-

Man verlost van hoofdpijn door overgevoeligheid voor zon-licht

Verlost van overgevoeligheid voor zon-licht. Jarenlang kon hij geen zonlicht verdragen. Hij was er overgevoelig voor en kreeg er hoofdpijn van. Droeg bijna altijd een zonnebril en een hoed, bleef zoveel mogelijk binnen met de gordijnen dicht, buiten altijd in de schaduw om te voorkomen dat hij pijn in de ogen kreeg.Symptomen : Overgevoeligheid voor licht in de ogen, hoofdpijn, pijn in de ogen
Behandeld op : zonlicht, fel licht
Therapeut : Roy Vogel, Vogel-Acupunctuur te Apeldoorn
Therapie : NAET Aantal behandelingen: 5


Heeft u ook zo'n verhaal? Of kent u iemand met zo'n verhaal? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Al een flink aantal jaren ben ik overgevoelig voor licht in mijn ogen. Deze overgevoeligheid uit zich in hoofdpijn die ongeveer een dag aanhoudt. (Een voor mij inmiddels typische hoofdpijn met een min of meer vast verloop.) De laatste jaren werden de klachten langzaam sterker, en ervaarde ik zelfs de overmaat licht al direct als pijnlijk in mijn ogen.

In de meeste situaties kon ik de hoofdpijn vrij goed vermijden:
Buiten altijd een zonnebril gebruiken, soms aangevuld door een hoed, en door zo veel mogelijk de schaduw op te zoeken. (Ik had dus altijd een zonnebril bij me, die ik ook bijna altijd op had, en had als reserve ook nog op verschillende plaatsen zonnebrillen liggen.)
Binnen zat ik nooit tegenover een raam, maar altijd met m'n rug naar de ramen toe. (Op het kantoor waar ik werk zijn al enkele jaren de lamellen volledig gesloten.) Zelfs met deze maatregelen had ik toch nog af en toe last van de hoofdpijn die ik toeschreef aan overmaat licht in mijn ogen.

Mijn vrouw attendeerde me op de mogelijkheid dit te laten behandelen met NAET. Deze behandeling was kort en eenvoudig. Na een drietal basisbehandelingen kon de eerste gerichte behandeling gedaan worden. Meteen daarna heb ik mijn zonlicht-vermijdend gedrag laten varen. Ik reageerde duidelijk anders op licht dan ik voorheen gewend was. Na twee weken kreeg ik toch weer die typische hoofpijn. Hierna heb ik nog een behandeling gehad, op een combinatie van straling met een andere factor.

Terwijl ik dit schrijf (12 november 2006) is de laatste behandeling al weer acht weken geleden. Sinds die tijd heb ik geen overgevoeligheid voor licht ervaren en heb ik niet meer de daarbij behorende hoofdpijn gehad. Buiten draag ik niet meer voortdurend een zonnebril. Ook in de auto draag ik zelden een zonnebril sinds die laatste behandeling; Zelfs van een laagstaande zon, met schittering van de zon op een nat wegdek en op andere auto's, ondervind ik momenteel geen hinder. Ook binnen vermijd ik niet meer het licht van ramen, en de lamellen van mijn eigen kantoor staan gewoon open.

Ik vind schaduw overigens nog steeds prettiger voor mijn ogen dan het volle licht, maar dat lijkt me een voorkeur die meer mensen met me delen. Al bij al ervaar ik de NAET behandeling die ik heb ondergaan als succesvol en bijzonder. Succesvol spreekt voor zich, "bijzonder" vanwege de eenvoud van de behandelingen.

Anoniem