-

Ontstoken eczeem door lactose-allergie behandeld. Koentje eet weer ijsjes!

lactose-allergie-ijsKoen (nu 4½ jaar) kreeg eczeem toen hij 3 maanden oud was. Kort daarop kreeg hij de waterpokken waardoor zijn eczeem ging ontsteken. Met hormonenzalf ging het ontstoken eczeem weg. Nadat de waterpokken genezen waren kwam het eczeem weer steeds meer terug.

 

Symptomen : eczeem, allergisch voor koemelk, kippenei, een aantal fruitsoorten, huisstofmijt en wilde berk
Behandeld op : koemelk, lactose, kippenei, tomaat, noot, zonnestralen, berk en huisstofmijt
Therapeut : Roy Orbon
Therapieën : NAET, Nambudripad's Allergy Elimination Techniques
Voorheen gebruikte medicijnen: hormoonzalf, teerzalf 


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nadat we een aantal keren hormoonzalf voorgeschreven hadden gekregen zijn we naar alternatieve geneeskunde gaan zoeken. Bij een allergietest kwam er koemelk, kippenei en een aantal fruitsoorten uit. Met een aantal voedingsadviezen werd het eczeem echter niet beter. Het eczeem was al geruime tijd zo erg dat een nacht normaal slapen er niet meer in zat. Het bed zat iedere morgen helemaal onder het bloed. Overdag had Koen handschoentjes aan tegen het krabben.

Toch maar weer naar de huisarts voor een verwijzing naar de dermatoloog. Hier konden we vrij snel terecht. Deze beloofde snel beterschap en geen wallen meer onder onze ogen. Na allerlei zalfjes gaf hij het na twee weken al op en stuurde ons door naar het Radboud in Nijmegen. In Nijmegen nog meer zalfjes en twee antibioticakuren achter elkaar om alle ontstekingen weg te halen. Na een aantal keren wisten ze ook niet veel meer dan een aantal keer per week naar Nijmegen om Koen in te pakken met teerzalf. Dit zagen wij niet zitten, omdat Koen eerder al niet goed reageerde op teerzalf.

Hierna toch maar weer het alternatieve circuit ingegaan. Na verschillende methodes toch niet verder gekomen. Inmiddels heeft Koen al twee keer een bloedtest gehad waar ook de koemelk, kippenei, maar ook huisstofmijt en wilde berk uitkomen als allergie. We komen bij de diëtiste terecht en gaan ook nog naar een homeopaat/kinderarts. Van haar krijgen we een homeopatisch middel voorgeschreven. Inmiddels heeft Koen ook ander brood en weten we waar we allemaal op moeten letten bij zijn eten. Na een maand merken we dat het wat beter gaat. We weten echter niet wat er werkt. Na een aantal maanden is hij voor de eerste keer eczeemvrij. Koen is dan 2½ jaar oud.

Na een tijdje krijgt hij echter weer eczeem, alleen niet zo heftig als het geweest is. We hebben weer een tijdje het homeopatisch middel gebruikt en de eczeem verdween weer. Omdat wij zijn dieet altijd goed aanhielden bleef het gelukkig goed met Koen gaan. Alleen Koen kreeg er steeds meer moeite mee dat hij nooit niks mocht hebben wat andere kinderen wel gewoon konden eten. (denk aan diverse soorten koek, snoep, ijs, maar ook soep, broodjes, vlees en frikadellen kunnen bv melk en/of ei bevatten).

Libelle week 23 2007;

2 t/m 9 juni 2007, bladzijde 6

Libelle-blz6
Per toeval lees ik een artikel in de Libelle over de NAET-methode. Ze verwijzen naar de site allergieweg.nl. Ik ga direct kijken en ontdek dat de heer Orbon uit Beek en Donk met deze methode mensen behandelt.

Koen is intussen behandeld voor koemelk, lactose, kippenei, tomaat, noot, zonnestralen, berk en huisstofmijt. Na twaalf afspraken is Koen op al zijn allergieën behandeld. Na een goede testfase kan Koen alles eten.

In de zomer heeft hij zijn eerste softijsje gehad, het was een
prachtig gezicht om hem te zien genieten!