-

Baby Hidde bevrijd van dauwworm: atopisch eczeem.

Baby Hidde kreeg steeds meer jeuk: dauwworm. Door het vele krabben zag zijn huid er uit als schuurpapier. Middeltjes als Weleda crème, Cardiflor en Zarqa hielpen niet, NAET wel.

 

Symptomen : dauwworm: atopisch eczeem, rode huiduitslag, jeuk, krabben
Behandeld op : calcium / melk, kip / ei, suiker, zout, gist, whey, yoghurt, voedseladditieven, kaas en melk
Therapeut : FRANEKER, Praktijk Jette A. Begeer
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Voorheen gebruikte medicijnen: Weleda crème, Cardiflor, Zarqa Aantal behandelingen: ±10


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hallo,
Graag wil ik ook even mijn verhaal kwijt over onze zoon “Hidde”. Hidde is geboren op 28 oktober 2005 en is een uitermate vrolijk mannetje. Toen Hidde een week oud was had hij op zijn gezichtje al wat rode huiduitslag, maar om ons heen werd geroepen dat dat nog kwam door de hormonen en dat het wel weg zou trekken. Weken gingen er voorbij maar eigenlijk trok het niet weg. Ik maakte me nog geen zorgen. Dat kwam pas toen Hidde ongeveer drie maanden was en de uitslag erger werd en zich ook ging verspreiden. Hidde begon er ook last van te krijgen en het begon hem te jeuken. Gevolg was dus dat hij eraan ging krabben. En toen begon het eigenlijk in mijn hoofd te spoken dat het wel eens eczeem kon zijn.

Het ging vanaf dat moment eigenlijk van kwaad tot erger. Eerst zat het nog alleen op zijn wangen maar nu over z'n hele gezicht en ook ontstonden er plekken op zijn ellebogen en romp en benen. De plekken werden eigenlijk steeds groter en ruwer en op een gegeven moment was zijn huidje net een stuk schuurpapier! Op het consultatiebureau dachten ze ook dat hij allergisch was en het bleek dauwworm te zijn. Het was volgens hun daar wel een bewezen allergie en er moest nu serieus iets gebeuren.

Ik voelde me zo verschrikkelijk machteloos, ook al leed Hidde er zelf niet veel onder. Hij bleef altijd even vrolijk en huilde ontzettend weinig. Dat was natuurlijk heel mooi, maar om hem zo te zien was gewoon verschrikkelijk. Ik durfde zelfs op een gegeven moment soms niet eens naar buiten met hem omdat ik constant het gevoel had dat ik me tegenover andere mensen moest verantwoorden. Je krijgt allemaal goedbedoelde adviezen, o.a: stop met de wasverzachter, allemaal verschillende crèmes* geprobeerd, hou maar op! Maar op een gegeven moment moesten we wel hormoonzalf gebruiken van de arts omdat hij zich anders open klauwde. Ik voelde me niet goed met deze smurrie maar het hielp wel. Tot in zoverre, want gebruikte je het een dag niet, kwam het keihard weer terug.

Toen hoorden we van deze therapie, van een collega van mijn vriend die hadden dit met hun zoontje Wilco ook gedaan in Franeker en besloten we om deze therapie ook te volgen. Nee heb je en ja kun je krijgen toch? In Februari zijn we gestart bij Jette Begeer in Franeker en ik moet zeggen, de eerste twee maanden hadden we wel heel erg onze twijfels maar mijn gevoel zei dat we door moesten gaan… We vonden het toch wel allemaal erg vaag hoe Hidde behandelt wordt, maar DAT hij erop reageerde was overduidelijk. Soms werd het ook eerst weer even erger met het eczeem, soms werd hij heel erg druk, of juist heel erg moe!

Maar na twee maanden konden we aan de huid nog niet zoveel verandering zien. En dat was dan toch elke keer wel een beetje een teleurstelling. Maar dat verklaarde Jette later ook, dat je meestal na de eerste tien behandelingen resultaat ziet. Dus daar hielden we ons aan vast, en i.d.d. langzaam aan werd zijn huid rustiger en rustiger. En het schuurpapier veranderde langzaam aan in een zachte huid. Op dit moment ziet Hidde er heel mooi uit!!! Hij heeft b.v. nog wel eens hele kleine plekjes ook b.v. onder de knietjes, maar dat kan ook door het warme weer komen natuurlijk! We gebruiken ook weer gewone wasmiddel en gewone crèmes en we kunnen hem alle voedingsmiddelen geven zonder dat hij daarop reageert! En eerst was ik gewoon bang bij alles waarmee hij in contact kwam.

Hidde is o.a behandelt voor: calcium/melk, kip/ei, suikers, zout, gist, whey, yoghurt, voedseladditieven, kaas en melkmix en nog een paar die ik zo niet uit mijn hoofd weet, en soms moest hij ook wel es twee keer voor dezelfde allergeen omdat dan met de nabehandeling niet sterk genoeg was….Maar nu is het inmiddels juli en Hidde moet nu nog 1 behandeling bij Jette en is dan klaar!

En het resultaat dat mag er zijn! Hij is gewoon ontzettend vrolijk altijd, en dat is hij eigenlijk altijd geweest, ook toen hij er ontzettend onder zat, maar nu zit hij nog vrolijker in zijn velletje!!!! En we hebben er zeker geen spijt van dat we dit hebben gedaan. Anders was hij er misschien ook overheen gegroeid, maar mijn gevoel zegt dat deze therapie zeker een positieve invloed heeft gehad! En ik zou er zo weer mee beginnen.

Nou tot in zoverre het verhaal van Hidde!

Groetjes Hanneke Okkema.

Na het ontvangen van deze mail stelden we Hanneke nog enkele vragen:

*Allergie-weg.nl
: Welke crèmes?
Hanneke: We hebben verschillende crèmes geprobeerd, o.a Weleda crème, crèmes van Cardiflor, Zarqa producten (bij een natuurwinkel verkrijgbaar), gewone uierzalf, vaseline, maar het werd er allemaal niet beter van.... uiteindelijk dus cortisonzalf (hormoonzalf) op advies van de arts van het consultatiebureau. En dat zorgde ervoor dat de jeuk wegging en ook de plekjes minder werden, alleen stopte je een dag, kwam het gelijk weer terug. Dus het onderdrukt alleen, het lost het probleem verder niet op!

Allergie-weg.nl: En welke andere producten heb je geprobeerd?
Hanneke : In het badje gebruikten we op een gegeven moment ook alleen nog maar ongeparfumeerde producten, zoals badolie van Balneum, en ik heb rooibosthee geprobeerd, zou ook een kalmerende werking hebben tegen de jeuk. Maar zodra Hidde uit bad kwam, begon hij direct weer te krabben, dus het hielp allemaal niks. En ik ben overgestapt op Neutral wasmiddel, gebruikte geen wasverzachter meer, en op advies van consultatiebureau hebben we acht weken Peptivoeding van Nutrilon gebruikt, maar ook hier reageerde hij niet beter op.....

Allergie-weg.nl: Hoe luidde de officiële diagnose?
Hanneke : Een echte diagnose is er nooit gesteld, de arts van het consultatiebureau zei alleen dat het een "bewezen" allergie "ergens" voor was.....maar waarvoor? Ja dat was nou net de vraag! Toen we in therapie gingen bij Jette, zag zij eigenlijk aan de ringvormige uitslag dat het dauwworm moest zijn.

gesprekje-tr   Als u Hanneke Okkema iets wilt vragen via email, klik dan hier!