-

Marleen 14 jr, bevrijd van coeliaki, lusteloosheid, diarree en vermagering

Marleen had last van coeliaki, maar de rest van het gezin waaruit zij voortkwam had ook allerhande allergieën. Het lijkt er op dat zij allen uiteindelijk hiervan verlost zullen zijn dankzij de behandelmethode NAET.

Symptomen : coeliaki (= gluten-allergie of glutenintolerantie of glutenovergevoeligheid) lusteloosheid, diarree, vermagering
Behandeld op :

gluten, vetten, suikers, water, melkproducten
Therapeut : Roy Vogel, Vogel-Acupunctuur te Apeldoorn
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Voorheen gebruikte medicijnen: Ventolin, Becotide, Seritide en Telfast 
Aantal behandelingen: ±17

Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Marleen is geboren in dec. 1991. De zwangerschap verliep tot week 22 normaal. Daarna liep ze een groeiachterstand op, met als gevolg dat ik moest rusten. Uiteindelijk is ze na een zwangerschap van bijna 42 weken gezond geboren. Ze woog 3200 gram.

Het eerste half jaar verliep probleemloos. Toen ze gluten in haar eten kreeg werd ze steeds lustelozer. Ze had constant diaree. Bij het consultatiebureau zagen ze geen probleem. De huisarts wist ook geen raad. Inmiddels hadden we alle merken babyvoeding geprobeerd maar zonder resultaat. Toen Marleen 10 maanden oud was begon ze af te vallen. Dat was het moment dat wij, als ouders, aangaven dat we genoeg hadden van het uitproberen van voeding en dat we nu naar het ziekenhuis wilden!

Dezelfde dag is ze opgenomen in het Twenteborg ziekenhuis in Almelo. We hadden geluk dat we een kinderarts troffen die bekend was met coeliakie. In totaal heeft Marleen 6 weken in het ziekenhuis gelegen. Daarna heeft ze zich probleemloos ontwikkeld. Het glutenvrij dieet is weleens lastig maar vooral thuis goed te doen. Op een gegeven moment krijg je er wel eens genoeg van om steeds uit te leggen dat je kind geen snoepje, koekje of iets anders mag. Marleen zelf had er niet zoveel moeite mee dat ze altijd in een uitzonderingspositie zat. Vorig jaar hoorden we van kennissen dat ze met hun zoon onder behandeling zijn in Apeldoorn. Hun zoon heeft ook coeliakie. We hebben het eerst een hele poos aangezien omdat we er erg sceptisch tegen over stonden. Toen hun zoon inmiddels maanden gluten at, zonder problemen, hebben we toch ook maar een afspraak gemaakt. We zijn er uiteindelijk aan begonnen met het idee: stel je voor dat het helpt, dan kunnen we haar dat niet onthouden.

Marleen is eind januari 2006 begonnen met de NAET methode. Wij zijn helemaal enthousiast geworden want na 17 behandelingen eet Marleen normaal!!!
Ze is behandeld voor water, melkproducten, suikers, vetten, en natuurlijk gluten. Halverwege de behandelingen mocht ze gluten proberen. Dat ging helemaal mis: overgeven en erg beroerd. Bleek dat ze de combinatie gluten, suiker en vetten niet kon verdragen. Voor ons meteen een bewijs dat ze al die tijd niet voor niks glutenvrij at. Hierna is ze nog een aantal keren behandeld voor de combinatie gluten - vetten -suikers. Nadat ze hier voor behandeld werd kon ze heel langzaam gluten invoeren in haar eten. Ditmaal ging het wel goed!

Inmiddels zijn we enkele maanden verder en Marleen eet normaal mee. Ze heeft nergens last van. Wij zijn nog steeds erg verbaasd over dit resultaat: we hadden niet verwacht ooit zover te komen. Voor Marleen zelf is er veel veranderd, ze kan nu b.v. gewoon met dingen meedoen zonder altijd op hoeven te letten op het eten. Ze hoeft geen eten meer mee te nemen naar een kamp of barbecue. Nu realiseren we ons pas dat we veel dingen niet deden als gezin omdat Marleen het niet mocht. B.v. uit eten gaan, zonder eerst uitgebreid te informeren of ze glutenvrij kunnen serveren. Als ze een schoolfeest of barbecue heeft kan ze gewoon meedoen. Een verademing. Als we straks op vakantie gaan naar het buitenland zal dat veel makkelijker zijn omdat we dan niet moeten zoeken naar glutenvrije producten.

Al met al stond ons leven niet in het teken van coeliakie, maar nu Marleen gewoon alles kan eten blijkt dat toch wel heel erg prettig te zijn. We zullen de NAET methode dan ook zeker adviseren.

Naast Marleen is onze zoon behandeld voor hooikoorts. Na 8 behandelingen kan hij zonder gesnotter e.d. de lente doorkomen. Met onze oudste dochter zijn we nog in behandeling. Zij heeft huidproblemen: uitslag, jeuk, opgezet gezicht. We hopen dat ook zij binnenkort verlost is van zijn allergieën. Alledrie zijn ze behandeld door Roy Vogel.

Wij zijn erg tevreden over de behandeling en natuurlijk over het resultaat en we zullen dit zeker aan anderen doorgeven.

Betsy Hegeman
Nijverdal Mei 2006

Update van Betsy 18 april 2008 : Marleen heeft nog steeds geen klachten. We zijn op dit moment nog bezig met onderzoeken. Vorige maand heeft ze een biopsie gehad. Daaruit bleek dat de darmen behoorlijk vlak zijn* . Hierna heeft ze een uitgebreid bloedonderzoek gehad, waarvan nog niet alle uitslagen binnen zijn. De uitslagen die er zijn geven geen afwijkingen te zien. Hetgeen wij wel verwacht hadden n.a.v. de biopsie.
Misschien dat een bloedonderzoek voor jullie ook een optie is?
Wij zijn er nog niet helemaal uit wat we verder moeten omdat de biopsie iets anders vertelt dan dat Marleen voelt....

Allergie-weg.nl : m.a.w. Marleens darmen verkeren in een uitzonderlijke situatie. Bloedonderzoek wijst geen allergieën aan (dus ook geen coeliaki), Marleen zelf ondervindt geen coeliaki meer, maar haar darmen zijn wel vlak * (een indicatie voor coeliaki). Niemand weet wat dit betekent. De coeliaki-zorgen zijn dus nog niet over voor Marleen, maar we zijn in elk geval blij dat het nu veel beter met haar gaat. En haar ouders weten nu dat ze toch voorzichtig moeten blijven met gluten.

* Allergie-weg.nl : lees ook: Coeliaki, glutenintolerantie hardnekkig! Het keert wel eens terug.


gesprekje-tr Als u wilt, kunnen we u met mevrouw Hegeman in contact brengen. Stel dan uw vraag via de mail, klik hier, dan sturen wij uw vraag door.