheid komen. Die blokkade is door Els opgeheven. Het gekke is dat ik er nu niet meer over nadenk. Tevens gaf Els op een bepaald moment egoísme aan. Door daar goed over na te denken kwam ik wel tot een conclusie. Ik was egoistisch tegenover mijn lichaam. Doordat mijn kinderen allebei van paardrijden houden (en ik zelf ook) ga ik gewoon naar de manege of in de stal terwijl ik daar helemaal niet tegen kon. Daar zat het egoistische gedeelte.

Het is raar maar alle dingen die Els opnoemde kon ik herleiden naar mijzelf. Het klopte gewoon. Het is gewoon goed jezelf eens te leren kennen waarom je dingen doet zoals je ze doet.

Els heeft mij verder getest en behandeld op zeer veel veelvoorkomende dingen zoals paardenhaar/stof, rook, pollen, parfum, hooi, huisstof. Iedere week ging het beter maar de benauwdheid kwam toch steeds terug maar niet meer in die mate als voorheen. Na zoeken waarom ik nog steeds benauwd was (want alles wees erop dat het over moest zijn) kwam Els erachter dat ik de benauwdheid was, mijn geest hield alles tegen. Mijn lichaam had de benauwdheid wel overwonnen maar mijn geest nog niet. Dat Els daar achter kwam was prachtig omdat ik daarna niet meer benauwd was. De laatste behandeling was toen ook snel in zicht.

De benauwdheid is weg. Ik denk niet meer aan mijn medicijnen waar ik voorheen constant aan dacht en op tijd moest innemen. Ik kon niet weggaan zonder Ventolin in mijn tas. Nu heb ik ze niet meer nodig. Ik heb ze nog wel thuis, maar gebruik ze niet. Het is toch niet te geloven dat je na 24 jaar 24 uur per dag astma er helemaal af kunt zijn. Toch is het Els gelukt om mij vrij van deze klachten te krijgen.

Liane Spikkert

gesprekje-tr Als u Lianne Spikkert iets wilt vragen via email, klik dan hier!