-

Henk bevrijd van niesbuien en allergische aanvallen

Henk kreeg last van enorme niesbuien en van rode opgezwollen huid met enorme jeuk. Het waren allergische aanvallen veroorzaakt door elastiek. Door de concentratieproblemen, veroorzaakt door de niesbuien, werd hij ernstig gehinderd in zijn werk. In het reguliere circuit werd de oorzaak niet gevonden en kreeg Henk medicijnen, anti-histamine, voorgeschreven. Via NAET werd de exacte oorzaak wel gevonden en uitgeschakeld.

 

Symptomen :

heftige niesbui-aanvallen, rode opgezwollen huid met enorme jeuk, concentratie-problemen, rubberallergie

Behandeld op : met name elastiek
Therapeut : Roy Vogel, Vogel-Acupunctuur uit Apeldoorn
Therapieën: : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Voorheen gebruikte medicijnen:cetirizine in de vorm van PCH, filmomhulde tabletten* Aantal behandelingen: 15


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beste lezers,


In deze brief wil ik graag vertellen over mijn ervaringen met de NAET geneeswijze techniek.

* Allergie-weg.nl : Cetirizine is zonder recept verkrijgbaar onder de merknamen Reactine, Revalintabs en Zyrtec en het merkloze Cetirizine. Het is te verkrijgen in tabletten en in drank. Cetirizine is een anti-allergiemiddel. Het wordt gebruikt bij allergie, hooikoorts, langdurig ontstoken neusslijmvies, ontstoken ogen door allergie, netelroos en jeuk.

Henk gebruikte PCH, filmomhulde tabletten (PCH = leverancier pharmachemie).

Werking van dit medicijn: bij een allergische reactie komt er in het lichaam een stof vrij die 'histamine' wordt genoemd. Histamine is de belangrijkste veroorzaker van de klachten bij een allergie. Cetirizine blokkeert de werking van histamine, waardoor de klachten afnemen. Cetirizine is dus een anti-histamine.

Bron: www.efarma.nl

Eind maart 2005 kreeg ik te maken met heftige niesbuiaanvallen, zodanig, dat normaal werken er niet meer bij was omdat ik hierdoor concentratieproblemen kreeg. Het leek veel op een allergische reactie, waarop was niet duidelijk. Dit leidde in april tot een andere allergische aanval, waarvoor ik onverhoopt naar de 1e hulppost in het ziekenhuis moest. Het ging om een een heftige reactie van de huid. Rood, enorme jeuk en opgezwollen huid, voornamelijk op de buik. Ook het gezicht en armen werden rood en geïrriteerd. Het was eng om mee te maken. Een antihistamine-injectie bood snel hulp. Deze allergieaanval heb ik maar één keer gehad. In de periode daarna heb ik dagelijks een tabletje cetirizine* moeten slikken. Door de cetirizine werden deze klachten onderdrukt, echter niet weggenomen, maar de niesbuien bleven.

Ik ben op zoek gegaan naar de oorzaak, middels een verwijzing naar een dermatoloog in het ziekenhuis. Er zijn verschillende allergie testen gedaan (algemene allergietest: 30 krasjes**), maar deze test leverde niets op en de klachten bleven bestaan, als ik mijn tabletje niet slikte. Inmiddels was er een jaar verstreken en geen steek verder gekomen.

In april 2006 ben ik op bezoek geweest bij dokter Veldstra, een osteopaat in Heerde. Na een kort onderzoek ben ik door hem doorverwezen naar de praktijk van Roy Vogel in Apeldoorn. Zij hanteren een nieuwe behandelingsmethode op het gebied van allergieën, namelijk de NAET geneeswijze. Ik ben bij Roy begonnen met de 1e behandeling op 11 mei 2006. Na een aantal algemene behandelingen is hij op zoek gegaan naar de meer specifieke allergie klachten, gebaseerd op zijn vragen en mijn aangeven.

Na de 10e behandeling (augustus) bleek dat ik nogal reageerde op elastiek en dan met name in combinatie met de dikke darm. Dit was kennelijk de hoofdoorzaak van al mijn klachten. Roy heeft mij behandeld en ik ben ander ondergoed (heupslips) gaan dragen (geen boxershorts dus meer, want het elastiek daarvan zit hoger, dichter bij je darmen). Heel voorzichtig ben ik gestopt met het slikken van de cetirizinetabletten. Tot mijn eigen verbazing, en die van Roy, was de oorzaak van de allergie gevonden. Roy kende deze variant bij volwassenen nog niet, wel had hij dit al eens bij kinderen meegemaakt. Na een aantal controle behandelingen, telkens in combinatie met elastiek, heb ik begin oktober afscheid van Roy genomen. Ik heb uiteindelijk 15 behandelingen gekregen.

Ik schrijf deze ervaring nu 2 maanden na de laatste behandeling. Het gaat nog steeds goed. Geen allergische reacties, geen niesbuien meer en vooral geen medicijngebruik meer.

Normaal gesproken sta ik nogal sceptisch tegenover alternatieve geneeswijzen. Echter de reguliere gezondheidszorg kon mij niet verder helpen. Ik ben toch naar Apeldoorn gegaan en heb mij overgegeven aan de NAET methode. Het heeft mij goed geholpen. Door mijn verhaal hoop ik andere mensen ervan te overtuigen dat de reguliere geneeskunde niet altijd het laatste redmiddel is. Er is meer. Je moet in deze wereld mondig zijn en zelf op zoek gaan naar alternatieven. Ik zal een ieder die een “chronische” allergie klacht heeft aanraden contact opnemen met de praktijk van Roy en Inge.


Henk de Man
Nunspeet, 4 december 2006

 

** Allergie-weg.nl: 30 krasjes: beschamend weinig voor zo'n overduidelijke allergische reactie!!! Als je na 30 testjes niets vindt, ga je toch zeker door met de volgende 30!? U moest eens weten hoe lang de waslijst is van mogelijke allergenen. 30 krastesten is niet meer dan een steekproef. Bij de dermatoloog is Henk niet getest op elastiek. Trouwens: als hij daar op elastiek was getest, had dat wellicht niets opgeleverd, tenzij ze de krastest met elastiek op zijn buik, dus bij zijn darmen, zouden uitvoeren. Bovendien: als Roy Henk z'n dermatoloog zou vertellen dat Henk voorheen allergisch reageerde op de combinatie van dikke-darm-energie met elastiek: ik denk dat de dermatoloog Roy heel schaapachtig aan zou kijken.

Allergie-weg.nl: ik vroeg Henk of hij nu weer boxershorts met elastiek draagt. Dat zou nu immers geen probleem meer moeten zijn.

Henk: Zou best kunnen, echter ik ga het niet uittesten. Ik ben blij met het bereikte resultaat en ga de problemen niet opzoeken. Dan kan ik weer naar Roy en ondanks zijn goede werk, heb ik even genoeg gereisd naar Apeldoorn.