-

Elles bevrijd van tranende ogen, exceem door make-up galstenen en zware ongesteldheid

Vanwege de exceem onder haar ogen en tranende ogen bezocht Elles NAET-therapeute Jette Begeer. Maar tijdens de allergiebehandeling werd ook duidelijk waardoor haar galstenen, obstipatie, vermoeidheid, pukkels in het gezicht en haar zware menstruatie werden veroorzaakt.

 

Symptomen : tranende branderige ogen, eczeem onder de ogen, galstenen en overproductie van galsappen, vermoeidheid, obstipatie, moeilijke stoelgang, allergie tegen make-up, pukkels in mijn gezicht, overgevoelig voor droge airconditioning-lucht, tijdens de menstruatie 3 dagen last van overgeven, misselijkheid en buikkrampen, waterallergie , last van de eisprong
Behandeld op : eiwit, vitamine B-complex, suikers, mineralen, zout-en, kunstmatige zoetstoffen, koffie, specerijen-mix, toxoplasmose, galsap, lever, lage lucht-vochtigheid (droge lucht dus), droge wind, base (maagsap), voedingsadditieven, koper, lood, leidingwater dat een nacht had stilgestaan, dikke darm, DKTP, citrusvruchten en citroenzuur, airconditioning, amoxiciclyne (amoxicilline: soort antibiotica), bacterieën, parfums, klimop, grond uit de tuin, gemaaid gras (grassappen), wasmiddel / wasverzachter, baarmoeder en eierstokken
Therapeut : Jette Begeer te Franeker Therapie: NAET Aantal behandelingen: 25

Voorheen gebruikte middelen/medicijnen:

  • cortizone-zalf (Miconazolnitraat -Hydrocortison Crème van Janssen-Cilag tegen de exceem)
  • biologische make-up van Dr.Hauschka Cosmetica tegen de exceem
  • homeopatische hooikoorts-druppels en hooikoorts-spray: Similisan neusspray en oogdruppels
  • Revalin-tabs (cetirizine), diclofenac-natrium zetpillen tegen de galstenen


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn naam is Elles, 45 jaar en ik kom uit de omgeving van Sneek

Ik was "gestrand" in de normale geneeskunde met cortizone-zalf tegen een exceem onder mijn ogen met het advies conserveringsmiddel 'methyl-chloro-isothiazolinone 3 te bannen.

Voor een allergie-test werd ik verwezen naar de afdeling 'dermatologie' van het St. Antonius-ziekenhuis in Sneek. De dermatoloog stelde de allergie vast via een krastest (scratchtest) op mijn rug. Het merkwaardige was wel dat de krastest ook tot de verbazing van de dermatoloog pas reactie gaf na 5 dagen. Gewoonlijk is dat 2 dagen. De dermatoloog schreef me een cortizone-zalf voor. Door het gebruik van de cortizone-zalf (Miconazolnitraat -Hydrocortison Crème van Janssen-Cilag) werd mijn huid steeds dunner en rood en kreeg ik steeds meer last van geirriteerde ogen, met name na het gebruik van mascara/make-up die ik gezien mijn beroep (stewardess) regelmatig moest gebruiken.

Toen ben ik make-up van Dr.Hauschka Cosmetica (biologische cosmetica) gaan gebruiken. Deze bevatten geen conserveringsstoffen, kleurstoffen en geurstoffen. Aanvankelijk werkte dit goed, maar even later bleek ik toch ook op deze cosmetica te reageren.

Een collega attendeerde mij op de N.A.E.T. Zij behandelt zelf ook, maar woont in Alphen a/d/ Rijn en aangezien wij in Friesland wonen, keken we op de site en vonden in Franeker, Jette Begeer. Dat was februarie 2006.

Jette ging natuurlijk op onderzoek uit en en wat met name bleek, is dat ik op veel natuurlijke dingen reageerde. V.b. eiwitten, die ook in de natuurlijke producten van DrHauschka zitten. Dus geen wonder dat ik ook deze make-up niet kon verdragen.

Al pratend met Jette werd ik me bewust van andere allergische reacties die ik soms had. Ik hoorde mezelf zeggen: "oh ja, ik krijg ook last bij het gras-maaien". Kennelijk werkte versgemaaid gras ook in op mijn ogen. Ik bleek overgevoelig te zijn voor de grassappen. Ik had vaak last van jeukende tranende ogen. Daartegen gebruikte ik vroeger hooikoorts-druppels en hooikoorts-spray, Similisan neusspray en Similasan Oogdruppels. Dat zijn homeopatische middelen en die verminderden in elk geval mijn natte branderige ogen. Maar ook vaseline smeren in de neus hielp.

1 Allergie-weg.nl: de werkzame stof hierin is cetirizine, een soort antihistaminine. Cetirizine onderdrukt de allergische reactie bij o.a. allergie, hooikoorts en galbulten.

Ook heb ik ooit Revalin-tabs 1 tabletten, zonder recept verkrijgbaar bij de drogist, gebruikt.

Verder kwamen andere klachten aan de orde zoals, last van de gal (galstenen), algehele vermoeidheid, sinds puberteit obstipatie / slechte stoelgang (ging maar eens in de 3 dagen), pukkels in mijn gezicht en last van de ogen na onkruid trekken/tuinieren, en last op en rond de ongesteldheid.

2 Allergie-weg.nl: Diclofenac is een ontstekingsremmende pijnstiller. Deze medicijnen worden ook NSAID's genoemd. Diclofenac werkt pijnstillend, ontstekingsremmend en koortsverlagend en wordt door artsen voorgeschreven bij verschillende reumatische aandoeningen, zoals reumatoïde artritis, artrose en jicht, en bij koliekpijn, migraine, hoofdpijn, menstruatiepijn, koorts en andere soorten pijn.

Ook kwamen mijn galstenen en overproductie van galsappen aan de orde. Tegen de galstenen gebruikte ik voorheen het middel diclofenac-natrium 2. Tegen de galstenen ben ik door Jette behandeld op gal en heb ik op Jettes advies een leverkuur met Bitterzout van Dr. Clark uitgevoerd (zie www.heelnatuurlijk.nl) om de lever weer te reinigen. Van galstenen heb ik sinds mijn NAET-behandelingen nooit meer last gehad.

Mijn stoelgang is nu ook weer normaal. Tijdens de menstruatie had ik voorheen 3 dagen last van overgeven, misselijkheid en buikkrampen. Ik was dan ook altijd heel erg moe. En nu: ongesteld zijn is nog steeds geen pretje, maar dit lijkt me normaal. Ik heb nu ook minder pukkels in mijn gezicht.

Door Jette ben ik behandeld op:
eiwit, B-complex, suikers, mineralen, zouten, kunstmatige zoetstoffen, koffie-mix, specerijen-mix, toxoplasmose, galsap, lever, lage lucht-vochtigheid (droge lucht dus), droge wind, base (maagsap), voedingsadditieven, koper, lood, dikke darm, DKTP, citrusvruchten en citroenzuur, airconditioning, amoxiciclyne, bacteriemix, parfummix, klimop, grond uit de tuin, gemaaid gras (het ging dus niet de pollen maar om de grassappen) wasmiddel, baarmoeder en eierstokken.

3 Allergie-weg.nl:
methyl-chloro-isothiazolinone = 5-chloro-2-methyl-4-isothiazolin-3-one + 2-methyl-4-isothiazoli
Op de markt onder de merknamen: Acticide(R); Amerstat(R) 250; Euxyl(R) K 100; Fennosan(R) IT21; GR 856 Izolin(R); Grotan(R) K; Kathon(R) CG 886 MW UT LX; Mergal(R) K7; Metatin(R) GT; Mitco(R) CC31 L CC 32 L; MX(R) 323; Parmetol(R) A23; DF12, DF18, DF35, K49, K50; Piror(R) P109

Dit is een van de meest gebruikte conserveermiddelen. Het komt voor in cosmetische produkten als: allerlei huid-cremes en body-lotions, shampoos, haarconditioners en andere haarverzorgingsmiddelen, zeep, douchegel en badschuim, zonnebrandolie en zonnebrandcremes, zonbeschermingsmiddelen.

Verder komt het voor in huishoudproducten als: wasverzachters, schoonmaakmiddelen en afwasmiddelen, lijm, verf op waterbasis, schuurmiddel.

In de industrie wordt het gebruikt ter bescherming van vloeistoffen voor technische doeleinden zoals koelmiddelen, snijmiddelen (snijolie), diesel-olie en verf op waterbasis.

Verder ben ik ook behandeld op klimop. Daar had ik na snoeien erge last van; niezen en tranende ogen. Ook zijn sommige dingen 2 keer behandeld (zoals airconditioning en (droge) wind). En ik had ook nog een soort waterallergie voor "leiding-water wat na een nacht in de leiding zat". Als ik me 's morgens even opfristte met wat water uit de kraan dan werd het exceem heel vurig rood. Dus toen ik dat Jette vertelde zei ze "neem maar mee.....".

Als stewardess breng ik nogal wat tijd door in vliegtuigen en hotels. Dus overal airco's. De luchtvochtigheid in een vliegtuig wordt door de airconditioning constant gehouden op 3%. Vooral onder de blowers kon ik goed merken dat ik last had van de droge wind. Weer aan de grond in de buitenlucht biggelden de tranen over mijn wangen.

Wat mij met name aanspreekt is de eenvoud van de behandelingen ( 25 uur niet eten en of mijden) en het OPLOSSEN van HET PROBLEEM i.p.v. pappen en nathouden, ZONDER MEDICIJNEN !! Vanwege mijn last van de gal, mocht ik van de reguliere geneeskunde zelf beslissen of en wanneer ik de gal liet weghalen. (Ik kreeg diclofenac-zetpillen voor de aanvallen van galstenen. Gelukkig heb ik mijn gal nog! Tevens wist ik niet dat ziekte zoals Toxoplasmose (parasitaire infectie) zoveel invloed (nog) hadden op het algehele immuun-systeem (gehad toen ik 17 was), ook het veelvuldig krijgen van inentingen ( i.v.m. mijn beroep) bleek een behoorlijke weerslag te hebben gehad op mijn immuunsysteem.

Ik kan nu gewoon weer mascara gebruiken, heb geen exceem meer, zelden nog tranende ogen, geen last meer van de gal, een normale stoelgang en kan gewoon tuinieren zonder oogdruppels/neusspray te gebruiken!

IK KAN HET IEDEREEN VAN HARTE AANBEVELEN EN DOE DIT DAN OOK REGELMATIG !!!!!

Jette Bedankt !!!

P.s. mijn man heeft zich ook laten behandelen door Jette tegen zijn allergieën. Dat verhaal komt hier binnenkort ook te staan.

September 2007. Vraag van een lezeres van dit verhaal aan Elles: "Begin van dit jaar heeft mijn vriendin alle cosmetica vervangen door natuurlijke cosmetica. Na twee weken gingen alle klachten weg. Ongeveer 5 maanden zijn de klachten weg geweest, toen kwamen ze weer terug. Inmiddels ben ik ook bij Jette begeer in behandeling,ik ben er 6 keer geweest,er volgen nog meer behandelingen. Graag hoor ik van je, hoe jou allergische reactie op natuurlijke cosmetica verliep."

Reactie van Elles: "Ook bij mij bleken na een tijdje met de natuurlijke make-up de klachten terug te komen (zie mijn verhaal op de site) maar tevens bleek bij Jette Begeer dat ik OOK voor natuurlijke stoffen allergies was. Maar ik ben er nu WEL vanaf en kan je adviseren door te gaan bij Jette,ik heb ook veel behandelingen gehad maar uiteindelijk hebben we wel gewonnen !!!

Succes! Groeten Elles