-

Thea had kanker en bleek zwaar allergisch te zijn. Hield dit verband?

Thea Timmermans viel van de ene aandoening in de andere. Van goedaardige huidkanker tot maagzweren eierstokkanker (ovariumcarcinoom) tot spastische darmen. Uiteindelijk heeft Thea zich laten behandelen tegen haar allergieën en intoleranties. Was dit misschien de bron van alle ellende??? Al die allergieën moeten haar immuunsysteem toch zwaar hebben belast!

 

Symptomen : basaalcelcarcinoom, goedaardige huidkanker, eierstokkanker (ovariumcarcinoom), misselijkheid, nachtelijke zweetuitbarstingen, jeuk, rode vlekken, netelroos, verkouden, warm, pijn in de spieren en in de gewrichten, nachtelijke zweetvallen, slapeloosheid, bijwerkingen overgang, moe, haaruitval, lactoseintolerantie, suikerintolerantie, prikkelbare darmsyndroom, voedselallergieën, maagzweren, vermindering van traanvocht, troebel zicht
Behandeld op : 90 allergieën/intoleranties waaronder suiker en lactose
Therapeut : Carla Roodenrijs te Waardenburg
Therapieën : JMT, Jaffe Mellor Techniques
Voorheen gebruikte medicijnen: o.a. losec, zyrtec, livial


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

5 jaar geleden werd bij mij een basaalcelcarcinoom (goedaardige huidkanker) weggenomen bij mijn linkeroog (febr.1999).

Hierna volgde een zomer waarin ik me niet goed voelde, misselijkheid, zweten, jeuk (rode vlekken over mijn lichaam). Op vakantie dat jaar kreeg ik verschillende klachten, (verkouden, warm, pijn in de spieren en gewrichten, slapeloosheid). Deze klachten hielden aan, ook in Nederland.

Bij verwijzing bleek ik last te hebben van maagzweren, hiervoor kreeg ik losec, de klachten hielden echter aan, inmiddels was ik gestopt met roken. De jeuk en de rode vlekken werden toegeschreven aan netelroos, hiervoor kreeg ik zyrtec. De klachten hielden aan.

Februari 2000 werd per toeval een harde schijf ontdekt in de linkerkant van mijn buik. Na onderzoek bleek dit een tumor te zijn, ontstaan op een van mijn eierstokken. Na de operatie bleek echter dat er 2 tumoren in de eierstok zaten en deze een grootte hadden van 24 centimeter. Ook de baarmoeder en de andere eierstok was verwijderd. De tumoren bleken borderline te zijn (ingekapselde kanker, niet uitgezaaid). Eind goed, al goed zou je denken. NIET DUS. Er werd livial voorgeschreven om de onaangename bijwerkingen van de overgang te verminderen. De klachten (zweten, misselijk, moe, haaruitval, pijn in de spieren en gewrichten, slapeloosheid) bleven aanhouden. Livial werd 6 keer vervangen, geen resultaat. Na doorverwijzing na interne geneeskunde werd lactoseintolerantie geconstateerd. De diëtiste verhoogde de klachten i.p.v.verminderde. Ondertussen had ik een nieuwe leesbril nodig,dacht ik. De opticien verwees me door naar het ziekenhuis omdat hij de meting niet vertrouwde. Het ziekenhuis constateerde een vermindering van traanvocht waardoor ik troebel zie. De voorgeschreven druppels brengen geen oplossing. Interne geneeskunde constateerde een prikkelbare darmsyndroom, de klachten bleven hetzelfde. Moe van het ziekenhuis kwam ik via de huisarts terecht bij een dokter die zich naast de reguliere geneeskunde bezig hield met homeopathie, acupunctuur en energetische geneeskunde. Deze constateerde suikerintolerantie en inderdaad de klacht misselijkheid verdween. 6 weken voelde ik me prima. Hierna kwamen de zweetaanvallen in alle hevigheid terug, vooral s nachts.( Bij een zweetaanval verlaagt zich de bloeddruk). Het zweten is structureel om de 3 kwartier, nat! Alternatieve genezing elders bracht geen soelaas,wel bij tijd en wijle verbetering (meer energie).

De gynaecoloog (sinds de operatie bij onder controle geweest) verwees me in oktober 2002 weer door naar interne geneeskunde. Ook nu weer alle mogelijke onderzoeken maar geen oplossing. Suiker-intolerantie wijst men af in de reguliere geneeskunde en dus kom ik niet verder. Daar het mijn overtuiging is dat hier de oplossing voor mijn zweetproblemen ligt. Via de huisarts kom ik in contact met een andere huisarts die gespecialiseerd is in voedselallergieën. De eerste afspraak met Dr.Ten Oever in Roermond is 5 november 2003. Hij constateerde een hele hoop allergieën, maar kon ze niet behandelen. Nadat ik in 2003 mijn problemen betreffende voedselallergieën op internet heb geplaatst, reageerde Carla Roodenrijs. Zij meende mij te kunnen helpen met mijn klachten die ik had als gevolg van voedselallergieën. Na een eerste bezoek aan haar, wist ik niet wat ik ervan moest denken, maar de problemen van niet kunnen eten wat ik wou gaf de doorslag om opnieuw bij Carla Roodenrijs te rade te gaan. Nu, na 19 behandelingen met haar jmt therapie, ben ik weer in staat alles te eten. Natuurlijk heb ik getwijfeld gedurende de periode van behandelen. Ik woon in Meerssen (Limburg) en de weg naar Carla Roodenrijs in Waardenburg (Gelderland) is telkens toch een opgave.

Achteraf gezien ben ik echter blij dat ik heb volgehouden, want het ongemak van reizen en behandelen heeft bij mij haar vruchten afgeworpen. Ik ben als herboren, eet weer alles wat ik 6 jaar lang heb moeten laten staan. 90 allergieën werden door de behandeling geëlimineerd. Ik wil dan ook langs deze weg een groot compliment overbrengen aan Carla Roodenrijs en de JMT therapie.

Allergie-weg.nl: mailtje aan Thea 29-03-2006, Hoi Thea, Hoe is het nu met je?
Thea: met mij gaat het nog altijd goed met eten. Groetjes Thea. Mocht iemand verder geïnteresseerd zijn in de voorgeschiedenis dan kunt u contact opnemen.

gesprekje-tr  

Als u Thea Timmermans iets wilt vragen via email, klik dan hier!