-

Thijs (5) dominant gedrag en allergieën

Thijs had veel last van buikpijn, wekelijks diarree en oorpijn. Daarnaast werd zijn gedrag op school steeds extremer. 7 behandelingen met alternatieve geneeswijzen brachten flinke verbetering.

 

Symptomen : buikpijn, diarree, oorpijn, allergisch, extremer gedrag, blokkade op 'bang zijn', lactose-allergie
Behandeld op :

 

koemelk, vitamine C, eiwitten, vaccinaties DKTP en BMR
Therapeut : Els de Noord, Praktijk "Onder de Lariks" te Nijverdal
Therapieën : TAT (Transformerende Allergie Technieken) en Emotionele Stress Release

Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zoontje met emotionele problemen en allergieën.

Met 2½ jaar onderging onze zoon al zijn eerste operatie. Keel en neusamandelen geknipt, de oren geprikt. Hij had namelijk altijd last van keelpijn, oorpijn en buikpijn. Met 3 jaar kreeg hij een buisje in zijn oren. En hoewel we regelmatig met dezelfde klachten bij de huisarts en kno- arts zaten hebben wij zelf moeten concluderen dat onze zoon wellicht allergisch reageerde. In mijn familie komt dit best vaak voor, en ook levensbedreigende allergieën. Ook het gedrag van onze zoon werd steeds extremer waardoor wij besloten hem volledig van de koemelk af te halen. Hij kreeg nog wel producten waar een beetje melk in verwerkt zat, maar het resultaat was ernaar.

Op de peuterspeelzaal was het altijd een baasje en zijn gedrag was vaak net wat heftiger en extremer dan dat van zijn vriendjes. In het eerste jaar op de basisschool zakte zijn emotionele ontwikkeling er volledig onderuit. Doordat hij zowel een emotioneel goedbegaafd kind is, als een intellectueel bijdehandje, kwam zijn lerares op het idee EduKinesiologie te gaan doen.

Mijn collega ging met haar zoontje naar Els de Noord en was zeer te spreken over de resultaten. Zo zijn wij bij Els gekomen, en is er na alle behandelingen een kentering in zijn gedrag geconstateerd. September 2007, toen mijn zoon net 5 was, zijn we voor het eerst geweest. Onze zoon was boos, chagrijnig, niet te bereiken en een vat vol verzet. Bijna onhandelbaar. De eerste twee keren hebben we met technieken uit de Emotionele Stress Release zijn emoties en ratio in balans kunnen brengen. Hij knapte op, werd weer levenslustig, vrolijk en aanspreekbaar.

Toen zijn we begonnen met de TAT. Eerst werd het immuunsysteem opgepept en na de basisbehandelingen (van vit. C en eimix) merkten we progressie in zijn gestel. Zijn buikpijn nam enorm af, diarree werd een uitzondering i.p.v. wekelijks, zijn oorpijnen werden minder. Een behandeling die mij heel goed is bijgebleven is waar hij van “bang zijn” werd afgeholpen. Toevallig had hij ook bij Els een vervelende ervaring dat hij ‘vast’ zat en gewoon panisch reageerde. Die behandeling (Emotional Freedom Technique) was best intensief en raakte mij diep. Zo klein jochie met zoveel onzekerheid en angst. Na die behandeling merkten we dat hij beter met zijn angsten kan omgaan. Nog niet helemaal, maar hij durft nu bang te zijn.

De laatste keer dat we zijn geweest werden de vaccinaties aangepakt. Toen hij de vaccinaties kreeg was mijn gevoel al dat het niet goed aansloeg. We merkten minimale gedragsveranderingen maar konden niet aantonen wat de oorzaak was, en ja, vaccineren doe je toch. De ziektes die hij anders kan krijgen wegen niet op.

De behandeling van de vaccinaties was voor mij een behoorlijk heftige omdat zijn lichaam zei het prima te vinden niet met de vaccinaties om te kunnen gaan. Na een paar zinnetjes waar mijn zoon zelf ook aan mee deed was de sessie vlot afgelopen. Eigenlijk had ik niet zo veel fiducie in een positieve reactie. Maar daar heb ik mij in vergist. Mijn zoon wordt steeds rustiger, luistert beter, gaat niet meer over de top en kan met zijn emoties omgaan.

Na zeven behandelingen, verdeeld over zes maanden hebben wij een totaal ander kind in huis. Nu nog de lactose allergie aanpakken, want dat is voor hem nu nog puur vergif. En we weten dat dat nu niet meer zo hoeft te zijn.

Allergie-weg.nl: 'Thijs' is een verzonnen naam. 'Thijs' ouders zijn erg gesteld op hun privacy en wensen derhalve niet met naam genoemd te worden op het internet.

http://www.allergie-weg.nl/info/kinesiologie-en-allergie-lezing-Ingrid-Niekerk-Joke-Kamhoot.php