-

Wilfried verlost van anafylaxie door koudeallergie

Wilfried-anafylactische-shock-door-koudeallergieWilfried had geen keus: hij had last van een levensbedreigende vorm van koude-allergie: anafylactische shock (anafylaxis). Dus hij moest wat doen! De huisarts schreef hem antihistamine voor, maar Wilfried voelde weinig voor symptoombestrijding. Onder het motto 'baat het niet, dan schaadt het niet' stapte hij naar een NAET-therapeut. Met succes!!!

Symptomen : anafylactie door koudeallergie
Behandeld op : koude, magnetische velden e.a. niet beschreven allergieën
Therapeut : Roy Vogel Vogel-Acupunctuur Apeldoorn
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Voorheen gebruikte medicijnen: antihistamine Aantal behandelingen: ±20

Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Allergie-weg.nl: we hadden Wilfrieds verhaal al voor onze website toen journalist Karel van Delft van de Stentor zijn artikel schreef. Wij laten u beiden zien.

Wilfried de Jonge (42) raakte twee jaar geleden in een shock als gevolg van een koude-allergie. Dat gebeurde nadat hij in zijn vijver had gestaan om daar bladeren uit te verwijderen. 'Ik ging bijna dood aan een anafylactische shock.' Twee jaar leed hij pijn. Na twintig behandelingen met de NAET-therapie in combinatie met accupunctuur is hij genezen. 'Of het een placebo-effect is? Kan me niets schelen. Ik ben er van af!'

De inwoner van Wenum, die de kost verdient als relatie-adviseur van een bank, vergelijkt de pijn met een wespen- of bijensteek. Een anafylactische shock is een overgevoeligheidsreactie als gevolg van het plotseling vrijkomen van grote hoeveelheden van de weefselstof histamine. De ernstige bloeddrukdaling die ontstaat, kan levensbedreigend zijn.

Eerder had De Jonge nooit last van een allergie gehad. Vanaf die eerste aanval was het regelmatig raak. 'Zo gauw ik afkoelde, kreeg ik last van de allergie. Ik kon niet meer fietsen, zware dingen tillen of een eind met de honden lopen. Ik hoefde maar te transpireren en af te koelen of ik kreeg last van vochtzakken, het leken net gerimpelde brandwonden. Het deed behoorlijk pijn.'

Zijn huisarts reageerde laconiek op de klachten, zegt De Jonge. 'Mijn stofwisseling zou ontregeld zijn en ik hoefde me geen zorgen te maken. Het zou een overgevoeligheidsreactie zijn.' De huisarts schreef hem anti-histaminica voor. Dat zijn recepten die een allergische weefselstof afremmen.

De Jonge voelde daar niets voor. 'Dat is symptoombestrijding, ik wilde dat de oorzaak zou worden weggenomen.' Hij ging zoeken op internet naar informatie over zijn allergie en sprak erover met diverse mensen. Een kennis verwees hem in december 2005 naar acupuncturist Roy Vogel, die de NAET-therapie toepast in het Centrum voor Complementaire Geneeswijzen in Apeldoorn.

De Jonge stapte naar de therapeut onder het motto 'baat het niet, dan schaadt het niet'.

Vogel testte hem op diverse mogelijke allergieën. 'Ik moest een buisje vasthouden waarin een bepaalde stof zat. Met een spierspanningstest werd gekeken of mijn lichaam daar zwakker van werd.' Als dat het geval was, dan moest het lichaam aan die stof leren wennen. 'Ik moest het buisje vasthouden terwijl hij met een trillend massageapparaat meridiaanpunten op mijn rug stimuleerde. Dat duurde zo'n tien minuten.'

Het principe is, zegt De Jonge, dat de hersenen leren dat de stof niet gevaarlijk is en er dus ook geen allergische reactie op hoeven te vertonen. De conclusie van de therapeut was dat koude en magnetische velden een overgevoeligheid /de oorzaak was voor mijn klachten. 'Ik moest op een gegeven moment ijsklontjes in mijn hand houden, terwijl mijn lichaam daar via de NAET-behandeling ongevoelig voor gemaakt werd.'

Tot en met april dit jaar kreeg De Jonge zo'n twintig behandelingen. Met een electropen moest hij na iedere behandeling 25 uur om de twee uur meridiaan-punten aanraken. 'Dat noemen ze “poorten sluiten” waardoor de behandeling beter stand houdt.'

Per behandeling betaalde De Jonge 40 euro. 'Een deel van dat bedrag kreeg ik van de zorgverzekeraar terug op basis van de acupunctuur.'

Dat mensen scepsis tonen over NAET, kan De Jonge wel begrijpen. 'Ik was er ook cynisch over. Maar ik kon geen kant meer uit, het was echt levensbedreigend.' Op internet las hij allerlei verhalen van enthousiaste mensen. 'Maar ik ben in de wachtkamer van de praktijk in Apeldoorn veel mensen tegen gekomen die me verteld hebben dat ze er verlichting van hun allergieën/klachten ondervonden.


Wilfried-de-Jonge-koudeallergie-anafylactie

De Stentor, dinsdag 27 juni 2006; Rubriek: Gezond en wel; Journalist: Karel van Delft.

Te klein om te lezen? Klik dan hier en daarna evt nog op '+'.

Allergie-weg.nl: het is Roy Vogel gelukt Wilfried te bevrijden van zijn koudeallergie. Wij van Allergie-weg.nl zijn daar erg blij mee. We kennen namelijk ook een aantal gevallen waarin dit niet is gelukt. Het betreft gevallen van mensen die door het lezen van Allergie-weg.nl waren aangemoedigd om het eens met NAET te proberen, maar hun koudeallergie helaas niet kwijtraakten. Hun teleurstelling is/was dus ook de onze. Waarom het in het ene geval wel lukt en in andere gevallen niet, laat zich zo één-twee-drie niet beoordelen! Misschien was Wilfrieds overgevoeligheidstoestand net iets minder ingewikkeld dan die van de anderen? (Alhoewel: anafylaxie???) Wie zal het zeggen? Maar laat dit gegeven in elk geval een compliment zijn aan het adres van Wilfrieds therapeut. Hem lukte het in elk geval bij Wilfried.

Roy Vogel is acupuncturist, maar als hij NAET toepast werkt hij in de meeste gevallen zonder naalden. Daarvoor in de plaats wordt bij NAET acu-pressuur gebruikt: drukken op acupunctuurpunten. Desgewenst geheel zonder naalden werken zal geen probleem zijn.