-

Astrid: verlost van eczeem, rode ogen, allergie voor dieren, benauwdheid en obstipatie

Astrid had haar hele leven al last had van allerlei kwaaltjes. Ze zag er vaak slecht uit. Het hele medische circuit had ze al doorlopen. Diagnose: allergieën, niets aan te doen. Maar Astrid besloot naar aanleiding van een artikel in het blad “Groter groeien” Astrid NAET te proberen.

 

Symptomen : allerlei kwaaltjes, veel eczeem, draden in mijn ogen, niezen, rode ogen, tranende ogen, kriebelende ogen, hoesten en proesten, obstipatie, minder energie
Behandeld op : harige dieren
Therapeut : Wim Telgt en Jolande Bakker, TCT Amsterdam
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Aantal behandelingen: ±15


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn ervaringen met NAET

Ik ben een vrouw van 36 en al mijn hele leven heb ik allerlei kwaaltjes. Vroeger veel eczeem ook aan de ventoline gezeten in verband met benauwdheid.

Als het een over was ging het automatisch over op iets anders. Natuurlijk ben ik ook eerst bij de gewone dokters geweest, maar eigenlijk kunnen ze niks vinden en hebben ze alleen maar middeltjes om het kalm te houden, maar ik blijf er last van houden. De laatste 2 jaar alweer heb ik heel veel last van mijn ogen gehad. De hele dag draden in mijn ogen en tranen ontzettend! Ook waren ze dan de hele dag rood. Net of ik heel slecht geslapen had of flink doorgezakt. Ik droeg al 2 jaar geen oogmake up en de hele dag kreeg ik van mensen opmerkingen van: ”goh kind, slecht geslapen?” en je wilt niet weten wat voor goede tips ik van iedereen heb gehad.

Uiteindelijk ben ik in het V.U. ziekenhuis totaal onderzocht en kwam er uit (voor mij niet onbekend) dat ik echt voor heel veel dingen allergisch ben. Dit was eigenlijk niet te bestrijden en ik moest hier maar mee leren leven. Ook was ik de hele dag zo moe! En dat is vervelend voor iemand die een gezin heeft en werkt en heel energiek van karakter is.

Ik was het zo ontzettend zat!!! Toen las ik een artikel in de Groter groeien en heb ik contact opgenomen met TCT.

Inderdaad kwam er van alles bij mij op waar ik op reageerde. Het leuke was, pas na maanden na dat ik al heel wat behandelingen had gehad had ik de brief van het VU gevonden en hebben we die samen doorgenomen en bleek dat we al heel wat van de gingen hadden behandeld. Het fijne van deze therapie is dat je er maar 25 uur last van hebt. Je wordt getest voor iets en dan geeft je lichaam zelf aan of je hier wel of niet voor behandeld mag worden. Op verschillende manieren wordt het gevraagd en jij weet op dat moment niet wat er op dat moment behandeld wordt. Je kunt dus niet zelf je gevoel beïnvloeden. Dan wordt je hiervoor behandeld en mag je 25 uur niet in contact komen met dit element. Met eten is dat vrij goed te doen, je krijgt dan ook een boek mee waarin staat wat voor dingen je dan wel of niet mag eten. Je kunt eigenlijk wel 24 uur iets vermijden. Dan de volgende dag mag je weer in aanraking komen met deze stof en is het lichaam weer gedeprogrammeerd. In plaats dat het raar en vervelend reageert, denkt het lichaam:”goh, ik mag hier gewoon op reageren.”

Dit was wel een rare gewaarwording voor mij. Ik ben mijn hele leven al allergisch voor harige dieren en als ik er mee in aanraking kom begin ik meteen te hoesten en proesten, niezen en mijn ogen worden rood en gaan kriebelen en ik krijg het benauwd. Ik heb nu zelfs al knaagdieren op schoot gehad en geen rare reacties. Dit was heel vreemd voor mij.

Ik merkte het ook heel erg aan mijn ontlasting. Normaal ga ik om de 3 dagen en dan met heel veel moeite een klein beetje. Nu moet ik bijna elke dag en een Deense dog zou hier trots op zijn. Zonder moeite!

Ik merk ook dat ik weer veel meer energie heb. Ik ben wel vaak extra moe na de behandeling die dag. Mijn ogen zien er een stuk rustiger uit nu en ik heb mijn zonnebril al weken niet meer opgehad en ook zeggen mensen dat ik er weer een stuk beter uit zie. Ik heb nog wel mijn goede en slechte dagen maar van de goede geniet ik des te meer.

Ik ben al best lang bezig. In okt gestart en nu is het februari (gemiddeld 1x per week) ik ben nu ook in combinatie met acupunctuur verder gegaan en ik ben heel blij dat ik weer een beetje de oude IK ben. Zeker voor mensen die net als ik al zo veel hebben geprobeerd zou ik zeker dit willen aanbevelen. Baat het niet, het schaadt zeker niet. Je hebt niet in een keer resultaat maar je loopt vaak ook niet een paar daagjes met en dergelijke klacht. Ik ben er wel achter dat het lichaam met zoveel dingen te maken heeft en dat als je een klacht hebt van het een of ander dan heeft dat met heel veel factoren te maken. Dit mis ik vaak in de normale geneeskunde. En daarom zijn ze met mij ook nooit zo ver gekomen als dat ik nu ben. Ik heb het boed gelezen van dr. Devi Nambudripad “Say Goodbye to Illness” Helaas is dit alleen in het engels te verkrijgen en worden er heel veel medische termen gebruikt, maar het gaf mij wel een duidelijk beeld hoe deze therapie ontstaan en ontwikkeld is.

Succes, Astrid V.