-

Til kreeg warmteallergie door emotionele gebeurtenis

Til's warmte-allergie bleek verband te hebben met oude emoties. In de zon of voor de haard kreeg Til last van rode opgezwollen ogen, zich niet lekker voelen, niet tegen warmte kunnen.

Symptomen : rode opgezwollen ogen, zich niet lekker voelen, geen warmte kunnen verdragen / niet tegen warmte kunnen
Behandeld op : warmte, kip en ei, calcium, vitamine B, suiker, zout, droge warmte en vochtige warmte, sinussen, histamine, chocolade
Therapeut : NIEUW-VENNEP: Jessica van Santen
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques

Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verhaal van een 75-jarige dame met warmte-allergie.

Als buitenmens kan ik intens genieten van het werken en zitten in mijn zonnige tuin. Het was voor mij een ramp toen ik tijdens de vorige zomer merkte dat ik warmte niet meer kon verdragen. Mijn wangen en ogen werden dan rood en opgezwollen en ik voelde me heel erg vervelend.

Ik ben al jaren vrijwilligster bij een open eettafel en ik kon niet meer met mijn gezicht boven het fornuis komen, zonder daar heel veel last van te krijgen. Ik kon niet meer in de zon verblijven en moest wachten tot de zon zakte, voordat ik mijn boodschappen kon gaan doen. De gordijnen op de zuidkant van het huis hield ik op zonnige dagen zelfs gesloten. Afgelopen winter kon ik ook niet te dicht bij mijn gashaard gaan zitten. De medicijnen van de huisarts hielpen mij helemaal niet. Ook deze zonnige zomer was het weer raak. Ik voelde me een gevangene in mijn eigen huis en kon er niet meer tegen.

Via een kennis hoorde ik, dat niet ver van mijn huis Jessica van Santen werkt met allergie-therapie. Aangezien het heel warm was buiten, was ze bereid om naar mij toe te komen voor de behandelingen. We deden dat twee keer per week, omdat ik zo snel mogelijk van mijn klachten af wilde. We hebben kip en ei, calcium, vit B, suiker, zout, droge warmte en vochtige warmte, sinussen, en histamine gedaan.

We kwamen erachter dat deze warmteallergie ontstaan is, doordat ik een ernstige woordenwisseling met mijn schoondochter kreeg, terwijl het zeer warm was in de kamer. Na deze ruzie mocht ik mijn kleinkinderen niet meer zien. Nadat ook mijn verdriet betrokken werd in de therapie met een emotionele behandeling, verdwenen mijn klachten volledig. Ik geniet weer met volle teugen van mijn tuin en het koken en ook weer van chocolade, want dat hebben we ook maar meteen meebehandeld!

Til.

Allergie-weg.nl: naast warmte-allergie bestaat ook koude-allergie, zonne-allergie, lichtallergie, wind-allergie (voorbeeld van droge wind),  waterallergie of hydroallergie (voorbeeld). Voor wie dit een rariteitekabinet van allergieën vindt: ga maar eens zoeken op het internet! Elke link hierboven is een Google zoekopdracht!

"Alles op aarde, elk voorwerp, elke stof, elk levend wezen en elke vorm van energie, onderscheidt zich door zijn eigen specifieke elektromagnetische energieveld waarmee het zich omringt."

Ook emoties zijn vormen van energie. Het gaat hier zelfs om heel sterke energieën.

Een allergie is in feite niets anders dan een valse associatie van je lichaam met de energie van 'iets': een stof of een emotie. Als het gaat om een allergie voor een stof, zou je het een fysieke overgevoeligheid kunnen noemen, in het geval van een allergie voor een emotie (ziek worden bij de gedachte aan...) van een emotionele overgevoeligheid.

Bij Til was sprake van een combinatie van fysieke en emotionele overgevoeligheid waarbij ik warmte als iets fysieks beschouw. Ik hoef het bij Til of Jessica niet eens na te vragen: Til is door Jessica zo goed als zeker behandeld op de combinatie van warmte en emotie (de herinnering aan de ernstige woordenwisseling).