-

Jan-Willem: Galbulten en Angio oedeem uitgeschakeld

(Galbulten = Chronische Urticaria = Netelroos)

Bij Jan Willem werden chronische Urticaria (= netelroos of galbulten) en Angio oedeem (=zwelling) gediagnosticeerd. Bloedonderzoek toonde geen allergieën aan en zelfs geen allergische aanleg. Er werd dus geen oorzaak gevonden. De dermatoloog zei daarom letterlijk: “Duimen draaien en wachten tot het over gaat”. Maar Jan-Willem vond een andere oplossing.


Symptomen :

Chronische Urticaria (= netelroos of galbulten): heftige jeuk en bulten. Angio oedeem (= zwelling)

Behandeld op : o.a. vitamine C, calcium, bepaalde mineralen
Therapeut : Mireille Mettes Praktijk Allergie-Vrij te Apeldoorn
Therapieën: : NAET, Nambudripad Allergy Elimination Techniques
Voorheen gebruikte medicijnen: Xyzal, Telfast, Hydroxyzini

Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Allergie-weg.nl: dit verhaal toont ook nog eens hoe NAET ondersteunend kan werken t.a.v. reguliere geneesmiddelen. Door eliminatie van allergieën/overgevoeligheden t.o.v. stoffen in het medicijn, kan het medicijn beter zijn werk doen.

Midden December 2005 begon het, eerst met wat jeuk op verschillende plaatsen. De jeuk werd steeds heviger en hardnekkiger, en in de loop van de week ontstonden er ook vlekken/bulten die niet makkelijk meer verdwenen. Gedurende de daaropvolgende weken namen jeuk en vlekken/bulten nog verder toe, zelfs in die mate dat de galbulten mijn leven volledig dreigde te beheersen. Toen het op z'n ergst was, zat ik van top tot teen onder de rode vlekken, bulten en "platen", had ik verschrikkelijke jeuk, en deels zwelling in m'n gezicht, met name lippen en oogleden en was ik niet meer in staat om naar het werk te gaan. Het ergste had ik het ‘s morgens met opstaan, in de loop van de dag werd het vaak (iets) minder, hoewel de zwelling soms wel bijna 24 uur aanhield. ‘s Avonds volgde vaak weer intensivering van vlekken en jeuk. Nooit een "aanleiding" kunnen vinden.

Via de reguliere gezondheidszorg werd chronische Urticaria (= netelroos of galbulten) en Angio oedeem (=zwelling) geconstateerd, kreeg ik medicijnen die de verschijnselen onderdrukten, en werd er bloedonderzoek gedaan. Uit bloedonderzoek bleek dat ik geen enkele allergie of allergische aanleg had, en de conclusie was dat men niet in staat was om nog verder te helpen. De dermatoloog in het ziekenhuis zei letterlijk: “Duimen draaien en wachten tot het over gaat.” Helaas nam de intensiteit van jeuk en bulten alleen maar verder toe, en bleken de medicijnen ook niet goed meer te werken. Er werden een aantal malen andere medicijnen voorgeschreven: Xyzal, Telfast, Hydroxyzini, maar telkens nam ook daarvan het effect snel af.

Na wat onderzoek op internet, via www.allergie.startpagina.nl onder alternatieve aanpak, kwam ik op een site waar NAET (www.allergie-weg.nl) werd besproken. Bij contact opnemen met PraktijkApeldoorn* viel mij meteen de zeer positieve benadering en instelling op, en de stellige overtuiging dat men niet alleen kon aantonen waar ik allergisch voor was, maar mij er ook voor behandelen en er zo dus van af te helpen. Dit in grote tegenstelling tot reguliere gezondheidszorg waar men in het gunstigste geval alleen kan aantonen waar men allergisch voor is, maar men er niet tegen kan behandelen, zodat je de allergenen je leven lang moet vermijden.

Hoewel de aanpak en de eerste paar behandelingen wat “zweverig” aanvoelden, werd er al na twee behandelingen (vitamine C en calcium) resultaat geboekt, want de medicijnen die eerst niet meer hielpen, sloegen weer aan. Wat volgde was een stapsgewijze verbetering na elke 4-5 behandelingen. In begin eerst nog sterke reactie, maar werkte de medijnen beter, een paar behandelingen verder nam de intensiteit van de reactie af en nog verder in het trajekt verschenen de plekken niet meer op het gehele lichaam, maar alleen op specifieke plaatsen.

De behandeling met Mineralen gaf de grote doorbraak, veel combinaties gedaan, en halverwege was er een dusdanige verbetering dat ik gestopt ben met innemen van medicijnen, daarna, geloof ik, nog slechts drie of vier keer eenmalig ingenomen na een sterke reactie. Tijdens zo'n “terugslag” is het wel moeilijk vertrouwen te houden dat het uiteindelijk helemaal weg zal gaan, je bent even vrij van verschijnselen, en dan kan het toch weer opspelen omdat je iets gegeten hebt waar je toch allergisch voor blijkt te zijn, maar waar je nog niet voor behandeld bent. Zelfs de op een na laatste behandling gaf nog een relatief sterke reactie. Het bijhouden van een dagboek is zeer nuttig geweest om het zoeken naar mogelijke oorzaken te bespoedigen, met name nadat de basis klaar was en in het geval van een “terugslag.”

Uiteindelijk bleven de vlekken en jeuk steeds korter actief, waren vaak na een uur al weer verdwenen en tegen het eind vaak al perioden van 4-5 dagen geheel vrij, alleen nog een beetje een “kriebelig” gevoel. Ook dat verdween tenslotte en na ongeveer 20 behandelingen merkte ik dat mijn lichaam volledig tot rust was gekomen.

Ben nu al meer dan twee maanden vrij van allergische klachten zonder nog maar iets te gebruiken. Sporadisch wat lichte jeuk en een rode plek, soms een bultje, maar dit alles trekt altijd binnen een uur weer weg. Kan weer volledig genieten van lekker koken, en van alles eten zonder dat ik bij elke hap bang ben dat ik weer een reactie krijg....

Mireille BEDANKT!!

Jan-Willem

* Mireille Mettes werkte voorheen bij PraktijkApeldoorn, maar is intussen voor zichzelf begonnen.

gesprekje-trAls u wilt, kunnen we u met Jan-Willem in contact brengen. Stel dan uw vraag via de mail door hier te klikken, dan sturen wij uw vraag door.