-

Fred hooikoorst, griepgevoel, lusteloosheid e.a klachten

Na jaren hooikoorts-ellende probeert Fred het eens met alternatieve geneeswijzen. De medicijnen "mizollen" en "aerius" verlichtten de hooikoorst wel, maar Fred bleef teveel last houden. Met de nodige scepsis probeerde hij de alternatieve geneeswijze NAET, Nambudripad Allergy elimination Techniques, maar met succes!

 

Symptomen : hooikoorts niesbuien, brandende en tranende ogen, een loopneus, een griepgevoel, lusteloosheid en allerhande kleine klachten
Behandeld op : eiwitten, suiker (koolhydraten), geduld, aardig zijn voor jezelf, granulocyten, huisstof, pollen, dierenharen, noten en metalen (nikkel-allergie) in combinatie met lichaamssystemen, zoals bronchien, neus en ogen
Therapeut : Els de Noord, Praktijk "Onder de Lariks" te Nijverdal
Therapieën : TAT (Transformerende Allergie Technieken) en Emotionele Stress Release
Voorheen gebruikte medicijnen: Mizollen en Aerius Aantal behandelingen: 8


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fred Agterhuis (man, bijna 61 jaar) uit Neede (GLD):

Ik heb al geruime tijd last van - wat in het spraakgebruik - 'hooikoorts' wordt genoemd. Vanaf het vroege voorjaar tot ver in de zomer had ik last van niesbuien, brandende en tranende ogen, een loopneus, een griepgevoel, lusteloosheid en allerhande kleine klachten. Het voorjaar en een groot deel van de zomer - eigenlijks de mooiste periode van het jaar - werd daardoor voor mij een rampseizoen. Zo maar naar buiten gaan was er niet meer bij. Liever bleef ik zo veel mogelijk binnenshuis.

Merknaam: Mizollen ® *
Fabrikant: Sanofi-Synthelabo B.V.

Werkzame bestanddeel mizolastine

Mizollen 10 mg is een langwerkend H1-antihistaminicum geïndiceerd voor het symptomatisch verlichten van seizoengebonden allergische rhinoconjunctivitis (hooikoorts), niet seizoengebonden allergische rhinoconjunctivitis en urticaria.


Meerdere jaren heb ik geprobeerd de klachten te onderdrukken door het gebruik van medicijnen. Eerst met Mizollen * en daarna met Aerius * . Helaas was het effect beperkt en het blijven natuurlijk wel chemische preparaten, die ik eigenlijk met tegenzin innam. Maar ja, je doet wat om je goed te voelen.

Afgelopen najaar las ik in een weekendbijlage van het dagblad waarop ik geabonneerd ben een artikel over Els de Noord van de praktijk ‘Onder de Lariks' in Nijverdal . Daaruit kreeg ik de indruk dat een alternatieve behandelmethode wellicht uitkomst voor mijn allergieproblemen kon bieden. Daarom heb ik contact opgenomen en Els gaf mij te kennen dat ze waarschijnlijk wel iets voor me kon betekenen. Dus hebben we een afspraak voor een eerste consult gemaakt.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik nogal sceptisch was over alternatieve geneeswijzen. Begin januari 2008 ben ik dan ook met de nodige twijfels naar Nijverdal getogen. Toen ik weer thuis was en moest vertellen hoe het was gegaan heb ik ook gesprokenover ‘hocus pocus'. Ik snapte namelijk niet zo veel van de behandelmethode, laat staan dat ik het goed kon uitleggen.

Merknaam: Aerius *
Fabrikant: SP Europe

Werkzame bestanddeel: desloratadine

Aerius is geïndiceerd voor de verlichting van symptomen geassocieerd met:

  • allergische rhinitis (AR)
  • chronische idiopathische urticaria (CIU)

Nadat de eerste keer de algehele belastbaarheid behandeld was, waren de volgende twee behandelingen “eimix” en “suikermix” aan de beurt.
Tijdens de behandelingen kwamen soms emoties als geduld en aardig zijn voor jezelf aan de orde en kreeg ik op dat moment druppeltjes van bloesemremedies om in te nemen.
Eén behandeling is besteed aan de zgn. granulocyten * , die van belang zijn voor het immuunsysteem. En ten slotte zijn er allergenen behandeld zoals huisstof, pollen, dierenharen, noten en metalen (v.w. ook een nikkelallergie) in combinatie met lichaamssystemen, zoals bronchiën, neus en ogen.


Maar nu (mei 2008) ben ik 5 maanden en 8 behandelingen verder. De bomen en planten staan in volle bloei ofzijn al uitgebloeid en toch voel ik mij prima. Behoudens een enkele niesbui heb ik dit jaar nog geen ernstige hooikoortsklachten gehad. En dat alles ook nog eens zonder gebruik van medicijnen. Mijn scepsis is omgeslagen invertrouwen. Laat ik het zo zeggen: het is voor mij nog steeds ‘hocus pocus', maar dan wel ‘hocus pocus' die werkt. Naar buiten gaan en genieten van het mooie weer en de natuur zie ik weer met vertrouwen tegemoet.

Granulocyt *

Een granulocyt is een type witte bloedcel die gekarakteriseerd wordt door de aanwezigheid van granulen in het cytoplasma.


Fred Agterhuis (man, bijna 61 jaar) uit Neede:
Es 37-E
7161 GN Neede
0545 - 292375

gesprekje-tr   Als u Fred Agterhuis iets wilt vragen via email, klik dan hier! U mag hem ook schrijven of bellen. Fred staat u graag te woord.